Şimdi Ara

Uefa artık bitiyormu alternatif ligler gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uefa seçimlerinin yaklaşması ve uefanın bazı takımlara ayrımcılık ve gelirlerden pay adaletsizliğinin olması bazı klüpleri değişik elit lig kurma çabalarına zorluyor.

UEFA'ya alternatif olarak düşünülen ilk proje, G—14 (Real Madrid, Barcelona, Ajax, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Inter, Milan, Juventus, Liverpool, Manchester United, Olympique Marseille, Porto, Paris Saint Germain, PSV Eindhoven) diye bilinen Avrupa'nın büyük kulüplerinin bundan dört yıl önce ortaya attıkları Süper Lig projesiydi. G—14 kulüpleri, UEFA'nın maç yayınlarından elde ettiği televizyon ve reklam gelirlerinden yeteri kadar pay alamadıklarını ileri sürerek böyle bir girişimde bulunmuşlardı. UEFA da bu girişimi Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısını, maç sayısını ve kazanılan her puana verilen para ödülünü artırarak engelleyebilmişti. G—14 kulüpleri ise bu tavizlere rağmen projelerinden vazgeçmemişlerdi ve sadece girişimlerini bir süreliğine ertelemişlerdi. 2014 te uefadan ayrılıp g14 süper lig kurmak isteyen takımlar uefanın canını cok sıkıcağa benziyor.

Atlantik Ligi de gündemde

Futbolda ortaya atılan yeni projelerden biri de Atlantik Ligi. Bu ligi kurmak isteyenler ise Belçika, Hollanda, İskoçya, Portekiz, Danimarka ve İsveç liglerinde her yıl şampiyonluğa oynayan büyük kulüpler. Bu proje gerçekleştirilebilirse, bu ülkelerin ligleri heyecan ve kalitenin artacağı uluslararası bir lig haline gelecek. Atlantik Ligi'ne destek veren kulüpler şunlar: Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven (Hollanda), Porto, Benfica, Sporting Lizbon (Portekiz), Anderlecht, Bruges (Belçika), Brondby, Kopenhag (Danimarka), Glascow Rangers, Celtic (İskoçya), Göteborg, Stockholm (İsveç). Bu kulüplerin böyle bir projeyi ortaya atmalarının sebepleri ise şöyle: Kendi liglerinin kalitesinin düşük oluşu, şampiyonluğa oynayan takım sayısının azlığı, rekabetin yetersizliği, yıldız futbolcuların kendi liglerinde top koşturmak istememesi, tüm bu nedenlerden dolayı da seyircinin tribüne gelmemesi, televizyon gelirlerinin az oluşu ve Avrupa kupalarında başarısızlık.

Bu projeler ilk olarak 2001 ve 2005 yıllarında dillendirilmiş ve bir süreliğine klüpler erteleme kararı almışlardı... Avrupa ülkeleri artık kendi liglerinden şampiyon olan takımları şampiyonlar ligi uefaya değil uluslararası
    elit süper lige çıkarmak için uğraşıcaklar böylece farklı liglerdeki takımları ayrı bir lig altında izleme şansımız olucak elit süper lig de şampiyon olan takım ise kıtalar arası yada atlantik liginin şampiyonlarıyla karşılaşması planlanıyor. Kısaca 2014 veya 2015 te juventus madrid barcelona manchester gibi kendi ülkelerinde şampiyon olan klüpleri elit süper ligde izleyebilicez belkide elit süper ligdede en az puan toplayan küme düşüp kendi liginde oynayacak şampiyon olursa tekrar elite lige dönebilcek.

Avrupa klüpler birliği ECA

• Bu atlantigin g-14 un sopasi var mi peki?Sopa olmazsa olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkeler uefa ve fifanın düzenlediği uluslararası kupalara nasıl katılacaklarmış peki?mesela kendi dünya kupalarını mı düzenleyeceklermiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

bu ülkeler uefa ve fifanın düzenlediği uluslararası kupalara nasıl katılacaklarmış peki?mesela kendi dünya kupalarını mı düzenleyeceklermiş?

