Şimdi Ara

UEFA Tahkim Kurulu Kararı(Ceza Onandı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: o3

quote:

Orijinalden alıntı: Sevinckan_216

Geçmiş olsun beyler.Bizim yanımızda Beşiktaş kurban olarak seçildi.

aynen öyle tanrılar kurban istedi diye türkiye'de haybeye ismimiz lekelendi.

şimdi o karara dayanarak uefa tarafından cezalandırılıyoruz.

hayır o kadarda saçma bir karar ki kimsenin mağduriyetini götürmüyor..
    velev ki biz şike yaptık uefa adam olup kararı hemen vermediğinden İBB sıkıntı çekiyor.

o sene uefaya gitseler belki abdullah avcı ayrılmayacaktı onun yere yatma taktikleriyle kümede kalmayı başaracaklardı ilerleyen senelerde...
    ama şimdi durum ortada ibb küme düştü. ibb gerçek bir takım değil. ama konu ibb yerine atıyorum eskişehir olsaydı o takımın taraftarının vebali uefa'nında başına olurdu.

2.5 yıl geçince ceza mı verilirmiş nasıl adaletse bu, sadece türk futboluna ceza oldu. puan kazanamayacak anadolu takımları sıralamamız iyice düşecek..

Umudun son adı CAS..

Umut falan yok tamamen devletin isi bu.

Vay be.

Cemaatin işi bunlar dediniz tutmadı.
    GSın işi bunlar dediniz tutmadı.
    Şimdi de devletin işi bunlar mı diyorsunuz. Kusura bakma da o hiç tutmaz, devletin fenerbahçesini korumak için ne yasalar değiştirdiği malumunuz. Bu durum BJKya da yaradı tabi. O yüzden, sağa sola çamur atmak yerine, şapkalarınızı önünüze alın ve düşünün, nerede hata yaptık da bu durumlara düştük diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

Son kez soruıyorum bir daha da sormayacağım. BEŞİKTAŞ şike yapmamıştır demiyorum çünkü aralarında ne konuştuklarını bilmiyorum. Maçta gözüken iddialara rağmen şike olmadığı. Ama teşebbüs var derseniz bir kişi çıksın bana BEŞİKTAŞLI herhangi birinin şike konuşmasını göstersin. Kimisi de diyor ki, transfer sözü vermek şikedir, son 3 sene içinde kaç kere yapıldı bu eylem farkında mısınız? Hangi delile dayanarak bu kanıya varıldı? Sırf UEFA'da bu senaryoya bakarak haklı olarak ceza verdi. Muhtemelen bazı deliller var (umarım vardır, ki yoksa daha da büyük felaket) ve bunları açıklamıyorlar. Her satırın çarşaf çarşaf önümüze geldiği belgelerde bir tane dahi ne Adalı'nın ne Havutçu'nun şike konuşmasına rastlamadım daha.
    Tak diye delilleri önüme koyacak birisi çıkmıyorsa şu forumda yazık hakikaten.

Bazı kendini bilmez Beşiktaşlılar da Beşiktaş'ı anında şikeci olarak damgalıyor. Şikeye teşebbüs nedir arkadaş, hangi maçta şikeye teşebbüs var? Marjinal gözükeceğim diye "ben körü körüne desteklemem" diyenler bir zahmet bu takımı hiç desteklemesinler. Kimine göre heyecan bize göre aşk'tır Beşiktaş gerisi traş...
    "Aklı olan adam Beşiktaş tapelerine bakar ve şike yaptığımızı veya yaptığınızı anlar" diyen akıllılar var hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Gelip de "Hiç o maçta şike olur mu yeaa, Adam bize gol attı yeaaa" diye cevap yazarlar.

Kusura bakmayın ama adamlar yemişler haltı.

Kendi mahkemen gerekçeli kararda direkt olarak şikeden suçlu buluyor.

UEFA seni suçlu buluyor, yetmiyor tahkim de senin şike yaptığını söylüyor.

Hala forum köşelerinde yüzsüzce gelip de masal anlatırlar.

Bu klübün adını şikeci yaptılar, alnına bu kara lekeyi sürdüler. İnşallah bunun acısı çocuklarıdan, torunlarından çıkar.

Kim ne halt yemiş bana açıklar mısın? Şike nerede arkadaş veya teşebbüsten kastınız nedir?
    Evet kimileri yüzsüzce gelip masal anlatır ama herkesin izlediği o maç masal değil. Bize şikeci diyenlere güzel çanak tutuyorsun, tebrik ederim seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

UEFA Tahkim Kurulu Kararı(Ceza Onandı)

Ha benim Fanatik'ime. Ne gazlar verdin bugüne kadar, hadi şimdi sen sus bakayım.

konu bjk ile ilgili hatta beşiktaş bölümünde gelipte milleti germeyin artık yeter ya. ne boş beleş insanlarsınız.

senin mesajini alinti yaptım ama konu altında milleti geren herkese lafım.

