Şimdi Ara

UCUZ SSD vs PAHALI SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSD disklerin hızları kendi arasında farklılıklar göstermekte. Tabiki hızlı olan pahalı olan ssd diskler bir nebze de olsa kullanıcı tarafından fark ediliyor, ama benim merak ettiğim durum şu:

Bir çok kişi maddi durumu el versede, sisteminde 1tb SSD takılı olsada, işletim sistemini farklı bir ssd içerisine kurmak istiyor. max. 128gb kapasiteli bir ssd alıyor sadece işletim sisteminin açılışı için. 128gb kapasiteli 250tl lik bir ssd ile 650tl lik bir ssd arasında sistem açılışında fark olur mu? (Genel kullanımda değil, sadece sistemin açılışında)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ucuz SSD'ler ve Pahalı SSD'ler: Karar Vermene Yardımcı Olacak Bir Kılavuz

Bilgisayarlar için depolama çözümü ararken, ucuz SSD'ler ve pahalı SSD'ler arasında seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsin. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları olduğundan, ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun olanı belirlemek önemlidir.

Ucuz SSD'ler

• Avantajlar: Ucuz SSD'ler, geleneksel HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlı performans sunar ve genellikle daha düşük bir fiyata sahiptir.
    • Dezavantajlar: Ucuz SSD'ler genellikle daha düşük dayanıklılığa sahiptir ve daha az depolama kapasitesi sunabilir.

Pahalı SSD'ler

• Avantajlar: Pahalı SSD'ler, daha yüksek performans, daha uzun dayanıklılık ve daha fazla depolama kapasitesi sunar.
    • Dezavantajlar: Pahalı SSD'lerin fiyatları ucuz SSD'lerden önemli ölçüde daha yüksektir.

Hangi SSD Sizin İçin Doğru?

İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun SSD'yi seçmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Bütçe: Pahalı SSD'ler daha yüksek performans sunsa da, ucuz SSD'ler uygun maliyetli bir seçenek olabilir.
    • Dayanıklılık: Dayanıklılık, özellikle düzenli olarak büyük miktarda veri depolayan veya aktaran kişiler için önemlidir.
    • Performans: Yüksek performanslı SSD'ler, oyun oynama, video düzenleme veya diğer veri yoğun görevler için idealdir.
    • Kapasite: İhtiyacın olan depolama kapasitesini belirle ve bu kapasiteyi karşılayabilecek bir SSD seç.

Genel olarak, bütçen kısıtlıysa ve temel kullanım için bir SSD arıyorsan, ucuz bir SSD iyi bir seçenek olabilir. Ancak, en yüksek performans, dayanıklılık ve depolama kapasitesine ihtiyacın varsa, pahalı bir SSD'ye yatırım yapmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer çok kalitesiz değilse fark olmaz belki milisaniyelerle ölçülür.. Ancak tabiki ssdlerde hız önemli olduğu gibi içinde verinin depolanacağı birimler dahada önemli 3dnand gibi teknolojiler gelişiyor bu yüzden fiyat artıyor vs.vs. neyse daha fazla uzatmayayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Eğer çok kalitesiz değilse fark olmaz belki milisaniyelerle ölçülür.. Ancak tabiki ssdlerde hız önemli olduğu gibi içinde verinin depolanacağı birimler dahada önemli 3dnand gibi teknolojiler gelişiyor bu yüzden fiyat artıyor vs.vs. neyse daha fazla uzatmayayım

Yani ben 128'lik bir ssd diske sırf yüksek hız değerlerine sahip diye 650tl vermektense, 250tl verip düşük hızlara sahip bir disk alıp hemen hemen aynı hızda açılan bir sistem elde edebilirim o zaman! 3-4 saniye ye kadar sorun olarak görmem ama 5 saniye ve üzeri fark yaratırmı çok merak ediyorum. Çünkü aynı kapasite ve her ikiside SSD olup bu kadar fiyat farkı çok saçma geliyor.

