Şimdi Ara

UÇAK TAKİP MERKEZİ (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.497
Cevap
91
Favori
67.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Josepth

quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

kac gun oldu ucak bulunamadi. Teknoloji sanildigi kadar gelismemis.

okyanus çok derin. akıntı filan etkiler. zaten suyun altında kalan enkazın bulunması 2 gün sürmüyor malesef. ben hiç 2 günde enkazı çıkartılan uçak kazası görmedim. belkide vardır ama ben bilmiyorum.

İzlediğim bir uçak kazası belgeselinde uçağın kara kutusu okyanusta hatırladıgım kadarıyla 2 ay yada 2 yıl gibi uzun bir sürede bulunmustu.Umarım bu da öyle olmaz.

hocam karakutu bataryaları bitmeden bulunması lazım. umarım en kısa zamanda bulunur.

• Uçağın güney çin denizi'ne düşmüş olduğu belirtiliyor. air france uçağının atlas okyanusunda kaybolduktan 1 gün sonra ona ait olabilecek koltuklar vs. bulunmuştu ama uçağa ait olmadığı açıklanmıştı. air france'ın uçağı atlas okyanusu üzerinde kaybolduktan 5 gün sonra enkazlar bulunmaya başlanmıştı kurtulan olmamıştı. malezya uçağına ait bazı yakıt yağ kapı gibi enkazlarının bulunduğuna dair haberler var.
  • Uçaklara aşırı ilgimden dolayı konu takipte kalsın.
  • Aklıma 96 birgen air kazası geldi.O zamanlarda gazetelerde yazıyordu köpek balıklarının yoğun olduğu bölge diye.Kazada vefat edenlere Allah rahmet eylesin :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

okyanus çok derin. akıntı filan etkiler. zaten suyun altında kalan enkazın bulunması 2 gün sürmüyor malesef. ben hiç 2 günde enkazı çıkartılan uçak kazası görmedim. belkide vardır ama ben bilmiyorum.

Uçak bu saate kadar bulunamadıysa yada en azından en ufak parçasına ulaşılamadıysa uçağın düşmemiş ihtimali de var.Air France'ın A330'unun düştüğü yer 2 günde bulunmuştu.Senegal hava sahasında düştüğünden Senegal uçağın yaklaşık yerini,son sinyal alınan yeri söyledi ve uçak bulundu.Hemde Atlas okyanusunda.Kıyıdan 400-500 km ileride.Malezya uçağının düştüğü yer küçük bir deniz ve sinyal mutlaka alınmıştır.Uçağın kaçırılıp pilotlar tarafından squawk 7500 kodu giremeden başka bir bölgeye indirildigini düşünüyorum.17-18 yıl önce böyle bir olay vardı.Uçak kaçırılıyordu ve pilotlar yardım talebinde bulunamıyorlardı.Hava korsanlarını kandırıp uçağı alakasız bir yer olan plaja indirmişlerdi.Korsanlar ölmüştü.Yani böyle bir olayda olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

quote:

Uçak bu saate kadar bulunamadıysa yada en azından en ufak parçasına ulaşılamadıysa uçağın düşmemiş ihtimali de var.Air France'ın A330'unun düştüğü yer 2 günde bulunmuştu.Senegal hava sahasında düştüğünden Senegal uçağın yaklaşık yerini,son sinyal alınan yeri söyledi ve uçak bulundu.Hemde Atlas okyanusunda.Kıyıdan 400-500 km ileride.Malezya uçağının düştüğü yer küçük bir deniz ve sinyal mutlaka alınmıştır.Uçağın kaçırılıp pilotlar tarafından squawk 7500 kodu giremeden başka bir bölgeye indirildigini düşünüyorum.17-18 yıl önce böyle bir olay vardı.Uçak kaçırılıyordu ve pilotlar yardım talebinde bulunamıyorlardı.Hava korsanlarını kandırıp uçağı alakasız bir yer olan plaja indirmişlerdi.Korsanlar ölmüştü.Yani böyle bir olayda olabilir.

hocam uçağın çoktan yakıtı bitti. ayrıca bir yere inemez çünkü uçakla 35bin feet yükseklikteyken irtibat koptu. Yani radardan kayboldu. İnse 10bin feet 5bin feet diye azalırdı ve radardan kaybolmazdı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam uçağın çoktan yakıtı bitti. ayrıca bir yere inemez çünkü uçakla 35bin feet yükseklikteyken irtibat koptu. Yani radardan kayboldu. İnse 10bin feet 5bin feet diye azalırdı ve radardan kaybolmazdı.

Radar kapatılmıştır.Yani her türlü ihtimal var.Bir yere inme ihtimali az da olsa var.Ama bence o uçak o denizde çoktan bulunurdu.Birde yolcuların telefonları çalıyor diye okumuştum bir yerde.Telefonlar kapalı değilmış.

