Şimdi Ara

Uchuu Senkan Yamato

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında bu haberi daha önceden vermeyi düşünüyordum ama dün gece itibariyle kesinleşti. Bana da haberini vermek düşüyor. Başka bir arkadaşla %50 - % 50 ortak olarak 3 sezon ve 5 filmden oluşan Yamato DVD setini dün gece satın almış bulunuyorum. (Gümrük işlemlerini başka bir arkadaşım halledecek) Seriyi ripledikten sonra çevirisine soft sub olarak geçeceğiz. Bu önemli çünkü Yamato yapımları hiçbir şekilde soft sub olarak yapılmamıştı. 3. sezonu ise orjinal Japonca dublajla sadece Türkiye'ye değil dünyaya ilk kez sunmuş olacağız.

Seri aynı zamanda tek kanal döneminde izlediğim ve sevdiğim ilk Anime olma niteliği taşıyor.

Yamato Theme

SPACE CRUISER YAMATO nedir?

Yamato, Anime'nin yaşayan efsanesi Leiji Matsumoto'nun 1974'de yarattığı ve 30. yılını yeni yapımlarla kutlamaya hazırlanan bir bilimkurgu efsanesidir. 70'lerde Anime'ye ilk kez yoğun drama anlayışının katılması yönünden Gundam'la ortak paydası bulunan öncü bir seridir ve kaçınılmaz şekilde Anime'nin bugünkü anlatım düzeyinin temel taşlarından birisi olarak nitelendirilebilir.

Konu:

Bundan binlerce yıl önceki zamanlarda dünya sömürgeci bir ırkın istilasına uğrar ve birçok insan dünya dışındaki kamplara bir köle sınıfı olarak çıkartılır, bu olayla dünyanın eski uygarlığı da sıfır noktasına iner.

21. yy'a doğru dünya kendi birliğini sağlamış ve barış sağlanmıştır. Fakat bu kez güneş sistemi dışından gelen saldırgan bir ırk tespit edildiğinde dünya bu saldırıya cevap vermek ve dünyayı soykırımdan korumak için için harekete geçer. Fakat dünyanın sahip olduğu teknoloji Gamilus'luların düzeyinde değildir. İnsanlar yeraltı sığınakları inşa etmeye ve son savaş için filolarını göndermeye başlarlar. Fakat insanlığin savunması Gamilus'un gücüne ve teknolojik düzeyine karşı hiçbir anlam ifade etmediği için savunma gücü giderek azalmaktadır.

Hikayemiz Gamilus ırkının güneş istsemine ilk giriş yaptığı hafta başlar ve bu savaşta insanlığın son filosu da neredeyse tamamen yokdilir. Tam da bu sırada ne dünya ne de Gamilus'a ait olmayan tipte bir gemi Mars'a çakılır. Mars'daki bir üste eğitim için bulunan Kodai Susumu enkazı araştırmak için gönderildiğinde ölü bir kızın elindeki mesajı görür. Hemen ardından Mars'a yönelik saldırı başlar ve Mars'daki yerleşimler haritadan silinir. İnsanlık ilk vatanı olan dünyaya doğru kesin dönüşe başlar.

Gamilus'luların amacı insanlığı ya topyekün kölelştirmek yada yoketmektir, bunun için dünya üzerinde meteor bombalarını kullanırlar. Okyanuslar buharlaşır, şehirler topyekün haritadan silinir. 2199'da gelindiğinde radyoaktif kirlenme artık çölleşmiş dünyanın 1 km altındaki yeraltına dek işlemeye başlamıştır ve bir avuç kalmış insanlık son günlerini yaşamaktadır. Kodai, Mars'dan getirdiği mesajı dünyaya götürdüğünde insanlar bunun Iscandar adlı, dünyadan 148 000 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegenden geldiğini öğrenirler. Mesajın ekindeki bilgilerden yola çıkılarak, yaklaşık 200 yıl önceki "büyük savaştan kalma" efsanevi gemi Yamato bir uzay savaş gemisi olarak baştan inşa edilir. Dünyayı yeniden yaşanabilir bir yer haline getirmek için Iscandar seferine başlanır. Öte yandan Yamato'dakilerin savaşması gereken düşman, sadece Gamilus'lular değil aynı zamanda da bir başkasıdır.

Yamato'nun zamanına göre çok farklı bir seri olduğunu söyleyebiliriz. Herşeyden önce artık Anime yetişkinlere yönelik bir anlatım kazanmaya başlamıştır. Olayların pat diye başlayıp bitmemesi, dost olsun düşman olsun, tüm karakterlerin tek boyutlu karton kişilikte tipler olmaması seriyi çok daha derin bir yapım haline getirir. Herşeyden önce, seri asla kazanılamayacak savaşlara bile giden kahramanlara adanmış bir destan niteliğini taşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Ocak 2013; 10:52:42 >

• Teşekkürler Akuma... En azından kendi adıma merakla bekliyorum...