• Evet, sentetik testler hariç açılışta 1 sn üstü fark göremezsiniz ama dediğim gibi veri saklama teknolojisinden dolayı bu fiyat farklarını görüyoruz yani 120 liralık bi ssd içinden bozulduğunda veri kurtarma yapılamayabilir ama diğerinden büyük ihtimal yapılır (belkide yapılamaz)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vitaalamode V kullanıcısına yanıt
    Pahalı SSD'ler hızdan ziyade uzun ömürlü olmaları nedeniyle öne çıkar. Ucuz SSD'lerde kullanılan yonga teknolojisi eskiye dayandığı için hücre ömürleri daha kısadır. Ama kullanıcının bu dezavantajı deneyim etmesi bile çok uzun bir zaman alacaktır. Kısacası hız yanında daha güvenli ve uzun ömürlü 3DNand gibi teknolojileri tercih etmek tamamen kullanıcının ihtiyacına kalmış bir konudur.
  • Ben linkteki ürünü kullanıyorum. W7 masaüstü 10-12 sn. Bunu ben 159tlye almıştım geçen sene sonbaharda. En ucuzu buydu onun için aldım. Gerisini sen düşün
    www.hepsiburada.com
    Kingston SSDNow UV400 120GB 550MB-350MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/kingston-ssdnow-uv400-120gb-550mb-330mb-s-sata3-2-5-ssd-suv400s37-120g-pm-bd805461

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 20 Nisan 2017; 11:31:18 >

• SSD'de parasından ziyade 4K IOPS ve büyük dosya transferinde ne kadar hız düşürdüğüne bakmak lazım.

Mesela piyasada 3DNand adı altında satılan Adata SU800 büyük dosya aktarımında acayip hız düşürüyor, ki bu tek örnek böyle daha niceleri vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Ucuz DDR5 sistem tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2012 veya 2013de aldigim ocz vertex3 60gb i hala kullaniyorum windows ortaminda hic sorun cikarmadi 40 50 kerede format atmisimdir boot hizi acisindan gozle gorulur fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

SSD'de parasından ziyade 4K IOPS ve büyük dosya transferinde ne kadar hız düşürdüğüne bakmak lazım.

Mesela piyasada 3DNand adı altında satılan Adata SU800 büyük dosya aktarımında acayip hız düşürüyor, ki bu tek örnek böyle daha niceleri vardır.

İşte benim aklımdaki soru işaretlerini başlatan 4K IOPS olayı oldu. Ama hiç tecrübe etmedim yani kıyaslama yapmadım bilemiyorum o yüzden. Kağıt üzerindeki farklara dayanarak boşa para vermek istemiyorum sırf işletim sistemi için. Benim cihaz; i7 6700HQ, Disk 128gb M2 samsung ssd cm871, Sabit Disk: CRUCIAL 480GB BX200 ssd,GeForce GTX 960M 4GB GDDR5, RAM 16GB.

Şimdi ben bu işletim sisteminin şifre ekranını 23saniyede görmekteyim. Sistem M2 ssd içerisine kurulu. Aama eski cihazım (6yıllık laptop) En dandik ssd ile o şifre ekranına 17saniyede geliyor. Gelde kafayı yeme! Bir tarafta 5binTL bandında cihaz diğer tarafta 500tl lik bir cihaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 20 Nisan 2017; 12:34:13 >

• Bende sistemi 120 lik ssd ve kuranlardanım (tahmini 2 senedir). kigston un en ucuz modeli okuma yazma hızı düşük bi model ama yinede açılışta çok farkediyor.

Oyunlar programlar 2 adet 500 gb lık (8-10 senelik) hdd lerde. Biri 5000 biri 7000 rpm galiba. Baya gürültünü çalışıyolar.

Ama ben şöyle bişey daha yaptım

Bios tan açılışta sadece ssd yi görücek şekilde ayarladım diğer hdd leri açılışta sistem görmüyo taramıyo.

• vitaalamode V kullanıcısına yanıt
    O süre sizin cihazın postscreen gecikmesi ile alakalıdır.

Bende 750 Evo + Fast boot açık masaüstü 6-7 sn'de geliyor.
  • Ucuz ssd lerin en buyuk sıkıntısı performan dususleri. Bir sure sonra ssd performansı hard disk performansına dusuyor ucuz ssd lerde. Yani ilk performansını yıllarca koruması da onemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.