Valla orasını bilemicem Sonuçta uefa başkanını seçimle seçende Avrupa klüpler birliği Eca üyeliği olan ülkeler. Aynı şekilde FİFA başkanınıda dünya ülke federasyonlarının oylarıyla seçiliyor.. Diye biliyorum. Hemen hemen 4 5 yılda bir gündeme geliyor g14 elite lig ama ne zaman kurulacağı meçhul
  • elite lig güzel fikir eninde sonunda da hayata geçecektir belli liglerde artık 2 3 takım dışında diğerlerini izlemenin zevki kalmadı
  • Bır ara Fenerbahçe de davet edildi muhabbeti vardı.

• 5 yılda bir çıkar bu haberler geçiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özellikle transfer olayında haklılar. Allah'ın Arap'ı alıyor bir takımı yardırıyor ne kadar futbolcu varsa ertesi sene şampiyon. Bknz. Manchester City hayvan gibi kadrosu var, kimi buldularsa aldılar. Hakeza Barcelona. Adam bırakmadılar piyasada, bu yıla kadar hangi futbolcuya bu adam iyiymiş dediysem şu an alayı tek takımda birbirinin yedeği. Saçmalık düzeyine ulaştı bu transferler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Özellikle transfer olayında haklılar. Allah'ın Arap'ı alıyor bir takımı yardırıyor ne kadar futbolcu varsa ertesi sene şampiyon. Bknz. Manchester City hayvan gibi kadrosu var, kimi buldularsa aldılar. Hakeza Barcelona. Adam bırakmadılar piyasada, bu yıla kadar hangi futbolcuya bu adam iyiymiş dediysem şu an alayı tek takımda birbirinin yedeği. Saçmalık düzeyine ulaştı bu transferler.

Barcelona mı?as takımında kac tane alt yapıdan oyuncu var biliyor musun sen?atilir atılır ama bu kadar atılmaz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

Özellikle transfer olayında haklılar. Allah'ın Arap'ı alıyor bir takımı yardırıyor ne kadar futbolcu varsa ertesi sene şampiyon. Bknz. Manchester City hayvan gibi kadrosu var, kimi buldularsa aldılar. Hakeza Barcelona. Adam bırakmadılar piyasada, bu yıla kadar hangi futbolcuya bu adam iyiymiş dediysem şu an alayı tek takımda birbirinin yedeği. Saçmalık düzeyine ulaştı bu transferler.

Barcelona mı?as takımında kac tane alt yapıdan oyuncu var biliyor musun sen?atilir atılır ama bu kadar atılmaz yani.

Transfer edilen futbolculardan bahsediyorum. Cesc mesela kaptanlığı bırakıp yedek oturmaya geldi. "Ama altyapıdaaan" deme bana, iyi madem toparlasınlar komple ne var ne yok. Afellay vs. bahsetmyiorum bile. Ne demek istediğimi anlamışsındır heralde? Futbol izlemek istiyorum ben 3-4 takımın tekelindeki bir oyunu değil.

• quote:

quote:

quote:

Transfer edilen futbolculardan bahsediyorum. Cesc mesela kaptanlığı bırakıp yedek oturmaya geldi. "Ama altyapıdaaan" deme bana, iyi madem toparlasınlar komple ne var ne yok. Afellay vs. bahsetmyiorum bile. Ne demek istediğimi anlamışsındır heralde? Futbol izlemek istiyorum ben 3-4 takımın tekelindeki bir oyunu değil.

