Şimdi Ara

UFAK ÇAPTA PROGRAM YAPMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN İLERKİ BİR MESLEK OLARAK YAZILIM MÜHENDİSLİĞNİ KAFAMA KOYDUM ŞİMDİDEN UFAKTAN UFAKTAN PROGRAMCILIĞIN MANTIĞINI ÖĞRENİP EN AZINDAN 1 DEN 100 E KADAR OTOMATİK SAYAN PROGRAM YAPMAK İSTİYRUM. BUNUN İÇİN BANA LAZIM OLANLARI SÖYLERMİSİNİZ. VE BUNU HAKKINDA E BOOKLARI DA YAZABİLİRMİSİNİZ.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ufak Çapta Program Yapma

Ufak çaplı program yapma, yazılım geliştirmede önemli bir beceridir ve temel bilgisayar programlama ilkelerini anlamayı gerektirir. İster web geliştirmeye ister mobil uygulama oluşturmaya ilgi duyuyor olun, ufak çaplı program yapmayı öğrenmek gelecekteki kariyeriniz için faydalı olabilir.

Ufak çaplı program yapma, bilgisayarlara belirli görevleri gerçekleştirmaları için talimatlar verme sürecidir. Bu talimatlar bir programlama dilinde yazılır ve bilgisayar tarafından okunarak yorumlanır. Ufak çaplı programlama dilleri arasında Python, JavaScript ve C++ bulunur.

Ufak çaplı program yapmayı öğrenmenin birkaç yolu vardır. Çevrimiçi kurslar, kitaplar ve öğreticiler, temel kavramları anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, projeler üzerinde çalışarak ve diğer geliştiricilerle işbirliği yaparak becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Ufak çaplı program yapmayı öğrenmenin birçok avantajı vardır. Problem çözme, mantıksal düşünme ve analitik becerilerinizi geliştirir. Ayrıca, yaratıcılığınızı artırır ve karmaşık problemlere yenilikçi çözümler bulmanıza yardımcı olur.

Ufak çaplı program yapmayı öğrenmek isteyenlerin ilk adım olarak temel programlama ilkelerini anlamaları gerekir. Değişkenler, veri türleri, koşullar ve döngüler gibi kavramları kavramak çok önemlidir. Ayrıca, en az bir programlama dilinde yetkin olmanız gerekir.

Ufak çaplı program yapma, kariyer seçeneklerinizi genişletebilen değerli bir beceridir. Web geliştiricisi, mobil uygulama geliştiricisi veya yazılım mühendisi olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca, ufak çaplı programlama becerileriniz, veri analizi, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi alanlarda da faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • KİTAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP ! ;madem bu islere giricen sana ilk onerim kitapla ogrenmeyi ogren ama hepsinde once bu yaz ingilizce calıs!
  • Ben şimdiye kadar en kolay bulduğum dili tavsiye ediym (bu arada 30 tane dil bilmiyorum ama) pythonla başlaman bence en uygunu düşünsene birden yüze kadar saydırmak için tek yapman gereken

print range(0,100,1)

bu kodu yazmak işte yapmak istediğin program bu ve pythonu öğrenmek için tek kaynak python.org ve türkçe kaynak olarakda dinçer aydın ın pythonn sayfası var google dan bulursun......
    BU arada en önemli mevzuyu arkadaş dile getirmiş gerçekten ingilizcen iyi olmalı past perfect tense bilmesen de olur ama özellikle bilgisayar ve programlama üzerine teknik kelimeleri bilmen şart!!!!

Pek tabii programlamanın temeli algoritmadır ve bilmen şart ama algoritmadan kastım anamsız şekiller oklar çizmen değil boolean mantığını veya döngüleri veya dizileri bilmendir....

Ama dil öğrenmeden bi script dili öğrenirsen daha kolay anlarsın dilin mantığını gerçi bu görecelidir ama karakalemde çizgilerin iyi olmadan yağlıboyaya başlamak gibi olur eğer direkt bir dile başlarsan bu konuda da web için bazı script dilleri öğrenmen faydanadır mesela javascript öğrenebilirsin neden javascript çünkü bi o kadar kolay ve bi o kadar zor bir script dili bence bir dilin ana hatlarını öğrenmeden javascript de kendini ısındır derim.......
    Sürçü lisan ettiysem af ola çünkü bu konu çok teferruatlı ve önemli bir konudur yanlış bişey söylemek istemem.........