şike ya da teşebbüs var ya da yok bu konudaki insanları gererek ne zevk alıyorsunuz. ayıp şu mübarek günde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ourge
    konu bjk ile ilgili hatta beşiktaş bölümünde gelipte milleti germeyin artık yeter ya. ne boş beleş insanlarsınız.

senin mesajini alinti yaptım ama konu altında milleti geren herkese lafım.

şike ya da teşebbüs var ya da yok bu konudaki insanları gererek ne zevk alıyorsunuz. ayıp şu mübarek günde.

İyi de mesajımda söylediklerinin aksine BJK'ye ya da FB'ye değil sadece örnek de vererek Türk basınına laf etmişim, bu seni neden bu kadar gerdi onu anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Gelip de "Hiç o maçta şike olur mu yeaa, Adam bize gol attı yeaaa" diye cevap yazarlar.

Kusura bakmayın ama adamlar yemişler haltı.

Kendi mahkemen gerekçeli kararda direkt olarak şikeden suçlu buluyor.

UEFA seni suçlu buluyor, yetmiyor tahkim de senin şike yaptığını söylüyor.

Hala forum köşelerinde yüzsüzce gelip de masal anlatırlar.

Bu klübün adını şikeci yaptılar, alnına bu kara lekeyi sürdüler. İnşallah bunun acısı çocuklarıdan, torunlarından çıkar.

Hocam hani bir Nasreddin Hoca fikrasi vardir: "Hirsizin hic mi sucu yok?" diye biter; bu ise karisan adamlari savunanlarin hali aynen bu fikra misali.

Baskan'a yonetime herkese herseye SALLA, ama bu halti yiyenlere balim-cicim'e devam...

Bizim ulke vatandaşı çok tuhaf
    Sevdiği bağlandığı kadın o...puda olsa o namuslu der(herkes için geçerli değil)
    Adam hırsızlık arsızlık yapmış ıhtıyacı varmış yapmış der
    Adalı Tayfur ibo ve turanlımıdır nedir bi halt yemeye çalışmışlar tff hariç tum kurumlar adamları suçlu buluyor ki bende suçlu olduklarına inanıyorum
    Bizimkiler Fbliler gibi başladı oyun var demeye.Eskiden Fbliler ile alay ederlerdi nasanın parmağı var cart curt diye.Şimdi aynı şeyi kendileri yapıyor.
    Oyunu oynamaya çalışanlar oynamış zaten.
    Gezilere mezilere yormaya oraya buraya sataşmaya çalışacaklarına suçluların suçunu kabul etmezler
    Bu çok kötü bişey, birşeyi asla koru korune sevmeyeceksiz

Hepinizin yazdığı gibi düşünüyorum. Saçma sapan şeylere dayandırılmaya başlandı bu iş. Paranoya. Böyle adamlar inşallah seçilmez de gelmez bir daha bu kapıdan içeri.

• Çok ciddi saçmalamış birkaç arkadaş, üzüntüden olsa gerek.
  • Ya Adalı benim babamın oğlu mu, hayatımda 1 kere yakından görmedim, niye savunayım? Biri yazsa ya bak işte şu delilde şunu demiş diye. Ben de oh be diyeyim hakikaten yapmış da yatmış. Onu boşverin, tarla sürmeleri şike yapmaya bağlayan mantık bir de bize olsun. Bir söz bir ima arıyorum ben. Mantık şu mu İbrahim akın alınacak adam değil, onla transfer görüşmesi yapılmaz anca şike görüşmesi yapılır. Ondan mı suçlular? Ya da kötü oynamıiş 1 gol 1 asist değil de normalde 3 gol atar bu adam yatmıştır mevzusu mu? Ya öteki futbolcu? adam gol attı hakem saymadı? Hakemi alsınlar içeri önce.
  • Avrupaya gidip gidememek benim için sorun değil. Zaten gitsekte ön elemede takılıyoruz, ülkeye zafer yaşatıp sokağa döken bir başarımız yok. Yüz yıllık koca çınara böyle kötü bir lekenin sürülmesidir beni üzen.

Mantığımın almadığı nokta; Biz ne için ceza aldık? Maça etki etmek, oyuncu ayartmak, şike hangisi?

On yılda bir şampiyon oluyoruz, şike yapılması gerekiyorsa ligde yapmamız lazımdı.

