Amerika - hollanda uçağında navigasyon sistemiyle baktım.. gereksiz bi bilgi ama yinede bilin
Kalkarken yaklasık 340 mph inerken 260 mph
kmh ye çevirin
Meraklısı için gereksiz değil ama kalkış hızında bir yanlışlık olmasın?. Normalde atmosferin üst tabakalarında 800km/s ile seyreden ve bu hıza yükseldikçe yavaş yavaş ulaşan uçak pistte tekerlek üzerinde yaklaşık 600km/s hıza nasıl ulaşır? Buna pist,yeter mi?lastik dayanır mı?.Benim bildiğim 300km/s civarıdır.Bir B737 nin kalkış hızı 140-150 knot yani 280km/s civarı veriliyor mesela.Bir modern savaş jeti de yaklaşık ayni hızlarda kalkıyor diye bulabilirsiniz Google'da.
geçenlerde buna dikkat etmiştim yaklaşık olarak 300-320 km civarı bir hızda havalanıyordu.. Bahsettiğiniz 340 mph, kmh olabilir orada bir yanlışlık olsa gerek...
Arkdaşın verilerinin km/h formatında olması gerektiğini düşünüyorum ;) talin dostumun tespiti doğrudur, uçaklarla yakın ilgilenirim en basitinden bir Flight Simulatordeki uçuş kılavuzunda bile kalkış hızı yazar.. Bakıp sölerim size..
bir belgeslde duydum kalkış 240 km civarı (yolcu uçakları için). İniş ? sanırım yakın bir hızdır
balans, hava şartları, gidilecek olan meydana uzaklık, uçağın teknik yeterliliği (frenler-thrust reverser vs) hava trafiği, yakıt ağırlığı, çevresel koşullar (şehir içi şehir dışı) ve pistin mesafesi gibi etkenlere bağlı olarak değişir. ortalama iniş sürati 255kmh civarı. kalkışı da 240 - 280 kmh civarıdır...