Şimdi Ara

'Ucuz Mal Alacak Kadar Zengin Değilim' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
9.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

her 2-3 ay da bir yeni kulaklık alırdım. kulaklıkların bedeli 25-30tl civarıydı.. sonra kafam attı gidip 150tl ye bluetoothlu kablosu olmayan kulaklık aldım 3 senedir de kullanıyorum

şu sıralar slr fotoğraf makinası almayı düşünüyorum ama 400tl daha fazla verip vatan computer den mi alsam yoksa 400tl ucuz olan hayyamdan mı karar verebilmiş değilim

neticede 2 side aynı ürün ve aynı fabrikanın ürünü.. lakin hayyamdan alırsam satış sonrası hizmet bedeli yok.. dipsiz kuyu gibi ama 400tl de az değil yaw

• Boş laflardan birisi. Napsın yani mıllet aldığı asgari ücretı buharmı yapsın. Herkesin geliri aynı değil biraz mantıklı olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes sizin kadar zengin değil.

• Artislik için yazmıyorum.Yalnış anlaşılmasın.

Dockers'dan bir pantolon aldım 160 liraya.
    Şimdi bu mal hak ediyormu fiyatını kesinlikle hayır,aslında ucuz pahalı olayından ziyade.
    Fiyat/Performans orantılı olması gerekir.Özellikle teknolojide.
    Birde bu söz orta gelirli yada zengin için geçerli diyebilirim.Durumu olmayan insan için zaten herşey idareliktir.
  • Valla söz uanlış bence mesela babamdan örnek vereyim .
    Sen gidiyorsun pazardan 20 liraya hırka alıyorsun 2 ay giyiyorsun sonra bozuluyor yenisini alıyorsun bir dahaki kıs.
    Benim babam ise lacostan 600 tlye hırka alıyor 2 ay giyiyor sonra bu kışın modası geçti diye atıyor bir kenara .

Sonuç olarak ikinizde bir hırka alıyorsunuz ve 2 ay giyiyorsunuz aradaki fark ise biri 20 diğeri 600 tl.

Bu lafı böylece değiştirerek "Ucuz mal alacak kadar fakir değilim " yapıyoruz .

• beyler yanlışınız var.. Henry Ford bir otomobil fabrikasının kurucusu.. adamın kastettiği taşıtlar ve elektronik araç-gereçler..

ne yani şimdi sütaş süt içsekte aynı bimden dost süt içsekte :D - %100 danaymış hadi ordan %80 i at ya da eşek öldük mü peki yoo hala hayattayız

babam temkinnli giyinir mahmutpaşadan aldığı 20tl lik ayakkabı 2 yıldır tertemiz duruyor (aktif kullandığı halde) bense o süre zarfında 130tl lik adidas ve nike parçaladım..

yani giyim ve gıda ürünlerinde pek geçerli bir söz değil.. ama taşıt ve elektronikte %100 geçerli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TargetMan

Arkadaşlar bir yerde okudum bu sözü hoşuma gitti gerçekten. Sizce bu söz ne derece doğru? Bence bir şey alırken her zaman iyisini almalıyız,bu da genelde fiyatıyla orantılı oluyor. Eğer paramız yetmiyorsa ucuza alıp pişman olacağımıza hiç almayız para cebimizde kalır en azından. Evet arkadaşlar sizin de görüşlerinizi bekliyorum..

Bu sözü bizede 3 yıl önce bi öğretmenimiz söylemişti.Bence son derece haklı şöyle düşünelim bir bot alacagız koskoca kışı gecirecegiz degil mi ? 50 tlye dandik bir bot aldınız ucuz diye.2gün giydiniz parçalandı.50 tl zarar :).Onun yerine 150 tl yi gözden cıkarsanız 2-3 yıl belki daha fazla kullanacagınız bir bot alabilirsiniz.Bu söz son derece dogrudur bence :)
  • Marka bağımlıların kendileri avuttuğu bir söz.
  • parası olamayan adam mecbur ucuz alıyor parası olsa niye kaliteli mal almasın ki Türk milletinin %90 ı parası olmadığı icin ucuz mal alıyor herkes cat marka bot giymek ister ama adam 200 tl veremiyor 20 tl ye bot alıyor bu zamanla insalarda alışkanlık haline geldiği için insanın parası olsada artık ucuza mal alma peşinde
  • Tam konuya cevap yazacaktım, 2 sene önce attığım mesajı gördüm.
  • Doğru söz. Nike'tan bi ayakkabı aldım karda kışta bile giydim 3. senesine girecek daha eskidiği yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok doğru bir laf gerçektende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 21 Aralık 2012; 23:30:24 >
  • saçma
  • Bu sözü sanırım Sakıp Sabancı veya Rahmi Koç söylemişti.
  • zengin olacak kadar ucuz değilim.
  • 21 liraya aldigim kulaklik 2 yil dayandi 100 liraya aldigim kulaklik 3 ayda 2 kez bozuldu simdi bidaha yolliycam. 4 ayda 2 ay bende duruyo kulaklik.
    Oyun klavyesi mouse u diye sayilan servet degerindeki aletleri alinca yaninda gelen bikac fazla tus mic kulaklik girisi 2 de lamba icin 400 lira vermekde ayni sekilde bu lafla celisir.
    O lafi herseyde gecerlidir diyipde gidip herseyi en pahalisindan almamak gerekir. Para tuzagi diye bisey var duydunuzmu bilmiyorum. o klavyeler kulakliklar o oluyo.
    Ha tabi çok paran varsa ve diyosan veririm 2 tus icin 350 lira sonuna kadar arkandayim hatta sana laf atanlarla senin icin tartisirimda adamin parasi var aliyo diye.
  • Yerine göre değişir.Bazı şeylerin marka veya pahalı olmasına gerek yoktur yeterli kaliteyi sağlaması için,bu tür malzemelerden en ucuzunu seçerim.Fakat mesela ayakkabı söz konusu olduğunda en iyi verimi sezonu geçmiş,kaliteli markaların modellerinden seçerim.Spor ayakkabı için geçerlidir bu,kundura tarzı veya üretimi ülkemizde yapılan ayakkabıların en kalitelilerini komik bir fiyata fabrikalarından alıyorum.Yani kısaca,duruma göre değişir.
  • Fare için bir liradan pil alıyordum, taş çatlasın beş gün dayanıyordu.

Paraya kıyıp 30TL'ye yanında makinesi ile birlikte şarj edilebilir pil aldım, bir aydır bir sorun yok.
  • 120 TL'ye iki tane ayakkabı aldım DEICHMANN Diye bir mağazaydı Forumİstanbul'dan aldım biri bot biride spor ayakkabıydı bot 1 hafta dayandı en ufak su birikintisine bastığımda su alıyodu kesinlikle bu firmadan alış veriş yapmayın aynı benim sorunu yaşayan insanlarla dolup taşıyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPLanet -- 22 Aralık 2012; 0:35:46 >
  • 'Ben bunu 2. el alacak kadar zengin değilim' diye biliyordum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.