Şimdi Ara

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
31.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YnsTz

Kimi ucuz olanlar katkisizdir motor için iyi olur diyor kimisi de daha kotu hale gelir diyor.

Problem burda iste, elde olan net belgelerle, ispatlanmis verilerle istatistiklerle birsey diyemiyoruz.Hep kulaktan duyma bilgiler var ortada.

Ben gidipte 10 numara yağ koyucam, boya katkisi koyucam su bazli asit koyucam demiyorum ki.Şimdiye kadar yakit aldigim yerlerde ne araçlar vardi Fluence den Passata kadar.Günde kaç tane araba geliyor problem olsa birinden biri mutlaka patlardi.Kurum baglasa ne olur km olmuş 240 bin.Tik yok daha motorda.

Sonuçta 40-50 kuruş arasında bir fark var ki hic de az yada değmeyecek seviyede değil bence.

Aşağıda firmaların linkleri var, sana ne kadar bilimsel gelir bilemem ama diğer arkadaşlar da okursa konu hakkında biraz fikirleri oluşur.
    Bazıları;
    - kimse benim yoğursum ekşi demez
    diyebilir.
    Shell

P.Ofisi

Total

• Takip sonucu merak ediyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • son durum nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem yok simdilik yarin vakit bulabilirsem enjektorleri sokturucem bakalim ne durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100.000 km'den fazla köpek öldüren mazot kullanan Corolla D4D biliyorum. Sorunsuz yoluna devam ediyor.

Not: Hep aynı istasyondan yakıt alıyor.
  • E Hayırlı Olsun Ne Diyelim =)
  • quote:

Problem yok simdilik yarin vakit bulabilirsem enjektorleri sokturucem bakalim ne durumda.

Enjektörleri söktürebildiniz mi, aracın genel gidişi, motor sesi, titreşimi nasıl, değişiklşik hissettiniz mi?
  • olorin_ kullanıcısına yanıt
    o yüzden ikinci el fazla km li dizel araç almayın diyorlar. Herkes senin benim gibi aracına bakmıyor ki mazotun bile en adisini alan adamın arabası alınmaz.
  • quote:

Kimi ucuz olanlar katkisizdir motor için iyi olur diyor kimisi de daha kotu hale gelir diyor.

Problem burda iste, elde olan net belgelerle, ispatlanmis verilerle istatistiklerle birsey diyemiyoruz.Hep kulaktan duyma bilgiler var ortada.

Ben gidipte 10 numara yağ koyucam, boya katkisi koyucam su bazli asit koyucam demiyorum ki.Şimdiye kadar yakit aldigim yerlerde ne araçlar vardi Fluence den Passata kadar.Günde kaç tane araba geliyor problem olsa birinden biri mutlaka patlardi.Kurum baglasa ne olur km olmuş 240 bin.Tik yok daha motorda.

Sonuçta 40-50 kuruş arasında bir fark var ki hic de az yada değmeyecek seviyede değil bence.

Net bilgiler aracın kullanım kitabında mevcut hocam. Araç katkısız eurodizel standartlarında yakıta göre üretilmiştir, katkılı yakıt koymayın diyor. Ya c-max ya da astra kitapçığında gördüm bunu. Zaten biodizel/kırsal motorin yasaklanana kadar kullandığımız yakıt bugün katkısız diye satılan yakıt.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Net bilgiler aracın kullanım kitabında mevcut hocam. Araç katkısız eurodizel standartlarında yakıta göre üretilmiştir, katkılı yakıt koymayın diyor. Ya c-max ya da astra kitapçığında gördüm bunu. Zaten biodizel/kırsal motorin yasaklanana kadar kullandığımız yakıt bugün katkısız diye satılan yakıt.

c-max 2009 kitapçığı, sayfa 127.
     Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

• Beyler dogru bile olsa digerlerini bilmiyorumda 50 60 bin verdigimiz arabalari ayda maksimum 30 lira kar etmek icin tehlikeye atmak bana pek mantikli gelmiyor haksiz miyim, ki kullanma kilavuzunda bas bas bagiriyor her yerinde su standartlara sahip yakit kullanin diye,
    Focusda hatta mazotun kalitesizliginden dolayi meydana gelebilecek motor arizalarina karsi garanti veren bir kart var opet ozel karti, tabi bu biraz daha pazarlama kafasi ama bilmiyorum konunun uzmanlarina birakiyorum yorumu

• Benzinliklerde artık kırsal motorin satılmamaktadır, iki çeşit motorin var artık biri katkısız euro diesel diğeri firmanın kendi katkılarını kattığı euro diesel. Bütün firmalar katkısız olan eurodieseli tüpraştan alır hepsinde aynı saf ve rafinedir, katkılı olanlar ise her firma kendi ürününü övme amaçlı katkı koyar. Şahsen katkılı dieselleri kullanmış birisi olarak bunların motor sesini ve kullanılan yakıtı artırdığını farkettiğimden katkısız tüpraş eurodiesel kullanıyorum memnunum. Diğer konu ise daha da ucuza satılan mazotlar var, çok çok ucuz olanlar galiba kaçak veya yağ/kerosen karışımları olabilir almayın derim, nispeten ucuz olanlar ise kanımca deniz taşımacılığı vs gibi ötv siz mazot alımı yapılan yerlerden geliyor olabilir öyle ise onlar da tüpraş 'ın ürettiği diesel olabilir alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2014; 15:56:29 >
  • Nakliye işiyle uğraşan arkadaşım var peugeot 407 1.6 hdi aracına yıllarca mazot diye koyduklarını görseniz aracın haline acırsınız ne yağlar, ne aseton tiner kokulu kaçaklar kullandı araba 1 defa tık desin yolda kalsın hiç bişi olmadı. Aracını değiştirdi Megane 2 1.5 dci aldı 6. ayda enjektör filtre pompa ne varsa kucağına aldı, demekki arabanın hazmetme gücüne göre değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

quote:

Problem yok simdilik yarin vakit bulabilirsem enjektorleri sokturucem bakalim ne durumda.