• Bencede şimdiye kadar mutlaka bir haber alınmalıydı,patlatılmışta olabilir? Sonuçta bağlantı birden kopuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daiya -- 10 Mart 2014; 1:44:51 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Radar kapatılmıştır.Yani her türlü ihtimal var.Bir yere inme ihtimali az da olsa var.Ama bence o uçak o denizde çoktan bulunurdu.Birde yolcuların telefonları çalıyor diye okumuştum bir yerde.Telefonlar kapalı değilmış.

ucagi gozleyen tek radar mi oldugunu saniyordunuz hocam? yer radarlari askeri radarlar vs. hepsinden kayboldu. radar oyle kapatilabilse abd bir askeri ucagi rusyaya sokar radari kapatip tum bilgileri arsivler geri doner di mi? ucak kesinlikle dustu... dusmediyse forumdan sinirsiz ban attircam kendime. dusmussede size ban gelsin hem heycan olur :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ucagi gozleyen tek radar mi oldugunu saniyordunuz hocam? yer radarlari askeri radarlar vs. hepsinden kayboldu. radar oyle kapatilabilse abd bir askeri ucagi rusyaya sokar radari kapatip tum bilgileri arsivler geri doner di mi? ucak kesinlikle dustu... dusmediyse forumdan sinirsiz ban attircam kendime. dusmussede size ban gelsin hem heycan olur :D

Iddaaya gerek yok.
    Birkaç gün içinde kesinleşir düşüp düşmediği.

• malezya uçağı ile alakalı değil ama bu düşmeden önceki son konuşmalar fena..
  • Kocaeli-Sakarya arasında yeni küçük havalimanı var oraya baktım hiç bişi yok hiç uçak yok -.-"
  • halen haber yok mu beyler. dun denizalti belgeseli izlerken aklima geldi.arkadas gemilerle bulamiyorsaniz amerikanin elinde uss virginia denizalti modelleri var ve sonar anlaminda cok iyilermis belgeselin yalancisiyim. tum gemileri kaza bolgesinden cek denizaltiyi bolgeye intikal ettir sonar ile tarama yap. bence bu sekil daha mantikli ucaklar ile de havadan tarama yap.

• Biraz saçma gelebilir cahilliğime verin ama madem uçağa ait olduğu tahmin edilen yağ tabakasından bir örnek alınıp laboratuvara gönderilsin,ayrıca Malezya Havayollarından uçağın yakıtının ve yağının en son kimler tarafından konulduğu öğrenilip oradan da birer örnek alınsın,denizden alınan örnekle madeni yağ ve yakıtlar karşılaştırılsın,yakıt ve madeni yağa ait en ufak bir örnek varsa yağ tabakasının olduğu yerde aramalar yoğunlaştırılsın,böylece daha çabuk bulunmaz mı ? Adamlar yoksa bunu yapıyor mu ?
  • AFR1891

Ablam ve yiğenim uçakta istanbul to paris takip teyim

UÇAK TAKİP MERKEZİ
  •  UÇAK TAKİP MERKEZİ

KAYIP UÇAKLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Güney Çin Denizi üzerindeyken kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın parçalarının denizde bulunduğuna dair iddialar havayolu şirketi tarafından reddedildi.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken ortadan kaybolan ve henüz bulunamayan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777-200ER tipi uçağın parçalarının Güney Çin Denizi'nde bulunduğuna yönelik açıklamalar, Malezya Havayolları tarafından reddedildi.

Malezyalı yetkililer, bulunan parçaların 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile cumartesi günü ortadan kaybolan uçağa ait olduğunun kesinleşmediğini açıkladı.

Uçağa ait olabileceği düşünülen bazı parçaların Güney Çin Denizi?nin Vietnam sahillerinde bulunduğu iddiaları üzerine açıklama yapan Malezya Sivil Havacılık Teşkilatı Başkanı Azharuddin Abdurrahman, Vietnamlı yetkililerden parçaların uçağa ait olduğuna dair herhangi bir onayın gelmediğini açıkladı.

Abdurrahman "Her ihtimali araştırıyoruz. Bütün gücümüzle uçağı bulmak için uğraşıyoruz" dedi. Rahman, "Her saat, her saniye okyanusun her santimini araştırıyoruz" diye konuştu.

Uçağın kaçırılma ihtimalini göz ardı etmediklerini ve araştırdıklarını aktaran Abdurrahman, kayıp uçaktan kaybolmadan önce herhangi bir tehlike sinyali almadıklarını belirtti. Abdurrahman, uçağın düşüş nedenleri arasında patlama, motor arızası, aşırı türbülans, pilot hatası ve hatta intihar gibi ihtimallerin bulunabileceğini söyledi.

