Şimdi Ara

UEFI Bios Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    UEFI bios ayarlaması yapmak istiyorum ama aradığım tarzda bi döküman bulamadım ve tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Anakart - Asus - P8Z77- V Deluxe
    CPU - I7 3770 K Soğutucu olarak da Noctua D-14
    Ram - Corsair Vengance - DRR3
    SSD - Corsair Force 3 120 GB

Anakartta UEFI bios u seçtiğim zaman hdd leri görmüyor boot etmiyor. benim istediğin makinanın daha hızlı açılması 41 saniye de windwos 7 geliyor ama 10 saniye ye düşürebilceğimi biliyorum ve nasıl olacağını bilmiyorum

SSD dışında 5 tane de dahili HDD var SATA lar hepsi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comedyboy -- 16 Ağustos 2012; 11:07:34 >

• Boot ve priority ayarları ile Ide,ahci ayarlarını kontrol et sata kontrolcü ahci modunda ise boot etmez Ide olarak ayarla sistemi aç Windows kayıt defteri altından HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci altında start degerini 0 olarak ayarlayın sistemi yeniden başlatın bios a girip tekrar ahci modunu seçtiğinde sistem sorunsuz açılır
  • UEFI yapma isteğim daha hızlı açılması için sanırım bunu sağlar ?

birde format falan gerektiren bir durum yok diye tahmin ediyorum öyle midir ?
  • uefi sistemin daha hızlı açılmasını sağlamaz format gerekmez
  • Selam
    UEFI @Bios'tan bilgisayarı başlatmak zaman alacaktır kardeş. SSD'yi ilk SATA 3 portuna takın ve ilk boot eden aygıt olarak da AHCI moduna getirin. Ayarları yaptıktan sonra F10 tuşu ile kaydedip çıkın. Açılışta normal IDE veya SATA gibi aygıtları görememeniz bir sorun teşkil etmez.

1 ay kadar veya daha fazla zaman geçti(bir müşteriye kasa toplamıştık) ayarları yapalı. Asus'un UEFI Bios'u biraz faklı MSI'ye göre ve yaptığım ayarları tam olarak bilemiyorum. MSI olsaydı tam destek verebilirdim..

Size aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye edeceğim.. Kolay gelsin..

ASUS UEFI BIOS for Maximus V Gene Z77

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios ram ayarı
    14 yıl önce açıldı
    Asus UEFI bios ile overclock?
    9 yıl önce açıldı
    Asrock bios sıfırlama
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.