Temmuz 2011 sürecine kadar, son altı yılda sanırım dört Tr kupası kazanmıştık. Hatta kupanın adı Beşiktaş kupası olarak değişsin diye geyikler vardı. Kupada başarılı olan ve sürekliliği olan takım neden şike yapsın?

İbb takımı oyuncuları, Abdullah Avcı ve İbb başkanı neden Trabzon gibi kupamızı verin emek hırsızları demiyor? Neden tek kelime etmiyor bu adamlar?

Evet Tayfur Havutçunun saçma sapan geveze konuşmaları tapelerde mevcut. Ancak saha içine bakınca ben böyle şike olmaz olamaz diyorum.

• Pek yazmak istemiyordum, ama dayanamadım.
    Gençlerbrliği taraftarıyım. Büyük takımları sevmem. Sana göre kurdukları hegemonya Türk futbolunun geri kalmasının ana nedenidir.

Neyse konuya gelelim.
    Olayın en başına gidelim biraz. M.Ali AYDINLAR iyi bir fenerbahçelidir. Herhalde buna ititaz edecek pek kimse de yoktur. Düşünün ki siz bir FB taraftarı olarak Federasyon başkanı seçildiniz. Dosya da sizin önünüze geldi. Ciddi bir şey olmasa hemen çıkıp demez misiniz yok bir şey diye. "Durum sandığımızdan daha vahim !" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapardınız ?

Evet durum bu. FB üyesi bir federasyon başkanı böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldıysa durum geçekten çok daha vahim demektir. Ancak kimse bunu görmek istemedi. 12-15 puan silme teklifi bence yapılabilecek en makul şeydi. Adamcağız en az hasar ve ceza ile durumu atlatmak istedi. Ancak kör gözlülerin adamı linç etmediği kaldı. Ne hainliği kaldı, ne satılmışlığı. Şimdi de aynı çevreler kullanma tarihi dolmuş azizsilinden sonra başkan olmasını bekliyor. Adamın ahı tuttu diyeceğim.

Sonra da aziz efendi ve tüpkafa oturup bir facia yarattılar. Az bir puan silme ile bitecek olayı uluslar arası boyuta taşıyıp içinden çıkılmaz hale getirdiler. Herkesi kandıracaklarını sandılar. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Ortaya bıraktıkları herzeye bakalım bir neymiş. Önce puan silinmeye razı olan aziz, tüpkafayı seçtirince sildirmem diye tutturdu. Aha da sonuç. Şimdi sorarım, küme düşürmeyeceğiz, avrupaya gideceksiniz ama 12 puan sileceği dense kaç fenerli balıklama atlamaz şimdi.

Efendim kulupler ve şahıslar ayrıymış. Yok devenin nalı. Adamlar da yedikleri naneyi neneleri için yedilerdi zaten. Oh ne ala. Bu olay biz şikeyi serbest bırakıyoruz demekten başka bir şey değildir. Ben de başkan olsam gider işşiz güçsüz takımından birini alırım hemen yönetime. Desek ki 10 bin maaş vereceğiz, şike işlerine bakacaksın, ama yakalanırsan sen sorumlusun kapıya adam yığılmazmı ? Yap şikeyi, takım değil Ali yaptı, Veli yaptı. Oh ne ala düzen. Kime yutturacaksınız ? Taraftarı kandırırsınız belki ama UEFA böyle çakar işte.

Gelelim sahaya yansımadı olayına. Nasıl yansımadı, nasıl ölçtünüz ? Şimdi ben azize ana avrat gitsem, hakime de evet küfür ettim ama yatağa yansımadı desem kurtulacak mıyım. Nasıl bir beyinsizliktir bu ? Çocuk mu kandırıyorsunuz. Taraftarı uyuttum,UEFA'yı kandırdım sandınız. Görüyoruz şimdi nasıl yansıdığını.

UEFA diyor ki şikenin şüphesi bile düşürme nedenidir. Biz diyoruz ki şike girişimi var. Hem de resmi olarak. Şüphesi yetiyorsa girişimi hayli hayli yeter. TFF şike katiyyen yoktur diye bir karar verebildi mi ? Tabi ki hayır. Olmasa bunu basa basa ilan ederdi. Oysa TFF kıvırmayı seçti. Yani şike var ve bunu da TFF kabul etti. BU nedenle apar topar yasa değiştirildi. Millet aptal ya yiyecek. UEFA zaten aptal değil mi ?

Delil yok diyen akılsızlara söyleyecek söz yok. Senin federasyonun yok diye bir karar verememiş, kişilere ceza vermiş, sahaya yansımadı diye kıvırmış, yasa değiştirip milleti kandırmaya çalışmış. Daha ne olsun. Bunu da UEFA yutar diye taraftarı ve halkı kandırmışlar. Nah yutar ve yutmadı işte. Şike resmi olarak tescillendi.