Son olarak hangi dile başlarsan başla sadece yapman gereken çok çalışmak..HaDi Kolay gelsin...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkzlgn -- 10 Haziran 2006; 14:24:07 >

• ok kardeş sağolasın

ama şunu öğrenmek istiyorum mesela bu verdiğişm kodu nereye gircem ki 1 den 100 e kadar saysın özel bir program mı var bunları yaptırmak için.
  • bak sana şunu diyim, kesin kendine bi kitap al ilk aldığın kitap türkçe olsun sonra ingilizce öğrenip başka kitaplarda ve yabancı sitelerden bu işi kasarsın ama mutlaka kitap al.

kursa filan gitme sana bi halt öğretmezler, öğreneceğin tek şey kursa gidince bi güzel kazık yiyeceğin olur.

bu arkadaşın verdiği kod c kodu heral, şimdi bu c kodları derlemek için sana bi derleyici lazım, adresine git orda en son çıkan hangisiyse onu al, bu olmadan çalışamazsın, gerisini zaten kitaplardan öğrenirsin, bendende sana kolay gelsin yolun çoooook uzun.

• saol kardeş önce algoritmayla mı başlamalıyım.

yani ilerlemem için önce algoritma sonra neler olmalı. hangi dil ne işe yarıyor bilgi verebilir misiniz?

bu arada kardeş derleyici için direk link verebilir misin hangisini yükleyeceğimi bilmiyorum çünkü bir tanesini yükledim bilgisayar tanımadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıllı12 -- 10 Haziran 2006; 18:29:19 >
  • arkadaşım piyasada pek bulamayabilirsin ama behiç çağalın turbo pascal kitabı var çok güzel algoritmalar çözümlü örnekler var bulamazsan sahaflara git bir qbasic algoritma kitabı al oradan başla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

saol kardeş önce algoritmayla mı başlamalıyım.

yani ilerlemem için önce algoritma sonra neler olmalı. hangi dil ne işe yarıyor bilgi verebilir misiniz?

bu arada kardeş derleyici için direk link verebilir misin hangisini yükleyeceğimi bilmiyorum çünkü bir tanesini yükledim bilgisayar tanımadı.

valla rda 7z diye bişi var o olsa gerek 7z=zip gibi bişiywww.7-zip.org/ adresinden programı indirebilirsin,

bu algoritma işine kasma öyle hemen, çünkü başlarda sana lazım olmaz pek, anca gözünü korkutur. sen gitbi kiap al ordan sırayla oku en iyi çözüm.

valla bu c++ falan iyi diyolar çok kullanılıyomuş, ama işte bazılarına zor geliyomuş, c# felan var, onlar biraz daha kolay diyolar, hangisini öğrendiğin çokta farketmez sonuçta hepsini arayan şirket var kimi a diyor kimi b diyor, sen bunlardan birini öğren gerisini takma, sonuçta hangisinden başlarsan başla sana br şeyler verecektir, araba sürmek gibi yani, kamyonu sürüyosan, hiç bilmeyene göre taksi sürmeyi daha çabuk öğrenirsin gibi vs vs

• bende isterem beyler hangisini öğrensek daha yararlı olur algoritmamı,c++ mı ,c# mı öğrensek daha iyi olur?c++ ve c# ile ilgili kitap öneren var mı?
  • www.yazilimgrubu.com dan algoritmalara baktım. çook pratik yapılırsa öğrenilir anca.

bu arada alogiritma için en yeni başlayanlar için hangi kitabı önerirsiniz.
  • ne temeli algoritma biz bu işe basic le başladık sonra pascal a geçtik sonra vb.net ve delphi

sende istersen aynı sırayla gidebilrisin ana ilk önce basit bir dille başla basic gibi

sonra bence c ye geç sonra c++ ve c#

bunları öğrenmen için uzun bi süre lazım hemen bıkmazsan temelinide sağlam atarsan iii olur senin için
  • Amacınız ve ihtiyacınız hangisiyse onu öğrenin. Zaten hepsi birbirine benzer. Daha web programlama dilleri mi yoksa masaüstü programlamada kullanılan diller mi gerekli o ayrım bile yapılmamış. Konunun PHP ile alakasını da kuramadım. Elinizin altında bir kitap olmadan da internetten yararlanayım şöyle böyle yapayım diye birşey olamaz. Ha yararlanırsınız da bu işin yeri forumlar değil.
  • kardeş masaüstü programlamada kullanılan diller gerekli bana aslında şuan için temelini öğrenmek istiyorum çünkü derslerden hiç vaktim lmaz diğer dilleri öğrenmeye. sadece mantığını öğrenmek istiyorum
  • arkadaşlar bu işi mantığını kaparak öğrenmek istiyorsanız qbasic ile başlayın çeşitli algoritmaları kapmaya çalışın(obeb-okek,vs) vb6.0 ile birkaç basit proje yapın en azından nesneleri kullanmayı öğrenin çünkü nesnelerin en kolay kullanılışı vb6.0 da daha sonra c#.net ile kendinizi geliştirin ama arada vb'yi sakın atlamayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: mazosist

