Şimdi Ara

Ücretli/Ücretsiz/Makine Çeviri Tartışma Konusu (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
7.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yazımda yasakmı demişim? o kadar şeyi okuyup bu cevabı atarken hiç düşünmüyormusun, "ben düşünen bir canlıyım primat atalarımdan biraz üstün olmam lazım" dur düşünüp buna düzgün bir argüman sunup güzelce derdimi anlatayim demek ne kadar zor olabilir. Neyse abi kime laf anlatıyoruz.
  • murderyamf kullanıcısına yanıt
    Yargılayıcı yazına tepki olarak yasak mı diye sözde bir soru cümlesi kullandım ama zekadan girerek yargılayıcılığına devam ediyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 16 Temmuz 2020; 3:56:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapsody_izmir kullanıcısına yanıt
    Olmaz öyle şey(!) İngilizce bilmeyen zavallıdır, tembeldir, yaşamaya hakkı yoktur(!) İş stresini atmak için iki üç saat takılırken bile oturup kelime not alacakmışız, yatmadan hemen önce ezberleyecekmişiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 16 Temmuz 2020; 4:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KelKodVer kullanıcısına yanıt
    Bu walkür arkadaşımız forumda ücretsiz yama yapan arkadaşların konusuna girip bizimle çalışmak istermisiniz :) yazıyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Arkadaşınız demek ki aramamış, Kotor'un zaten ücretsiz ve kaliteli bir çevirisi mevcut.
    tabi oyun ilk çıktıgında vardı zaten türkçe çevrisi 2012 olması lazım ?
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    2003'te çıkmış oyunu nasıl Google Translate ile oynadığını sormayacağım, hayır.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Knights_of_the_Old_Republic
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Google_%C3%87eviri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grihokkabaz

    Almazsın olur biter tepkimizi gamepass ile 50 TL olmasına gösterdik
    Gamepass kaldırıldı yama ücreti 30 TL oldu
    Daha ne yapsınlar
    Gidip küçük bir oyun çevirip para isteseler tamam haklısınızda böyle devasa bir yapım 30 TL yi sonuna kadar hakediyor
    almadım zaten almıyorum da. okudugunuzu anlama sıkıntınız var yada kelime seçip cevap yazıyorsunuz.

    Herhangi bir oyunu anlayacak kapasite de ingilizcem var. olmayanlara şaşıyorum ben . Ayrıca battle royal oyunlarının bu çeviri işini kıymete bindirdiğini yazdım . çünkü RYO genellemesi yapmadan herhangi bir konusu olan oyun sayısı yıl bazında eskiye göre az çıkıyor. OSursam sagdan soldan battle royal ve türevleri fışkırıyor. bunun dışında adamların emek verdiği için para ile satmak hakları oldugunu da yazdım. dedim ya ya okumuyorsunuz yada kelime seçiyorsunuz!!! Gene yukarıda yazdıgım gibi sorun para ile çeviri satan da değil. sorun bunları alanda . ilk yazdıgımda da belirttim allah aşkına tarzanca seviyesinde ingilizce de öğrenmiyormu gençler? çünkü cidden 3-5 oyun hariç öyle derin ingilizce isteyen oyun kalmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alen Doğu Gencer

    tabi oyun ilk çıktıgında vardı zaten türkçe çevrisi 2012 olması lazım ?

    Alıntıları Göster
    Google Translate ile 2012 yılında çeviri yapıp birde kullanmak, umarım oyunu iyi anlamıştır...
  • arkadaşlar yine bir şeyler dönüyor burada konu açmışlar türkçe yamalaırn geleceğini yok ettniz diye bir şey yok ama ben karşı bir görüşle konu açınca anında siliyorlar hayırdır kim kime düşman bu forumda neler dönüyor, işte açtığım konuda ki mesaj o konudan ne farkı var


    quote:

    Bu nedir arkadaşlar forumu ağlama duvarına döndürmüş bazıları, burada türkçe yama paylaşımı yapılıyor herkes istediği gibi özgürce yapabilir bugüne kadar onlarca yama iptal edildi onlarca da yama sundu gönüllü arkadaşlar önümüze, o gönüllü arkadaşlarda saygısızlık etmeyin, saçma sapan konular açmayın, türkçe yamalar ücretli yama gruplarıyla mı var oldu sanki geçmişini bilmeyen geleceğini hiç bilmez, genel olarak oyun firmalarının türk diline destek vermiyor oluşu oyuncuların suçu değildir. Ücretli yama satmak isteyen arkadaşlarda yamasını yapar herkes gibi yasalara uyarak gelip satabiliyorsa bu forumdada satar yada gider başka platformda satar bu kadar basit.




