Şimdi Ara

UÇAK TAKİP MERKEZİ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.497
Cevap
91
Favori
67.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Orijinalden alıntı: Daiya

Zuzy gibi sitelerden bulabilirsin,link atabilirim istersen.

Linki bekliyorum.

Istanbuldaysanız Bakırköyde pilot shop diye bir mağaza var.Orada bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşen uçak bulmak için ortalama 40 kadar arama kurtarma gemisi halen uçağı arıyor:
     UÇAK TAKİP MERKEZİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 9 Mart 2014; 12:08:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Zuzy gibi sitelerden bulabilirsin,link atabilirim istersen.

Linki bekliyorum.

Istanbuldaysanız Bakırköyde pilot shop diye bir mağaza var.Orada bulabilirsiniz.

Maalesef Ankaradayım fakat İstanbul'a geldiğimde bakabilirim.

• Malezya Havayolları’na ait 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan uçaktan 36 saati aşkın süredir haber alınamazken, kayıp uçaktan ilk sinyallerin alındığı bilgisi geldi. Radardan gelen sinyale göre uçağa ulaşılma ihtimali gündemde.

Askeri yetkililerin yaptığı basın açıklamasında 370 sefer sayılı uçağın kaybolmadan önce rotasını kalkış yaptığı Kuala Lumpur’a çevirmiş olabileceği açıklandı.

FBI DEVREDE
    FBI ajanları ve teknik uzmanları kayıp uçağın bulunması çalışmalarına destek olmaları için Malezya’ya gönderildi. ABD’li yetkililer Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden uçağın kaybolmasında bir terör bağlantısı olup olmadığını anlamaya çalıştıklarını açıkladı. İki yolcunun uçağa çalıntı pasaportlarla bindiğinin ortaya çıkmasının ardından yetkililer terör ihtimalini de değerlendirmeye başlamıştı.
    2001'DEN BU YANA YAŞANAN EN BÜYÜK HAVA FELAKETİ OLABİLİR
    İkisi bebek 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan Boeing 777 tipi uçak, Cuma günü 12.21’de (TSİ 18.21’de) başkent Kuala Lumpur’daki havaalanından kalktı. Malezya ve Vietnam’ın Ho Chi Minh şehri arasında iken uçaktan yerel saatle 02.40’ta (TSİ 20.40’ta) irtibat kesildi.
    Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın kaybolması kaza yaptığı doğrulandığı taktirde 2001’den bu yana meydana gelen en büyük uluslararası hava felaketi olarak tarihe geçecek.

Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'na gelen Budist rahipler kayıp uçaktaki yolcular için dua etti.

TERÖR ŞÜPHESİ
    Uçuş listesindeki İtalyan Lui Maraldi (27) ve Avusturyalı Christian Kozel’in (30) uçakta olmadığı, her ikisinin de pasaportlarının çalındığı anlaşıldı. Çalıntı pasaportla binenlerin terörist olabileceği değerlendirilmeye başlandı.
    Malezya Ulaştırma Bakanı aynı zamanda iki yolcunun daha şüpheli durumda olduğunu ve kimliklerinin araştırdıklarını ifade etti.

10 BİN 668 METREDE KAYIP
    Yetkililer, uçağın Güney Çin Denizi üzerinde Vietnam hava sahası yakınında kaybolduğunu açıkladı. Uçağın kaybolduğu sırada 10 bin 668 metre yükseklikte seyrettiği ve pilotların herhangi bir sorundan bahsetmediği belirtildi.
    Aramalar kapsamında bir uçak, iki helikopter ve dört deniz aracı Güney Çin Denizi kıyılarına gönderildi ancak uçağın enkazına ulaşılamadı. Vietnam donanmasından bir yetkili, uçağın Malezya kıta sahası içinde denize çakılmış olabileceğini, hükümet ise uçağın uçuş rotası üzerinde ülkenin doğusunda yağ izine rastladıklarını açıkladı.

Vietnam donanmasının araştırdığı bölgede bulunan yağ izleri.

