Şimdi Ara

Ucuz Araba Teybi Almak ve Sıkıntıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2000 model bir peugeot 306 sahibiyim.Araba eski olduğu için üzerine çok fazla masraf yapmak istemiyorum.Fakat 4-5 seneden önce de değişecek gibi durmuyor.Arabanın orijinal teybi üzerinde fm radyo ve kaset çalar özellikli.Şimdi malum bu devirde kaset kalmadığından bunu usb girişli bir mp3 çalar teyple değiştirmek istiyorum.Bu arada arabanın arka hoparlörü de sanırım patlak çünkü yüksek seslerde basslarda patlama oluyor.Durumu göz önüne alınca pek de ses kalitesi bekleyemeyeceğimi anlamışsınızdır.Sizce piyasadaki 50-60 lira civarı olan "dandik" ürünlerden almam daha mı mantıklı ? Bu ürünlerin kalite harici başka dezavantajları var mı ? FM radyo çekmeme sorunu yaşanıyor mu ? Önerilerinizi bekliyorum fakat arabaya kaliteli bi ses sistemi için hoparlör + kaliteli teyp bana 300 lirayı bulur bunu da göz önüne alın lütfen :D Teşekkürler

• Evet, öncelikle radyo konusunda sıkıntı olur,, çünkü kuvvetli tuner alıcı yoktur...
    durduğu yerde iyi çeksede, giderken veya araç çalışınca sinyal parazit yapar veya sinyal yakalayamaz.
    Ses çıkışı orjinal teybe göre verimsiz olabilir, ben mesela 3 sene önce 50tl lik değilde, sıkıntı olmasın diye 80tl lik teyp aldım, şimdiki fiyatı 140 veya civarı.. yabancı müzikteki basları vermiyor, harici 50w lık anfiyi açınca, sanki set bağlı gibi çalıyor,,, sözde 4*45w.. radyo deseniz aynı çekmiyor.. fakat kullanımı usb dinlemesi falan ses ayarları iyi..
    Aynı teypten 2 sene sonra arkadaşa almak istedim, usb çalsın yeter dedi,,, abi fiyat hem 90tl, hemde bendeki teypten daha basit ekran, kafa çıkmıyor,, balans fader ayarı yok.... iyileştireceklerine iyce batırmışlar..
    şimdi teyp aldım desen, 140tl ortalama,,, 100tl daha verin, pioner veya sony orjinal alın, en azından radyo sıkıntısı pek olmaz, seside daha güçlü olabilir... ben arabamda eski aciko anfi var diye teybi kullanıyorumhttps://i.ytimg.com/vi/YPNo1fNPbsk/hqdefault.jpg?custom=true&w=168&h=94&stc=true&jpg444=true&jpgq=90&sp=68&sigh=Qhaq9VgutrQPqbjfIsPMZW-C8gc yoksa kesmez beni..
    Teypte loud ayarı var, oda olmasa, teneke gibi bass, at çöpe gitsin..

Hoparlörlerde çok önemli, ilk başta idare etsin diye, 2 adet 16cm bass, 2 adet 16cm 30tl lik hoparlör aldım,,,
    Bassların faydası oldu,,, sonra elime pioner kayık geçti orjinal,,, abi ses %50 artarmı yaa, bass tizz ayarını fazla abartmassam, resmen düğün kolonu önünde gibi yüksek ses çıkıyor, tabi aciko ile,,,, elimdeki teyp yerine 250tl lik pioner teyp olsa, acikoya belki gerek kalmaz..

Aile arabası olduğu için, çalışan kullanılan teybi değiştirmek,, bana göre gereksiz,, niye diye soracaklar, sesi daha iyi desem, oda çalıyordu derler,,, acikoyu çok nadir açarlar,,, sadece teybin %50 sesi bile yetiyor onlara..
    Adanadaysanız sizede bir aciko yaparız, aux tan mp3 veya telefon ile teyp almadan olabilir. aux kablosunu çekince, ana üniteye bağlanır, acikoyu kapatınca, hoparlörler ana ünite ile çalışır.

Hinede en mantıklısı, yeni orjinal teyp almak,,, bir süre sonrada hoparlör alırsınız...
    ben pioneri herkes bass vermez falan diye korkuttu, woofersiz bass olurmu dediler internette bilirsiniz.. pionerleri bağlayınca , önceki extra 16cm woferleri söktüm, bağlamak aklıma gelmiyor, İyi yani.
    Arkadaşım , kendine birçift jameson js60 almış,, sadece ana ünitesi ile her bası rahat çalıyor, ben ise ana ünitem zayıf olduğu için ek anfiye ihtiyaç duyuyorum,

Kısaca anaünite önemli, Takip...

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler ama ne bileyim bu arabaya çok masraf yapmak içimden gelmiyor açıkçası.Bu arada öğrenciyim herhangi bir işte çalışmıyorum yani para sıkıntım var biraz.300 TL'ye hoparlörü değiştirip orta seviye bir teyp alarak normal bir ses kalitesi elde edebilir miyim? Dediğim gibi çok bir beklentim yok zaten araba da eski olduğundan benim değiştirmediğim hoparlörlerin de kalitesi pek iyi değildir tahminimce.Orta seviye idare edebilecek hoparlör+teyp kaç lira civarı tutar bir fikriniz var mı ? Bir de çakmaklığa takılan FM Transmitter adında bir alet gördüm.Teybi değiştirmeyip mp3 işini bundan halledebilir miyim ? Radyo kullanacağım zaman şu anki orijinal teybini kullanırım ? Böylece daha ucuza halledebilirim gibi geldi fakat dediğim gibi fazla bir bilgim yok.Açıkcası orijinal kaset çalarlı teybi değiştirmeyi çok fazla istemiyorum hem orijinal parçası olduğundan hem de tasarım olarak haliyle arabayla çok uyumlu

• umutss123 kullanıcısına yanıt
    Anladım, teyp konusunda tam birşey diyemem,, çarşıya çıkıp teybin eline yüzüne bakmak lazım,,, en son goldmaster 120 ile 140tl iki model vardı,, Pioneer için ise 200 demişti...

Kaset yerine takılan , telefondan veya mp3 müzik dinleten aparat var, mediamarketten arkadaşa almıştım.. yalnız dikkat edin, okuyucu kristali temiz olsun ...

Çakmaklık kitinden uzak durun,,, parazit ve ses kalitesi çekilmez olabilir .. kayık hoparlörde işte size jameson js60 yeter... TAKİP..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler tekrar.Kaset yerine takılan aparatı araştıracağım.Çakmak aparatı benzeri sorunları yoksa bana çok uygun bir alet olur.Jameson js60 fiyat olarak uygunmuş.Her türlü bir oto sanayi tarzı bir yere gidilecek zaten en kötü montaj için.
  • 70-100 arası alacaksan navitech al pişman olmazsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuz araba önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.