Enjektörleri söktürebildiniz mi, aracın genel gidişi, motor sesi, titreşimi nasıl, değişiklşik hissettiniz mi?

İzmirde 1-2 yere gittim güven vermedikleri için ve vakit olmadigindan ellettirmedim.Sifiri 800 olan enjektör takimini 400 lira istiyorlar temizliğine.

Egr valfi iptal edilmiş durumdaydı onu hallettim.Yakit ve çekişte iyileşme var simdilik.

Bu arada yaptigim yol da azaldi aylik 2000 civari yapiyorum artik.Cumartesi pazar 1000 km gidicem bakalim ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

o yüzden ikinci el fazla km li dizel araç almayın diyorlar. Herkes senin benim gibi aracına bakmıyor ki mazotun bile en adisini alan adamın arabası alınmaz.

Birkaç nokta var onları iyi analiz etmek lazim.

Ben kaliteli diye bilinen bir yerden mazot aldigim için 3 hafta enjektör problemi yasadim zaten diğer mazotlara yonelmemdeki sebep buydu.Kalite diyerekten 50-60 kuruş fazla olmasına inanmamaya basladim çünkü.Ve binlerce km yol yaptim ne kara duman ne tekleme, çekişten düşme hic bir problem yasamadim.

Bunun yaninda aracimi 14 bin TL ye aldim 50-60 bin TL verip sifir km bir araç alsam 100 liranin hesabini yapmazdim ancak benim aracimin durumu belli, maddi durumum belli aylik 100-150 lira çok şey fark ettiriyor.

Son olarak ulkemizde km tek basina kistas değildir benim aracim 240 binde kullandigi ucuz mazotun haddi hesabi yok size koltuğa yapistirma garantisi verebilirim.Sadece 1 kez enjektör 1 kez de turbo değişti, 1 damla yağ eksiltmesi yok, önemli olan araci taniyip kullanmaktır öyle kullananlar var ki daha 50 bini göremeden problem cikmaya baslar ve elden cikarmaya calisirlar.

• bende 15 kuruş ucuz olsun diye lukoilden aldım araç çekişten düştü beni araba sürmekten soğuttu en sonunda sattım
  • Ham petrol, petrol tankeri gemisiyle limanlara geliyor ve limanın konumuna göre Tüpraşın Kırıkkale, İzmir, Batman ve İzmit rafinelerinde işlenip dağıtımı yapılıyor
    Yani pahalı olan A petrol istasyonu da aynı yakıtı satıyor ucuz olan B petrol istasyonu da. Hepsi aynı tanker gemisiyle geliyor ve aynı rafineride işlenmiş oluyor

Ucuz istasyonun mazotunun kötü olduğu tamamen şehir efsanesi.
  • Ekleme 06.12.2014

Bugünkü yolculuğumda 3 farklı yerden numune aldım isimleri vermek doğru olmayabilir en soldaki afyon girişinde bir yer litresi 3.56, ortadaki afyonda çok bilinen kaliteli dediğimiz yerden litresi 3.95, en sağdaki ise izmir çıkışından 42 litre almıştım litresi 3.52 (diğerlerini 5'er litre aldım)

Bu en soldaki rengi bir garip acaba katkı olmadığından dolayı mı, içimden bir ses kimyasalla seyreltilmiş diyor ama hepsini karıştırdım döktüm depoya.Bu arada ortadaki 5 litrelik çok bilinen kaliteli yerden aldığım mazotta 1 saat sonra dibe beyaz sıvı çöktü, depoya dökerken dibine gelince zeytinyağı gibi akmaya başladı.

Kimya bilgisi olan arkadaşlar değerlendirme yapabilir verdiğim bilgiler doğrultusunda.

Bu arada Afyon Eskişehir arası acelem olduğumdan 4000 devir üzeri ve 140-150 km ile gitmek zorunda kaldım, yakıttan yana halen bir sıkıntı yok...

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

• YnsTz Y kullanıcısına yanıt
    dibe çöken beyaz sıvı su, mazota epey miktarda karıştırmışlar. numune alıp denemekle iyi etmişsiniz. bidonu bekletip çökme yapmayan mazota siz de su katsanız aynı fiyata gelir. litresi ucuz bulduğunuz yağları karıştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

dibe çöken beyaz sıvı su, mazota epey miktarda karıştırmışlar. numune alıp denemekle iyi etmişsiniz. bidonu bekletip çökme yapmayan mazota siz de su katsanız aynı fiyata gelir. litresi ucuz bulduğunuz yağları karıştırabilirsiniz.

Çökme yapan kaliteli mazottu, problem orada.Daha önce de belirtmiştim, kalite diyerekten aldığım buna benzer bir yakıt enjektör basıncını değiştirip uyarı lambasının yanmasına sebep olmuştu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.