DENİZE Mİ ÇAKILDI
    Malezya Başbakanı Necip Rezak ise kayıp uçağın izine ulaşamadıklarını söylerken, Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin spekülasyonlara karşı uyararak “Uçağın yerini belirlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Önce bilgileri doğrulamamız gerekiyor” diye konuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

quote:

Ayrıca bir arkadaşımızında ilgisini çeken birşey olmuş,yağ tabakalarının paylaşıldığı resimde uçağı görebildiğini ifade ediyor.Bencede birşeyler var sanki?
     UÇAK TAKİP MERKEZİ

suya düşen uçak %99 parçalanır. Parçalanmazsa zaten suyun üstüne iner ve yolcular kurtulurdu ve çoktan bulunurdu. Suyun altındaki cisim(ki ben uçağa benzetemedim) tek parça. Ve kuyruk kadar kısa veya kanat kadar uzunda değil. Kayalık gibi birşey olması gerek.

bu resme bakım neyi sabit aldınızda görünen parçanın kuyruk kadar kısa vs. gibi değerlendime yaptınız?

Eleştrimek için sormuyorum kıyas için soruyorum yanş ölçek belli değil birşey belli değil çekilmiş bir fotoğraf. bayagı yukardan çekilmiş ve sabit ölçü alınacak birşey gözükmüyor.

Yüksekliğe bağlı oran orantı derseniz uçaktan daha büyük bir kütleye benziyor.

Ama en boy proporsiyonu gereğide uçağa benzemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

quote:

quote:

Ayrıca bir arkadaşımızında ilgisini çeken birşey olmuş,yağ tabakalarının paylaşıldığı resimde uçağı görebildiğini ifade ediyor.Bencede birşeyler var sanki?
     UÇAK TAKİP MERKEZİ

suya düşen uçak %99 parçalanır. Parçalanmazsa zaten suyun üstüne iner ve yolcular kurtulurdu ve çoktan bulunurdu. Suyun altındaki cisim(ki ben uçağa benzetemedim) tek parça. Ve kuyruk kadar kısa veya kanat kadar uzunda değil. Kayalık gibi birşey olması gerek.

bu resme bakım neyi sabit aldınızda görünen parçanın kuyruk kadar kısa vs. gibi değerlendime yaptınız?

Eleştrimek için sormuyorum kıyas için soruyorum yanş ölçek belli değil birşey belli değil çekilmiş bir fotoğraf. bayagı yukardan çekilmiş ve sabit ölçü alınacak birşey gözükmüyor.

kuyruk kesinlikle olmaz. havadan çekilmiş bir görüntü. denize yaklaştıkça cisim dahada büyüyecek. biraz hayal edin. sadece kuyruk kısmı okadar geniş bile değil.

fotoğraf küçültülmüş ama orası okyanus. fotoğraftaki 1 santim gerçek hayatta yüzlerce katı çıkabilir. ölçek zaten fotoğraflarda GENELLİKLE belirtilmez. haritalarda kullanılır ölçek. Boeing 777-200lerde kanat açıklığı 60.9 metredir. Sizcede okyanusta bulunan bu kadar büyük genişlikteki cisim sadece 69 metre midir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

UÇAK TAKİP MERKEZİ

kuyruk kesinlikle olmaz. havadan çekilmiş bir görüntü. denize yaklaştıkça cisim dahada büyüyecek. biraz hayal edin. sadece kuyruk kısmı okadar geniş bile değil.

fotoğraf küçültülmüş ama orası okyanus. fotoğraftaki 1 santim gerçek hayatta yüzlerce katı çıkabilir. ölçek zaten fotoğraflarda GENELLİKLE belirtilmez. haritalarda kullanılır ölçek. Boeing 777-200lerde kanat açıklığı 60.9 metredir. Sizcede okyanusta bulunan bu kadar büyük genişlikteki cisim sadece 69 metre midir?

ben iç mimarım harita ve ölçek biliyorum. fotoğrafta sabit alınacak obje yok o yüzden sordum neye göre karar verdiniz diye. 1 cm yukardan da çekilmiş olabilir 500 metre yukardan dan.