Bu Yamato aslında gerçek hayatta da 2. Dünya Savaşındaki Japon savaş gemisi değil miydi?... Baya meşhur aslında, Japonlar çok seviyor bu gemiyi düşmanlara verdiği zahiyattan dolayı Yanlış mı biliyorum acaba?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 26 Eylül 2008; 12:28:26 >
  • Seride isim verilmiyor ama trivia olarak Yamato'nun II. Dünya Savaşı'ndaki Yamato'ya bir gönderme olduğunu söyleyebiliriz. Meraklısı için söyleyeyim: Yamato şu ana dek üretilen en büyük muharip gemi idi -kardeşi ile birlikte- ve savaşın son günlerine yetiştirilebilmesinden dolayı asla geri dönemeyeceği bir göreve gönderildi: Kendisini bilerek bir kayalığa oturtmak ve Okinawa'ya doğru gelmekte olan Amerikan filolarını ateş gücü ile yoketmek. Yamato bu görevden dönmedi ama kendisi ve mürettebatının anısı hep yaşatıldı.

Japonlar 72 bin tonluk üç tane gemi yapmışlardır. Bunlar Yamato, Musashi ve Shinano’dur.
    Japonlar 1945 yılında Yamato’yu ve eşliğindeki 7-8 destroyeri Okinawa’yı savunma göreviyle görevlendirmişler ancak yeterli uçak savunması sağlayamamışlardır. Koruma olarak gönderilen destroyerleri de batırıldıktan sonra Amerikan donanması onlarca uçak gemisi, çıkarma gemisi ve destroyeri ile bu tek başına duran gemiye karşı savaşa gelmiştir. Ayrıca Yamato'yu yollayanların onların bu görevden dönmesini beklemedikleri, bu yüzden gemide Japonya’ya geri dönecek yakıt da olmadığı belirtilmektedir. Yani efsaneye göre Yamato’nun battığı bu görev gerçek bir kamikaze görevidir. Japonlar bu gemi ile ilgili film de yapmış. Buyrun burdan yakın: Otoko Tachi No Yamato

Yamato hayranı bir arkadaşımın gerçek Yamato üzerine yazısı: Yamato - Bir Devi Batırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 26 Eylül 2008; 12:40:25 >

• NavyField oynayanlar bu gemiyi çok iyi tanıyor.

Japonların oyundaki en iyi 3. gemisi.(Benim oyundaki ırkım Japon-uçak gemim var) Yamato'nun gelişmişi Super Yamato sonra da adını hatırlayamadığım süper bir gemi.
  • Yıllar önce bir dergide okumuştum Yamato gemisi hakkında bir yazı demek ki yanlış tahmin etmemişim, ilk başka şüpheli yaklaştım amacaba yanlış mı biliyorum diye ama öyle değilmiş... Tabi benim okuduğum biraz daha geniş ayrıntılıydı... Her ne kadar o kadar büyüklüğüne ve gücüne karşı kaybedilmesi ile hayıflanılsa da sonuçta o savaş adil bir savaş değildi ve o kadar dayanıp zahiyat vermesi bile mucizevi sayılabilir...

Bu arada 2005 yapımı filmini de indirmeye başladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 26 Eylül 2008; 18:56:37 >
  • aslında yamato'nun ta kendisidir. dünyanın kaynakları sınırlı olduğu için yeni bir uzay gemisi yapmak yerine yamato'yu modifiye etmişlerdi.(denizler buharlaştığı için bu zor olmamıştır.) bu anime'nin özelliğide uzay gemilerinin savaş gemilerine benzemeleridir.
  • nette ancak 1. sezonunu bulabilmiştim. dolayısıyla bu az bulunan eseri kendim riplemeye ve editlemeye başlamıştım. 1. sezon bitmek üzere. ancak ne var ki benim bulduğum kaynak ingilizce ve italyanca olduğu için sadece ingilizce ripini yapıp içinden italyancasını çıkardım. alt yazılara gelicek olursak, daha maalesef başlamadım ama ingilizcem süper derecede iyi olduğu için zorlanmadan dinleyerek çeviri yaparım diye düşünüyorum.

hey gidi günler bee, bu anime yayınlandığı sırada 6 tane kanalımız vardı (trt'ler ve star). star varken trt'yi açmazdım bile ama sırf bu anime için trt'yi açardım. tabi bide "Plawres Sanshiro" için trt'yi izlerdim ama o da tanıtımını yapacağım başka bir anime

