Şimdi Ara

Uçaklarda ki sınıflar hakkında bilgisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatımda hiç uçağa binmedim.Bu yüzden sürekli bu terimleri bir yerlerden duyuyorum.Yani First Class - Business Class - Economy Class

Bu 3 sınıfın birbirinden farkı nedir?Muhtemelen bilet fiyatları fark ediyordur.

Yanılmıyorsan Business Class adamları için.Yani mesela bu sınıfa normal bir vatandaş binemez mi?

Biraz bilgilendirir misiniz lütfen

• Merhabalar

İlk önce 3 sınıftan başlayalım.

1- Ekonomi Sınıfı

Bu sınıf hava ulaşımında en düşük sınıftır. Koltuk aralarındaki mesafe az ve sıktır. Koltuklarda geniş değildir bu nedenle bu sınıfta fazla konforlu yolculuklar yapılmaz tabi bu kişilerede bağlıdır diğer sınıflara göre ucuz olduğu için tercih edilir.

2- Business Class

Koltuk bölümleri geniştir mesafe olarakta oldukça rahattır. Bu sınıfta demir çatal bıçakla servis sunuluyor. Ekonomi sınıfında plastikle servis yapılır. Genelde uzun mesafeli 6 saatten çok uçuşlarda tercih edilen bir sınıftır.

Koltuklardan bir örnek vereyim aradaki mesafe oldukça geniştir.

Bu sınıftan normal vatandaşta bilet alabilir sadece iş adamlarına özgü değildir. İsmi her ne kadar böyle olsada içerik bakımından farklıdır.

3- First Class

En birinci sınıftır. Yemekler muazzam, koltuk genişliği Business sınıfına göre çok daha geniş ve rahattır. Verilen hizmet çok iyidir.

Örnek olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Themistokles -- 14 Ağustos 2014; 23:49:59 >

• Sınıf seçimi tamamen yolcunun kendi ekonomik güç ve isteğine bağlı bir tercih durumudur. Bu durumda hava yolu, sınıfında seyahat edecek yolcular için herhangi bir meslek ayrımı yapamaz. Bu üç sınıfta hizmet ciddi oranda farklılık gösteriyor, tabii böyle olunca da kategoriye göre tek yolcu-tek gidiş bilet fiyatı ortalama 300 TL'den 15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Themistokles

Merhabalar

1- Ekonomi Sınıfı

Bu sınıf hava ulaşımında en düşük sınıftır. Koltuk aralarındaki mesafe az ve sıktır. Koltuklarda geniş değildir bu nedenle bu sınıfta fazla konforlu yolculuklar yapılmaz tabi bu kişilerede bağlıdır diğer sınıflara göre ucuz olduğu için tercih edilir.

2- Business Class

Koltuk bölümleri geniştir mesafe olarakta oldukça rahattır. Bu sınıfta demir çatal bıçakla servis sunuluyor. Ekonomi sınıfında plastikle servis yapılır. Genelde uzun mesafeli 6 saatten çok uçuşlarda tercih edilen bir sınıftır.

Bu sınıftan normal vatandaşta bilet alabilir sadece iş adamlarına özgü değildir. İsmi her ne kadar böyle olsada içerik bakımından farklıdır.

3- First Class

En birinci sınıftır. Yemekler muazzam, koltuk genişliği Business sınıfına göre çok daha geniş ve rahattır. Verilen hizmet çok iyidir.

Örnek olarak

Peki bilet fiyatları hakkında bir şey söyleyebilir misin bana bu üç sınıf için.
    Bir de sanırım galiba bilet fiyatları yaz kış değişiyor diye biliyorum.
    Mesela 40 - 50 TL ye de var bilet.Mesela şuan biletler 350 TL gibi diye biliyorum.

• @Pentagram tabi zaten bahsetmeyi unutmuşum mesela ekonomi sınıfında bilet fiyatı atıyorum 50 tl iken bussines sınıfta bunun % 40 fazlasıdır 90 tl'dir First classta ise % 70 daha fazladır 170 tl dir

yani hep bu şekilde düşünün

Yaz kış bilet fiyatları inişe veya yükselişe geçer bunun nedeni yazları tatilden dönen insanların çokluğudur kışın ise bilet fiyatları düşüşe geçer
  • Vay be koltuğa bak
  • quote:

Merhabalar

1- Ekonomi Sınıfı

2- Business Class

3- First Class

Örnek olarak

Çatal bıçak kısmı yanlış :)

• THY Business

THY Comfort

THY Economy

• @-Airbus- Rencide etmek için demiyorum bahsettiğim çatal-bıçak kısmı First Class'ta bariz bellidir bilmiyorum hiç First Class'ta uçtunuz mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

THY Business

THY Comfort

THY Economy

Business ta anlamadığım bir nokta var.Orada uyuyan bir kişi var verdiğiniz resimde.Yanında da bir kadın var.Farz edelim ben o kadınım ve yanımda ki tanımadığım adam manda gibi yayılmış.Sorun olmaz mı sizce?Kalkmak istesem adamın üstünden mi geçeceğim?

• Themistokles kullanıcısına yanıt
    THY'de bütün sınıflarda metal çatal bıçak verilir. Sınıftan bağımsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentagram

Business ta anlamadığım bir nokta var.Orada uyuyan bir kişi var verdiğiniz resimde.Yanında da bir kadın var.Farz edelim ben o kadınım ve yanımda ki tanımadığım adam manda gibi yayılmış.Sorun olmaz mı sizce?Kalkmak istesem adamın üstünden mi geçeceğim?