• Uçak esrarengiz bir şekilde kayboldu halen bulunamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 9 Mart 2014; 16:41:40 >
  • bir kere fotoğraftaki şekil elips. kanat elips değil. kuyruk asla o kadar yer kaplamaz.

@interior designer
  • Bu arada uçağın muhtemelen ilk parçası bulunmuş tabi kesin değil bunun o uçağa ait olup olmadığı:
    https://pbs.twimg.com/media/BiSevV6CYAAXXLl.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 9 Mart 2014; 16:52:59 >
  •  UÇAK TAKİP MERKEZİ

THY'nin İstanbul-Los Angeles seferini yapan yolcu uçağı, uçak içinde bir yolcunun hastalanması nedeniyle rota değiştirerek Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a acil iniş yaptı.

TK-9 sayılı Boeing 777 tipi THY uçağı hasta yolcunun Kopenhag'a bırakılmasının ardından tekrar havalandı.
  • Askeri radara göre uçak geri dönmüş olabilir!

Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Rodzali Davud, askeri radarın, Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya uçağının geri dönmüş olabileceğine işaret ettiğini söyledi.
    Davud, düzenlediği basın toplantısında, askeri radarın "uçağın muhtemel bir geri dönüş yaptığına işaret ettiğini" ifade ederken, uçağın rotasından ne kadar sapmış olabileceğine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Malezya Havayolları Üst Yöneticisi Ahmed Cuhari Yahya ise pilotun geri dönmesi halinde hava trafik kontrol yetkililerini durumdan haberdar etmesi gerektiğini ancak yetkililerin herhangi bir tehlike çağrısı almadıklarını bildirdi.

Bu arada dün sabah erken saatlerden bu yana kayıp uçağı arama çalışmalarına ABD donanması da bir savaş gemisiyle katılıyor.

Güdümlü füze destroyeri USS Pinckney'in, arama çalışmalarına katılmak üzere uluslararası sulardan Güney Çin Denizi'ne yol aldığı kaydedildi.

Destroyer, arama-kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek 2 helikopter de taşıyor.

ABD donanmasının ayrıca Okinawa'daki devriye ve keşif uçağı Orion'u arama çalışmalarına yönlendirdiği belirtildi.

Kaynak-CNNTURK

• Noldu bu adamlar uzaklaştırıldı??
  • quote:

quote:

quote:

UÇAK TAKİP MERKEZİ

İlk gördüğümde gövdesi olabileceğini düşündüm fakat pek mantıklı gelmedi ki uçak olsa şuana kadar duyrulurdu tahminimce.

• quote:

quote:

quote:

quote:

UÇAK TAKİP MERKEZİ

İlk gördüğümde gövdesi olabileceğini düşündüm fakat pek mantıklı gelmedi ki uçak olsa şuana kadar duyrulurdu tahminimce.

gövdesinin tek parça halinde kalması imkansız hocam... tek parça kalsaydı batmazdı..

• Doğrudur,haklısınız.Halen bir haber yok sanırsam.
  • 3-4 saatten önce haber gelmez artık çünkü malezyada saat su an gece 3 falan arama kurtarma çalışmalarına ara verilmiştir.

• kac gun oldu ucak bulunamadi. Teknoloji sanildigi kadar gelismemis.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

kac gun oldu ucak bulunamadi. Teknoloji sanildigi kadar gelismemis.

okyanus çok derin. akıntı filan etkiler. zaten suyun altında kalan enkazın bulunması 2 gün sürmüyor malesef. ben hiç 2 günde enkazı çıkartılan uçak kazası görmedim. belkide vardır ama ben bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

kac gun oldu ucak bulunamadi. Teknoloji sanildigi kadar gelismemis.

okyanus çok derin. akıntı filan etkiler. zaten suyun altında kalan enkazın bulunması 2 gün sürmüyor malesef. ben hiç 2 günde enkazı çıkartılan uçak kazası görmedim. belkide vardır ama ben bilmiyorum.

İzlediğim bir uçak kazası belgeselinde uçağın kara kutusu okyanusta hatırladıgım kadarıyla 2 ay yada 2 yıl gibi uzun bir sürede bulunmustu.Umarım bu da öyle olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.