Şimdi Ara

UÇAK TASARIMIM nasıl olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce eksikleri neler ve nasıl olmuş. önerilerinizi bekliyorum.

• Güzel ama kanatlar biraz önde gibime geldi ve gövdeye çok dikler bide o kadar büyük uçak için 2 motor az 4 motor olması lazım ve uçağın kalkışını düşündüğüm zaman kıç tarafı yere çarpar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chirico -- 15 Mayıs 2009; 0:35:17 >
  • Eksik bulamadın güzel bence
  • yakın açılardan bikaç foto daha ekleyebilirsen daha iyi yorum yapabilirim sanırım..ama arkadaşın da dediği gibi ilk bakışta kanatlar dikkat çekiyo önde kalmışlar nasıl dikkattini çekmedi hayret
  • Gayet güzel.. Hangi programla yapıyorsun Catia ile mi?
  • O kanat tasarımıyla uçmaz bu uçak :D
  • Güzel, fakat standart bir uçak olmuş.Yani sıradışı birşeyler yaparsan daha zevkli olur.Hem daha çok eğlenirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Resim Çizdim Nasıl Olmuş ?
    10 yıl önce açıldı
    Nasıl Olmuş
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kanatları biraz geri çektim. yorumlarınız için teşekkürler.

solidworks te çizdim.

• Daha çok model uçak gibi duruyor, biraz daha detaya girerseniz, kanat açıları vs. daha iyi olablir.
  • İniş takımı yok Kuyruk dümeni yok çokkk eksiği varr
  • Güzel çizim tebrik ederim.

Eksikler:

1. Kanat gövdenin ortasından yani yolcuların arasından geçiyor:) Gövdenin en alt kısmına kaydırmalısın.
    2. Yatay kuyruğun kenarları uçak gövdesine paralel olmalı. Aynı ana kanat gibi.
    3. Dikey kuyruğa da kanat profili vermelisin.
    4. Burun kısmı çok küt olmuş. Biraz uzatabilirsin.

Bunun dışında alıştırma olarak değişken profilli kanat çizebilirsin. Genelde kanat profilinin başlangıç açısı ile bitiş açısı farklıdır. Ayrıca uçak gövdesini kuyruk bölümüne daha yumuşak geçirmek için tek bir silindir çizmek yerine iki ya da üç farklı profili yumuşak bir biçimde birleştirebilirsin.

Çizim açısından iyi bir deneme. Uçak dizaynı hakkında hesaplar olmadan bişey söylemek güç. Benim gözüme çok da orantısız gözükmedi. Bence uçabilir:)

• Güzel ama inerken yere sürter her yeri iniş takımı yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrGoLd

Güzel ama inerken yere sürter her yeri iniş takımı yok...

motorun pervanelerini göremiyorum
  • Bir uçak tasarımının hayata geçmesi için yüzlerce mühendis ve teknisyen yapısı için aylarca çalışıyor. Yani bu çiziminin havada sağlıklı uçup uçamıyacağı bilemessin ki birde bu işin iç yapısı var.
    Millette yok 'kanat kokpite yakın' yok 'motor aşşağıda' diyor. Mühendis olan var mı aramızda bilmem. Sanki herbiri işin eğitimini almış gibi yorum yapıyor. Buraya neden konu açtığınıda anlamadım, burası mühendisler odasının web sitesi değil.

Ama en azından çizim hoş tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |PortaL| -- 15 Mayıs 2009; 8:09:16 >
  • Burnu sivriltmen lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slash7895123

Burnu sivriltmen lazım.

Termo Dinamik mühendisimizde yaptı yorumunu
  • kanatlar sanki planor kanatlari gibi,kuyruk kisminin capi govde ile ayni,kuruk kismi daha narin olmali,

• 1)kanatların ucu plaklarını koymamışsın
    2)kokpitin önü çok küt, sorun yaşanır, kokpitin önü ucu olabildiğince sivri olmalı
    3)motor okadar aşağıda değil zaten iniş takımları inerken yükseklik sağlayacak motorun yere çarpması imkansız olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 15 Mayıs 2009; 9:27:11 >
  • kıçı neden büyük uçmaz bu
  • Hocam guzel ciizm fakat hangi programı kullanıyorsun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.