Diyorlar ki herkes yapıyor. Bence de yapıyor ama bu durumu değiştirmez. Ben jandarmayım. AK, NK, HS, KŞ ve SÖ adlı şahısların hırsız olduğunu biliyorum. (Gerçektir). Ama AK, NK ve HS kişilerini yakaladım diğer ikisini yakalayamadım henüz. Şimdi AK,NK,HS hakime dese ki KŞ ve SÖ de hırsız, kendileri kurtulur mu ? Suçlu yakalamak biraz balık avlamak gibidir. Denize çıkınca tüm balıkları tutabiliyor musunuz ? Hangisi yakalanırsa o.

Gelelim diğer konuya. Efendim sorun şike değilmiş, Aziz ile hesaplaşma fener üzerinden yapılıyormuş. Olabilir. Ama bu durumu düzeltmez, bilakis ağırlaştırır. Aziz kendi poposunu kurtarmak için feneri kullanıyor demek ve bunu kabul etmektir. Fener azizin malı mı ? Veya fener taraftarın takımı mı, azizin takımı mı ? Adama kardeşim yürü git, kendi işini kendin gör, bizi kullanma, takıma zarar veriyorsun demek gerekmiyor mu ? Kullanılmak bazılarının hoşuna mı gidiyor ?

İnsan bazen aşırı sevgiden sevdiğine zarar verirmiş. Çoğu fener taraftarı da böyle şu an. Yahu kimin taraftarısınız siz. Fener taraftarı mı azizin kulu-köpeği mi ? Aziz fenerden daha mı önemli, daha mı büyük ? Kör mü gözünüz ? Aziz gidince, maziz gelir, fenere başkan mı yok ?

Şimdi dananın kuyruğu koptu. CAS filan hikaye. Ceza çakıldı ve çıkmaz. Artık leke sürüldü bir kez. Hiçbir şey bunu temizlemez. Arkasından gelecek olay daha vahim. Mayıs ayında UEFA kuralları değişti. Artık federasyonlara yaptırım uygulayabiliyor. Bize karışamaz safsatası geride kaldı. CAS sonucunda yasal olarak da şike kesinleşince federasyona gereğin yapın demeyecek mi ? Tabii ki diyecek.

Ama federasyon bu kez kıvıramayacak. Mecbur küme düşürecek. Düşürmezse yıllarca ülke olarak komple ceza ile karşı karşıya kalacağız. Bu durumda nah düşürmezler diyorum. Aksi takdirde diğer takımlar çiğ çiğ yerler federasyonu vb. Vahim durum açıkçası.

Kör gözlere, sağır kulaklara, içinde akıl olmayan kafalara ne desek boş.
    Onlar azizsilin-tüpgaz komasında uyumaya devam etsinler.

• Aynı durum yukarıda arkadaşın anlattığı gibi. Olayı anlatmış sonuna da BEŞİKTAŞ'ı sıkıştırmış. Olay bence bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza yok"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kulübü Üyesi Melih Sami Esen, UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama kararı hakkında konuştu.

UEFA 'nın Beşiktaş 'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarında men cezasına yapılan itirazın Tahkim Kurulu tarafından kabul edilmemesi sonrası siyah - beyazlı kulüp CAS'a başvurma kararı almıştı. Dün yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen yaptığı açıklamada verilen kararın ağır olduğunu ifade etmişti. Esen, bugün yaptığı açıklamada ise UEFA 'nın verdiği kararın ceza değil, tedbir olduğunun altını çizdi.
    Esen, şunları söyledi; "Yanlış anlamların önüne geçmek için mayıs ayından bu yana yaşanan süreçle ilgili kısa bir açıklama yapma gereği duydum. Mayıs ayında UEFA disiplin komitesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak kulübümüz hakkında soruşturma başlatıyor.

Disiplin müfettişi soruşturma sonrası Beşiktaş 'ın Avrupa Kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yılda katılmaması gerektiğini belirten bir rapor hazırlıyor. Çünkü UEFA 'nın kriterlerine göre bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da, en alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar diyor. Buna taraftarın hareketleri dahildir.
    UEFA Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor. Bu kararın Yargıtay tarafından bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de biliyor.

Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş 'ın 'tedbir' amaçlı olarak bu sene Avrupa kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor. Beşiktaş 'a su an verilmiş bir 'CEZA' yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime 'Tedbir' dir.

Biz hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Dün dediğim gibi, çok adil bir karar değil. Biz en kısa sürede kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.