O sadece hurafe arkadasim , fabregas'in yedek oturdugu falan yok , 2 saattir kahveci muhabbeti yapiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

quote:

quote:

O sadece hurafe arkadasim , fabregas'in yedek oturdugu falan yok , 2 saattir kahveci muhabbeti yapiyosun

bide oyle hemen parayi basip sampiyon olmadi city.araplar geldi 1 sene sonra yeni hoca getirdi , onlarca kez ilk 11'deki butun oyunculari degisti (kompany disinda) , hocada uzun sure sabretti oyle sampiyon oldu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bide oyle hemen parayi basip sampiyon olmadi city.araplar geldi 1 sene sonra yeni hoca getirdi , onlarca kez ilk 11'deki butun oyunculari degisti (kompany disinda) , hocada uzun sure sabretti oyle sampiyon oldu.

Kahveci muhabbeti? Bu sistemi sevmiyorum arkadaşım sana mı soracağım fikir beyan etmeden önce? Bjk bu kadar borcun içinde sürünürken başka bir takımı zengin biri alınca uçup gitmesi senin hoşuna gidiyor mu? Fenerbahçe Fenercell'dir Fenerbahçe karttır vs. bir şeyler yaparak büyümeye çalışırken elin Arab'ının tak diye bir takımı uçurmasını etik bulmuyorum ben. UEFA bu anormal transfer harcamalarının önünü almasın 5 seneye 5-6 takımda tüm futbolcular kümelensin ondan sonra tekrar "Yea kahveci muhabbeti" dersin.

• tr'den sadece bizi cagirir avrupa devleri.

• hocam öyle çağırma felan yok
    eğer elite lig kurulursa eca ya bağlı ülkelerin takımları şampiyon oldukları taktirde elite lige yükselecek yani sadece kendi ligini 1. sırada bitiren takımlar.
    2. sıradakiler ise kendi aralarında elite lige kalmak için playoff oynuyacaklar örnek vermek gerekirse
    barcelona bu sene 2. oldu türkiyeden fb ikinci ingiltereden manchester tüm ülkelerin ikincileri kendi aralarında playoff oynayacak playoofta ilk 4e kalan takımlarda elite lige geçmiş olucak
    kendi ligini 3. ve 4. bitirenler İle elit lig playoffta ilk 4e giremyenler ise atlantik ligine katılma hakkını kazanacak atlantik ligi ve elite lig şampiyonlarıda kendi aralarında süper final oynuycaklar söylentilere göre

gerçi bu söylentiler uefayı sıkıştırmak için yapılıyor gibime geliyor daha fazla ve eşit gelir verilsin diye aradabir avrupa klüpleri de uefaya sopa göstermeye çalışıyor gibime geliyor..
    çünkü şampiyon ligin de 1. olan 100 150milyon euro gelir elde ederken 2. sıradaki 50 75 kazanıyor küçük klüpler ise büyük klüplerle rekabet edemediğinden doğal olarak yukarılara çıkamıyor ve az para alıyorlar.
    yeni sistemde elite lige kalıcak tüm takımlara eşit para verilcek elite ligi 1. bitirenle sonuncu bitiren takım arasında uçurum olmucak 1. bitiren 100 alıyorsa sonuncu bitirende 50 alabilcek.
    şimdiki sistemde şampiyonlar ligine kopenhag ve barcelona kaldı diyelim kopenhag katılım reklam payı en fazla 15 20 alırken birinci olan takım 100 kupa yı aldığı için 50de sponsor reklam gelirlerinden alıyor. toplam 150milyon kopenhag ise grupları geçemediğinden en fazla 15 20 ile dönüyor. eca diyorki küçük takım büyük takım herkese eşit ücret verilsin küçük takımlarda ona göre oyuncu alıp mücadele edebilsin istiyor. Sadece barcelona madrid chelsea veya klübü zengin iş adamı alıp transfer yapmasın küçük takımlarda iyi transferler yapabilsin istiyorlar.. Ve bu sistemle küçük takımlarında büyüyeceğine inanıyorlar.. Belkide uefa ile anlaşıp gene bu sistemi uefanın uygulamasınıda isteyebilirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

tr'den sadece bizi cagirir avrupa devleri.

averaj yükseltmek için sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.