şimdi düşündüm de vay anasını tam 18 yıl önce izlemişim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Juubee Ninpuuchou Movie (1993)
    8 yıl önce açıldı
    Oyasumi Punpun(Manga)
    12 yıl önce açıldı
    Kindaichi Shounen no Jikenbo
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çeviriler yapıldı mı ne oldu?
  • TV serisi diskleri arkadaşta, riplenip dönmesini bekliyorum.
  •  Uchuu Senkan Yamato

Yamato'yu çevirmek neredeyse 10 yıllık bir düşümdü, ne iyi ki bu düşü gerçeğe dönüştürebildim.

Yaşı şu an 30 ve üzeri olan arkadaşlarımız muhakkak hatırlayacaklardır: Ülkemizde de yayınlanmış bu seri, dramatik bilimkurgu serilerinin ilk atasıdır ve bu yönüyle Anime tarihinde sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek ciddi kırılma noktalarından birisini oluşturur. Aynı zamanda yönetmeni Leiji Matsumoto'yu Anime tarihinin en ünlü yönetmenleri arasında haklı bir yere getirmiştir.

Hatırlarsanız, çeviriye ilkin DVD setini yurtdışından getirtmeye çalışarak başlamıştık fakat Rip işlemini yapan arkadaşın Rip'i tam anlamıyla bitiremediğini söyleyip işlemi iptal etmesi ile herhangi bir grubun seriye el atmasını beklemek durumunda kaldım. Neyse ki dün itibariyle Yamato'yu Central Anime sayesinde çevirme imkanı bulduk.

TV serisi çevirilerinde Central Anime'nin remastered DVD ripleri, Movie'lerde ise ayrı altyazılı versiyonlara uyumlu şekilde yapılacak. (Çevirecek bölüm oldukça 24 yada 48 saatte bir yeni bir bölümün çevirisinin linkini foruma koymaya çalışacağım) Çeviri projemiz 2010 içinde izleyebileceğimiz yeni Yamato filmini de kapsıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 14 Temmuz 2011; 1:22:02 >

• BÖLÜM 1-2-3

İyi seyirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 14 Temmuz 2011; 1:22:48 >
  • adını hiç hatırlamadım ama sağ üst köşedeki hatunu bir yerlerden hatırlar gidiyim
    konusu ilgimi çekti bu hafta içinde izlemeye calısacagım
  •  Uchuu Senkan Yamato

UCHUU SENKAN YAMATO 2010 MOVIE

Uzun zamandır elimde olmayan sebeplerle bu seriye geri dönemiyordum, dönüş geçen hafta çıkan Live Action filmiyle olsun dedim. İyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 23 Haziran 2012; 3:36:10 >
  • Güzel filmdir. Ben izledim birader izleyecekti altyazı bulamıyordu. İyi oldu bu. Teşekkürler.
  • 10 yıllık düşüm derken hocam ? Yani dil öğrenip çevirmeyi falanmı istiyordunuz.
  • Çocukluğumla yaşıt bir seriydi, daha forumlara üye olmadan bile önce bu seriyi insanlarla paylaşmak istiyordum ama öte yandan 2 sene öncesine dek internette düzgün rip'leri yoktu. Kastettiğim buydu.

Neyse ki şu an tüm sezonları ve filmleri yeterince kaliteli olarak bulunabiliyor.
  • Starcraft'taki Battlecruiserların Yamato Gun saldırısı sanırım buradan geliyor.
  • Çöken HDD'im sebebiyle ara vermek zorunda kaldığım çeviriye devam: 4. bölüm hazır.

UCHUU SENKAN YAMATO - 1. SEZON : BÖLÜM 1-4
  •  Uchuu Senkan Yamato

Bazı olumsuz olaylar sebebiyle İskenderun'a gidip gelmek zorunda kalmam ve bozulan yeni bilgisayarım sebebiyle bir süredir çeviri yapamıyordum. Madao'ya yakın zamanda tavsiye ettiğim Uchuu Senkan Yamato 2199'i çok beğenip bana çevirisini sorunca ben de çevirisini yapmaya karar verdim. İlk 7 dakika Madao'ya gerisi bana ait. Hala devam etmekte olan bu seri ve işten vakit buldukça diğer bölümleri (ve tabii ki eski seriyi de) de yollamaya çalışacağım. Keyifle izlemeniz dileğiyle.

UCHUU SENKAN YAMATO 2199 - 01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 15 Ocak 2013; 10:54:08 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.