Kayıp pasaportlarla uçağa binilmesi kaygıya neden oldu

Yolcular arasında daha önce bir İtalyan bir de Avusturyalı iki kişiye ait kayıp pasaportları kullanarak uçağa binen iki kişi bulunduğu açıklanmıştı. Yetkililer, uçağa herhangi bir saldırının yapılıp yapılamadığını da göz önünde bulundurarak araştırmalara devam ettiklerini belirtti.

Interpol?den yapılan açıklamada, çalıntı pasaportların Interpol?ün çalıntı pasaportlar listesinde bulunmasına rağmen, bu pasaportlarla uçağa binilmesinin kaygı verici ancak uçağın ortadan kaybolması ile çalıntı pasaportlar arasında bir ilişki kurmak için henüz erken olduğu belirtildi.

Ayrıca uçağa binmek için kayıt yaptırdıkları halde binmeyen beş kişi bulunduğu belirlendi. Malezyalı yetkililer, bu kişilere ait bagajların havaalanı güvenliği tarafından uluslararası standartlara uygun şekilde uçaktan indirilerek taramadan geçirildiğini açıkladı.

Uçaktaki 227 yolcu arasında altı Avustralyalı ve iki Yeni Zelandalı yolcu bulunuyordu. Avustralya ve Yeni Zelanda?da kayıp yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, Avustralya hükümeti arama çalışmalarına katılması için ikinci arama kurtarma uçağını da bölgeye gönderdi. Arama çalışmalarına katılan uçaklarda mürettebat ile 36 kişilik arama kurtarma ekibi bulunuyor.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, kayıp uçağın bulunabilmesi için Malezyalı yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

Çalınan pasaportlara da değinen Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, "Belki hiç bir bağlantısı yoktur ama yine de endişe verici bir gelişme" dedi.

New York Times?da yer alan bir habere göre çalıntı pasaportlarla uçağa binen kişilerin biletlerinin elektronik olarak Tayland?da bir alışveriş merkezindeki seyahat acentesinden tek yön olarak alındığı belirlendi.

Havaalanı güvenliği sorgulanıyor

Interpol'ün çalıntı pasaportlar listesinde bulunmasına rağmen iki yolcunun uçağa binebilmesi Malezya güvenlik birimlerini harekete geçirdi. Malezya'daki havaalanlarında güvenlik sistemleri incelemeye alındı.

İki yolcunun çalıntı veya kayıp pasaportla uluslararası bir uçağa güvenlik kontrollerini geçerek rahatça binebilmesi hava alanlarındaki pasaport kontrollerinin güvenliğinin sorgulanmasına neden oldu. Birçok ülkenin havaalanı pasaport kontrol sistemlerini yeniden gözden geçireceği belirtiliyor.

• çok ilginç bir olay arkadaş radarların kapatılması gibi bir olay mümkün değil demiş ama yetkililer hala düşüp düşmediğinden emin değil sanki uçak başka bir gezegene geçti merakla bekliyorum sonucu konu takip
  • Philadelphia deneyi olabilir
  • Kayıp uçakla ilgili korkutan iddia
    Tüm dünyanın bir anda nereye kaybolduğunu merakla bulmaya çalıştığı Malezya yolcu uçağı ile ilgili oldukça tuhaf bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre uçaktaki yolculardan bazılarının cep telefonları hala çalıyor ancak açan kimse yok.

İngiliz Mirror gazetesinin Çin medyasına dayandırdığı habere göre yolcular arasında ağabeyi olan bir kadın ağabeyinin cep telefonunu aradığını telefonun çaldığını belirtti.

Ürküten açıklamaya göre telefon çalıyor ancak kimse açmıyor. Bian Liangwei isimli kadın “Eğer ben aradığımda telefon çalıyorsa polis ağabeyimin yerini, uçağa ne olduğunu bulabilir” dedi.

Cumartesi günü 239 kişinin içinde olduğu uçakla ilgili araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu son iddia ile birlikte nasıl bir gelişme olacağı da merak konusu…

http://dunya.milliyet.com.tr/kayip-ucakla-ilgili-korkutan-iddia/dunya/detay/1849616/default.htm

Olmaz ama ya doğruysa diye de düşündürüyoyr.2 gündür aklımda lost senaryoları vardı zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: smt_85

çok ilginç bir olay arkadaş radarların kapatılması gibi bir olay mümkün değil demiş ama yetkililer hala düşüp düşmediğinden emin değil sanki uçak başka bir gezegene geçti merakla bekliyorum sonucu konu takip

somut bir kanıt olmadan hiç bir olaya net olarak kaza denmez. daha bilirkişi raporu bile yayınlanmadı.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.