arkadaşlar bu işi mantığını kaparak öğrenmek istiyorsanız qbasic ile başlayın çeşitli algoritmaları kapmaya çalışın(obeb-okek,vs) vb6.0 ile birkaç basit proje yapın en azından nesneleri kullanmayı öğrenin çünkü nesnelerin en kolay kullanılışı vb6.0 da daha sonra c#.net ile kendinizi geliştirin ama arada vb'yi sakın atlamayın

+1
    vb.net
  • Arkadaşım ilk olarak soruna yanıt veriym...
    quote:

ok kardeş sağolasın

ama şunu öğrenmek istiyorum mesela bu verdiğişm kodu nereye gircem ki 1 den 100 e kadar saysın özel bir program mı var bunları yaptırmak için.

Bunun için idle diye bir python editörü vardır ve bunun windows için olanını """http://www.activestate.com/"""" sitesinden indirebilirsin sadece yapman gereken bu kodu yazıp enter demenk işte bu kadar bu arada Apache2Triad kurarsan sistemine zaten hazır olarak yükler idle adlı python editörünü bence bu daha karlı çünkü pythonun yanı sıra cgi,perl,php,mysql da yüklenmiş oluyor ve hepsi için ayrı bir paket yüklemen gereksiz ....

C,C#,C++ gibi dillere ilk etapta girme derim ve hala diyorum çünkü daha dile girer girmez sınıf mantığını ve ilerde anlaman gereken bir sürü soru işaretlerini de öğrenmen gerekicek java açısından da durum aynı bir merhaba dünya yazdırmak ancak bu kadar zor olabilir ve ancak bu kadar gözünü korkutabilir..

BU arada paskal,fortran,cobol gibi diller öğrenen de sana ne kazandırır bilmem ama herhalde bu dillerin herhangi biriyle bir hesap makinesi yazman çok zamanını kaybettirir ve gereğinden fazla zorlanırsın.....

Visula basic pek çalışmadım ama "how to be hacker" kaynağını okursan (www.belgeler.org da olması gerek) bu dilin bir sürü ileride kod yazmanda sorun çıkarıcak kötü alışkanlık kazandırdığından bahsediyor bence vb o kadar da zor bir dil değildir ama ilk dediğim gibi python gibi de kolay olamaz(tabii öğretici de olamaz) .....

Umarım yardımcı olmuşumdur ve bu arada klasik programlama eğitimi alan bazı arkadaşlar belki de kızabilir çünkü okullarda pascal ,delphi benzeri diller okutuluyor ve onları öğrenen insanlarda o dili savunma ihtiyacında hissedebilir kendini ama gerçekten sisttemin neden insanı bu kadar bunaltarak ilerlediğini bilmiyorum aynı limit ve türev integralin lisede gösterilmesi gibi insanın şevkini alıp yaratıcı zekasına zımpara atmak gibi bişey bu ......

En son olarak da web üzerine çalışmak istersen birgün web için en iyi ve en hızlı dil olan php yi tavsiye ederim (bu kapanış forumun açtığın bölümüne de uygun bi kapanış oldu)........................

• saolun qbasic ile ilgili kitap öneerbilir misiniz yoksa her kitap aynı mıdır?

edit: qbasic ile örnek vermek gerekirse neler yapabilirim.

visual basic ile farkı nedir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıllı12 -- 11 Haziran 2006; 11:28:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akıllı12

saolun qbasic ile ilgili kitap öneerbilir misiniz yoksa her kitap aynı mıdır?

edit: qbasic ile örnek vermek gerekirse neler yapabilirim.

visual basic ile farkı nedir??

herhangi bi qbasic kitabı olabilir ama seb alırken içinde bol örnekli olanı tercih et

q basic visula basic arasındaki fark nesne kullanımı ve procedurelerin cok fazla kullanımı

şimdiden kolay gelsin
  • ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim.

biliyorum sizi çok fazla yordum ama yazın boş olacam ve zamanımı ii değerlendirmek istiyorum.
  • akıllı12 kaç yaşındasın?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.