Business koltukları 180 dereceye sadece belirli bir zamanda getiriliyor, o da cabin sleep mode'a alındığı zaman oluyor. Örnek fotoğraf vermek gerekirse; Bu şekilde acil durum ikaz ışıkları hariç tüm kabin içi aydınlatma kapatılıyor.

Gündüz uçuşlarındaki bu tarz durumlarda ise penceredeki güneşlikler mecburi olarak indirilmek zorunda;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 18 Ağustos 2014; 22:43:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: carretera

THY'de bütün sınıflarda metal çatal bıçak verilir. Sınıftan bağımsız.

THY de bu şekilde olabilir bütün firmalar olarak baz aldım ben ayrıca THY'de kullanılanlar ekonomi sınıfındaki normal demirdir diğer sınıflarda zenginleştirilmiş metal alaşım kullanılır ve bunu firma kendisi özel temin eder
  • Themistokles kullanıcısına yanıt
    Business ile ekonomi ayni THY'de. Hatta sunu da soyleyeyim hepsi BTA'nin arindirilmis bolgede kullandigi catal bicakla ayni. CIP'de de ayni bicak var, Kitchenette'te de business'ta da ekonomide de. Farkli da olamaz zaten guvenlik acisindan. Yuvarlak uclu, yumusak, karbonu az celikten imal edilmis catal ve bicaklardir bunlar. Demirden catal bicak dunyada olmadigi gibi havayollarinda da olmaz. Zenginlestirilmis metal alasim kulaga hos geliyor ama yine de kisaca paslanmaz celik diyebiliriz. Evet hepsi paslanmaz yumusak celik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carretera

Business ile ekonomi ayni THY'de. Hatta sunu da soyleyeyim hepsi BTA'nin arindirilmis bolgede kullandigi catal bicakla ayni. CIP'de de ayni bicak var, Kitchenette'te de business'ta da ekonomide de. Farkli da olamaz zaten guvenlik acisindan. Yuvarlak uclu, yumusak, karbonu az celikten imal edilmis catal ve bicaklardir bunlar. Demirden catal bicak dunyada olmadigi gibi havayollarinda da olmaz. Zenginlestirilmis metal alasim kulaga hos geliyor ama yine de kisaca paslanmaz celik diyebiliriz. Evet hepsi paslanmaz yumusak celik.

Aslında ikimizde aynı şeylerden bahsediyoruz
  • Gene yarış başlamış. İyi olan kazansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 19 Ağustos 2014; 0:04:08 >
  • quote:

@-Airbus- Rencide etmek için demiyorum bahsettiğim çatal-bıçak kısmı First Class'ta bariz bellidir bilmiyorum hiç First Class'ta uçtunuz mu ?

İsveçe giderken ekonomi ile uçtum, yemeği de aynı, çatal kaşık da aynı. Dönüşte businnes ile geldim, tek farkı sadece eksta dan portakal suyu vediler. Birde koltuk 3 lü yerine 2 li. Sık sık uçuyorum zaten. Yarın da pgs ile uçuşum var.
  • -Airbus- kullanıcısına yanıt
    Business'ta 3 farkli menu sunuyorlar. Ekonomide 2. Onden de soguk meze tabagi geliyor. Bir de turk kahvesi oluyor .Geri kalani neyse de turk kahvesi olmasi bence guzel.
  • Arkadaşlar konu çatal bıçak değil.Ben bunu öğrenmek istemiyorum.

Mesela şuan uçmak istesem bu üç sınıfın bilet fiyatları nedir mesela?Ayrıca bildiğim kadarı ile yaz - kış değişim var bilet fiyatlarında.

Bir de mesela Online check in nasıl bir şey?Nasıl yapılır?Galiba kontuarda beklemek yerine zaman kazandırıyor denilmiş.

En merak ettiğim nokta da uçaklarda tuvalet ne tarafta?Tuvaletimiz geldiğinde hostesi filan çağırmamız gerekli mi?Kendimiz kalkıp gidebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentagram

Arkadaşlar konu çatal bıçak değil.Ben bunu öğrenmek istemiyorum.

Mesela şuan uçmak istesem bu üç sınıfın bilet fiyatları nedir mesela?Ayrıca bildiğim kadarı ile yaz - kış değişim var bilet fiyatlarında.

Bir de mesela Online check in nasıl bir şey?Nasıl yapılır?Galiba kontuarda beklemek yerine zaman kazandırıyor denilmiş.

En merak ettiğim nokta da uçaklarda tuvalet ne tarafta?Tuvaletimiz geldiğinde hostesi filan çağırmamız gerekli mi?Kendimiz kalkıp gidebilir miyiz?

Business classın fiyatları genelde ekonominin 2-3 katı oluyor,genelde yazın bilet fiyatları pahalı iken kışın çok ucuz oluyor

Online check-in uçuşa geleceğinizi online olarak bildirme işlemidir,ayrıca online check-in sırasında yeriniz de belirlenir mesela pgs de yerler otomatik belirlenirken THY ve Anadolu Jette yeri kendiniz seçersiniz,ki bu bile genelde THY ve Anadolu Jeti tercih etme sebebim oluyor,pgs ile 2-3 defa uçtum hepsinde üçlünün ortasıyla koridor geldi o yüzden pek sevmiyorum

Uçaklarda tuvaletin yeri uçaktan uçağa değişiyor,mesela a320 ve 737-800 serilerinde uçağın başında ve sonunda 2 tuvalet varken a330,b777 gibi büyük uçaklarda yerini kesin olarak bilmememle beraber her kapıda var,4-5 tane olması lazım,hostesi çağırmanıza gerek yok kalkıp gidebiliyorsunuz,zaten otobüsteki gibi sarsıntı yok bir şey yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.