Şimdi Ara

Ücretli hayvan satışı yapanlar ile ilgili yönetimin dikkatine;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
12.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "İnternet üzerinden yapılan canlı hayvan satışının, 3285 sayılı kanuna dayalı olarak "Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri"nin ruhsat ve kontrollerine tabi olduğu bildirilmektedir.
    3285 sayılı Kanunun 44. ve devamı maddelerinde cezai yaptırımın gerekli olduğu ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasının gerekliliği belirtilmektedir."

Yönetim bölümle ilgilenmeyerek, yani suça ses çıkarmayarak, suça ortak olmaktadır. Ücretli satış ilanları şikayet edildiği halde günlerce kalmakta, satan kişi amacına ulaşmakta, ne forumdan nede dışardan ceza almamaktadır. Yönetim bu suçu işleyenlere bölümden ban, genel ban vs. gibi ceza vermeli, aynı suçu tekrar tekrar işleyenlerin IPsi savcılığa verilip suç duyurunda bulunulmalıdır. Olay sadece vergisiz haksız kazanç değil, hayvanların iyiliği ve haklarıdır. Unutmayın internet üzerinden hayvan satışı kanunla yasak olduğundan, otomatik olarak forumda da yasaktır ve suçtur. Ve önem olarak diğer forum kuralları ihlallerinden daha öndedir. Forum kuralları ihlalleri sadece forumla ilgilidir neticede. Burda ise hukuki suç vardır. Ayrıca hayvanlar genel bölümüne bu konu ile ilgili bilgilendirici kalıcı bir konu/mesaj yönetimce yazılmalıdır.

Edit: Yönetim yavaşta olsa siliyor mesajları, sizde basit bir ihbar maili ile durumu polise bildirebilirsiniz;

siber.ihbar@iem.gov.tr adresine ihbar maili atarak, hayvan satışı yapan kişinin tel nosunu veya irtibat için verdiği adres hangi formattaysa onu verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 10 Aralık 2014; 13:20:10 >

• yönetimin sessiz kaldığını düşünmüyorum. forumun bu kısmının fazla faal olmaması ve biraz da biz hayvanseverlerin tembelliği. bir ay içerisinde forumda hayvan satışı için çaba gösteren yazıları bölüm yetkilisine şikayet ettim ve silindi.

ama bir konuda haklısınız , sabit başlıklarda internette evcil hayvan satışının yasak olduğu belirtilmeli ve bunu deneyen hesaplar ilk olarak uyarı ve daha sonra banlanma ile cezalandırılmalı.

forum yönetimide (sorumluluk almamak için) yasaya aykırı davranışta bulunan hesaplara gereken cezayı daha etkin bir şekilde uygulamalı.

forumun bu bölümünün gidişatı eğer yönetim bir önlem almaz ise , evcil hayvan sevenlerin yardımlaşmasından ziyade evcil hayvan satışı bölümüne dönecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 10 Kasım 2014; 20:26:51 >
  • forumda hayvanseverlerin yazıları kendileri ban lanıyorken satış yapmak isteyenler alenen ilan veriyorlar bu ne biçim iştir.. gerekli önlemler alınmalıdır.hukuki ve sosyal olarak evcil hayvanların satışı yasaktır uygun değildir. biz hayvanseverler nasıl önlem almalıyız neler yapmalıyız sesimizi nasıl duyurabilirz konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olun lütfen.satış ilanlarını şikayet ediyoruz günlerce silinmiyor kişiye banlama yapılmıyor
  • ilanlar halen devam etmekte
    hatta bazı kullanıcılar başka konuların içinde bu reklamları yapıyor
  • siber.ihbar@iem.gov.tr adresine ihbar maili atarak, hayvan satışı yapan kişinin tel nosunu veya irtibat için verdiği adres hangi formattaysa onu verebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.