  • Bu ücret hususu neden bu kadar olay oluyor bir türlü anlamadım.Hobi olarak yapan adam ücretsiz yapar,hizmet olarak yapan adam ücret koyar,almak isteyen adam alır.Ücretli yamaya karşı bir tutumu olan da almaz.Herhangi bir tarafta olmak zorunda değilsiniz ki neden insanlar birbirine bu kadar saygısızca yaklaşıyor.Neden ortada duramıyoruz ki...
  • up

  • Ben birkaç senedir hobi olarak film altyazısı çevirip malum bir siteye yüklüyorum ve herhangi bir ücret almıyorum; bu yaptığım iş tamamen zevk meselesi. Türkçe Yama meselesi de buna benzer. Bunu yasal olmayan yollardan ticarete dökmek ise etik değil. Bu benim fikrimdir.

  • Fırsatçı bunlar. Bir de aylık abonelik sistemine dökmüşler olayı   Zaten programları çöp. En ufak şeye bozuluyor. Fixlenene kadar beklemekten başka bir şey yapamıyorsun. Destek ekip desen küçük çocukla konuştuğunu anlıyorsun. Programın bozulmasına vs. sinirlenip paranı iade alsan küsüyorlar, bir daha abonelik satmıyorlar sana :) Bunları şikayet etmek lazım. Maliye bunların tepesine binsin ondan sonra para mı istiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bunu ücretsiz yaparsın yanına da bağış butonunu koyarsın. Çok seven adam, çok destek olmak isteyen adam destek olur zaten. Birisinin bunlara işin varsa vergi levhan nerde diye sorması lazım.

  • ShinkaShiranui kullanıcısına yanıt

    Yaptıkları işler on numara olsa bile bir şeyi değiştirmez. Animusprojesinden bahsediyorum. Sen başka bir ürün üzerinde para kazanıyorsun ve bu ürünün sahibinden izinsiz. Adamlar yaptıkları oyunların bazılarında giriş sayfasında ki açıklamaları silip kendi reklamlarını yapmış. :imdi bunlar gibi ubisoft'tan bunun için izin aldı mı ? Sanmıyorum. Kimse sana kendi reklamını yapma izni vermez. Kaldı ki böyle işler için şirket kurulması, maliye bakanlığında kaydolup vergi levhası çıkartman tüm satışlar için fatura kesmen gerek. Öyle sipariş no var, yok ödeme sistemi üzerinde vergikesiliyor, yok şundan bundan kesinti oluyor. Öyle bir dünya yok maalesef.

  • Gençler oturmuş, mal mal birisi pişirsin ben yiyeyim dememişte çeviri yapalım, buna karşılık harçlığımızı çıkartalım... Bu fikir hem takdir edilir hem desteklenir. Cüzi bir karşılık beklemeleri tabii, çünkü bende çeviri yaptım biliyorum bazen saatlerce ben bunu bitireceğim hevesi var, bazen bir hatayı günlerce çözmeye çalışıyorsunuz. Önemli olan birşey var emek, bunlar hırsızlık yapmıyorlar, oyunu kırmıyor, kırık oyunu satmıyor vb... Uçuk rakamlara da satmıyorlar, ha daha uygun fiyatla satsınlar dersen mantıklı birşey ama çeviriyi yapacaksınız, yayınlayacaksınız diyorsan..... Başlık bile akıllı insan tarafından yazılmamış olduğu kanaatindeyim. Çeviri yapıp, bunu cüzi ücretle satan herkesi tebrik ediyorum. 1: Zamanlarını en azından bir işe yarar şekilde değerlendirmişler. 2: Böylece kendileri de kelime hazinelerini ve birikimlerini arttırmışlar 3: Birilerini bir faydaları dokunmuş.

    Eleştirenler de birilerini bir faydaları dokunsun, Türkiye hiç kimseye faydası dokunmayan sadece asalakların sayısının gittikçe artmasından dolayı kaybediyor. 250 yıldır böyle bir mikrop sürüsü var. Birisi mantıklı ve faydalı bir konuda çabalıyorsa hiç birşey yapamıyorsan ya sus ya teşvik et. Hatalarını da şöyle yaparsanız daha iyi olur diye menfi yönde eleştirin. Yoksa içinizdeki tüm pislikler dışa yansıyor. Ama şöyle bir gerçek var özellikle bir telefon markasının çevirisini yaparken gördüm, nedeyse hep uyduruk Türkçe ve Google Translate çevirisi... ,


    Kısaca dileyen çevirsin satsın, dileyen gönüllü çevirsin dağıtsın, dileyen satın alır dileyen almaz, izin almak almak mevzunu gelince çoğu oyun firması sizi iplemiyor, ben kaç oyunu tamamen çevirip o firmaya mail olarak attım, sonraki yamada ekleyeceğiz diyorlar bakıyorlar Türkiye piyasasını eklemiyorlar. Sahadaki gerçekler, teorilerden oluşmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.ali -- 26 Mart 2021; 19:41:7 >




  • recep.ali R kullanıcısına yanıt

    Öyle isteyen alır, isteyen almaz, isteyen satar, isteyen satmaz gibi bir dünya yok. Kafana göre satış yapamazsın bu bir. Sallamıyorlar diye kafana göre çevirip 1 liraya bile satamazsın bu iki. Gönüllü yapanlar neyi eksikti de gönüllü olarak yaptılar. Zibilyontane gönüllü oyun,film,anime çeviri grubu var bunlar. Bu adamlar neden satmıyor ? Bağış isteyebilir satış yapamaz. Bu açık ve nettir. Boş yapmayalım lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAV-25 -- 27 Mart 2021; 14:38:44 >
  • Benim için yama yapan oluşum farketmiyor. Tüketiciyim ve işimi gören çeviriyi indiriyorum. Sadece bazı paralı çeviriler oyuna kendi adlarını ekliyor, bu oyun firmalarına giderse büyük sıkıntı yaratabilir. Gönüllülere pek laf edilmiyor ama paralı hatta hatta abonelik söz konusu suanda.

  • Kovalenko kullanıcısına yanıt

    Zaten hiçbir oyun şirketi gel sen benim giriş ekranıma kendiş reklamını koy demez. Öyle bir dünya yok zaten. Böyle bir izin yokken bunu yapmaları yasak ve suç. Ayrıyeten İzinsiz olarak abonelik karşılığı ile dolaylı yoldan para kazanmaları suç. Adamlar artık düzenli ticarete girmiş. Ve bunu yapabilmek için kayıtlı,izinli,faturalı,vergi levhalı olmak zorundasın. Ve her satışa fatura kesip muhasebecine Z raporu vermen lazım. Biz boşuna konuşmuyoruz.


    Çeviri yaptım abonelik karşılığı sunuyorum para kazanıyorum yok öyle bir dünya. Gönüllü yapar bağış istersen o ayrı konu ama gidip abonelik ile para kazanmaya ticaret yapamaya başlarsan işlerin rengi değişir.


    Nereden tutsan elde kalıyor. Üstelik uzun süredir bu böyle sürüyor. Birileri incelemeye alırsa topu tuttular demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAV-25 -- 28 Mart 2021; 1:41:34 >
  • Dünyanın hiç bir yerinde modların satıldığını göremezsiniz. Bir ekip veya kişi bu işe gönül verir, modu geliştirir, patreon vesaire yerlerden bağışını toplar. Ancak bizim uyanık türkler işi daha ileriye taşımış, satmayı bırakın adamlar mod kiralıyorlar  . Bunun bir de yasal boyutu var tabi oraya hiç girmiyorum.

    Yamayı kıran arkadaşın eline sağlık bu tarz uyanıklara prim falan vermeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolonyalı -- 31 Mart 2021; 6:9:34 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.