Şimdi Ara

uçak elektrik elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
105.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben kocaeli veya erciyeste uçak elektrik elektronik bölümü okumak istiyorum..yalnız kafama takılan bi soru var... bu bölümden mezun olduktan sonra ortalama ne kadar maaşla işe başlanır? ne kadara çıkabilir?



  • ortalama 1.5 milyar 3ayda bir ikramiye dahil 3-4 yılda 1800e çıkıyor maaşın
  • Başlangıçta bu rakamları görmen biraz zor.
  • Ben maaşların daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ben de şuan çalışmama rağmen dikey geçişle 2 yıllık üzerine havacılık elektrik elektroniği okumak istiyorum. Şuan aldığım maaş 1900 lira. Ve bana kalırsa buradan mezun olunca piyasada 3000 civarı rahat bulurum. Veya yurtdışında daha rahat bulunduğunu biliyorum.
  • Hangi şirkette mezun olur olmaz 3000 lira veriyorlar?
  • Ben genel çevreden duyduklarımla söyledim. Bu soruyu birkaç gün önce bende bölüm moderatörü migtywings e sormuştum. diğer başlıkta bakabilirsin. benzeri cevap vermişti. Ben şuanda elektrik teknikeriyim. Aldığım maaş aylık 1900 lira civarı. Dolayısıyla bence bu bölümden mezun olan kafadan benden çok daha fazla almalı.
  • Ben bu işin içindeyim ilk girişte 3000 tl hayal.

    Thy ye girip biraz yüksek maaşla başlayabilirsin özel sektöre göre ama oranında ne olacağı belli değil.Adamlar maşları düşürmek için fırsat kolluyorlar.

    Emekli olana kadar thy de dururumdersen kendini yormadan emekli de olabilirsin.Orada mmaşlar yıla(derece) göre artıyor.Özel sektörde ne kadar tırmalarsan o kadar para ve imkan var.

    Görüldüğü kadarda basit bir iş değil.Fiziken epey yoruluyorsun.Stres de var.

    7-8 bin tl alanda var aynı yaşlarda olur 3 bin tl alanda var.İş çabalamakta bitiyor.



    Başlarda bende parayı merak ediyordum ama artık umrumda değil diyebilirim.Bence bu bölümü araştıran arkadaşlar pra işini sonraya bıraksın.En net bilgiyi kendileri iş mülakatına ittiklerinde alacaklar.




  • Bana kalırsa uçaklar insanoğlunun yapmış olduğu en karmaşık ve en harika makinelerdir. Dolayısıyla kendini cidden geliştiren bir kişinin artık ülke sınırları dışına taşacağından hiç şüphem yok. Megep uçak teknisyenliği modüllerinde de görüleceği üzere piyasanın çok dikkatli kişilere ihtiyacı var. İnşallah bende seneye başlamayı planlıyorum. Çünkü havacılık çok gelişti. Dahada gelişecektir.
  • Epey karmaşık olduğu doğru.
  • Görülen dersler ( akışkanlar mek, Diferansiyel dnk. vb) oldukça ağır.Eğitim süresi 1 yılı zorunlu olmak kaydıyla 5 yıldır. Kontenjanı düşük , puanı yüksek bölümlerden biridir.
    Bazıları ünvan soruyorlar.Ben bu bölümü ' Uçak Elektrik - Elektronik Mühendisliği' olarak Mühendislik Fakültesine taşınması gereken bölüm olarak nitelendirdiğim için buradan mezun arkadaşlarımı da mühendis olarak görüyorum.


    Alıntı ; Bu bölümden mezun olanlar thy tai,mng, onurair, goldenair, pegassus, türk kuşu, sivil havacılık genel md, kuzu airlines, vb. işletmelerde kolayca iş bulabilmektedir.
    Maaşları dolar bazındadır nitekim bu elemanlar kalifiye eleman olup ayrıca lisansa sahiptirler.
  • arkadaslar sakin gitmeyin bu bolume ben yaptim siz yapmayin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabit86

    arkadaslar sakin gitmeyin bu bolume ben yaptim siz yapmayin...



    Neden bu şekilde düşündüğünüzü de paylaşmalısınız?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywings


    quote:

    Orijinalden alıntı: sabit86

    arkadaslar sakin gitmeyin bu bolume ben yaptim siz yapmayin...



    Neden bu şekilde düşündüğünüzü de paylaşmalısınız?!



    Kesin oraya tercih edecek arkadaş, talep düşsün diye diyor
  • ben bu bolume marmara univeristesi elektrik ogretmenligini ikinci sinifta birakarak geldim cok buyuk beklentilerle gelmistim ve oss de 1400.oldum. su an 4. siniftayim kendimi gelistirmek icin elimden geleni yaptim ingilizcemi gelistirmek icin abd ye gittim erasmuslu ev arkadaslarim oldu. Ama sonradan anladim ki hepsi bosunaymis cunku bu meslegi yapmak icin universite bile okumaya gerek yok ki thy de calisanlarin cogu havacilik mezunu degil ve ayni isi yapiyolar. 5 yilimi verdim ama mezun olunca 1500 lira gibi komik bir rakamla kendimden 6 yas kucuk insanlarla ise baslicam. Ustelik lisans almak icinde 2 yil tecrube suresi getirildi. Bence bu puani alabiliyosaniz baska bolumler secin bizim zamanimizda katsayi problemi vardi biz istedigime gidemedik eger inanmayan varsa hala facebooktan beni bulabilir bilgi almak istiyenler olursa eskisehir de yuzyuze de gorusebilirim.
  • düz lise mezunları için çok zor olur mu ve kapatılabilir mi?
  • Bu bölümle ilgili daha fazla bilgi verebilecek olan yok mu ?
  • açıkcası hiç bi yorumu okumadım.

    İtü uçak isteyen biriydim seneye düşünüyodum sonra vazgeçtim büyk ihtimal itü elektrik olacak. Neyse..

    Dükkanda babamla arkadaki bi komşu konuşuyomuş konu uçak müherndisliğinden açılmış o komşunun oğlu veya yeğeni -artık tam hatırlamıyorum- eskişehir anadolu ünv de uçakla ilgili bi bölüm var -tam adı ne hatırlamıyorum onuda şuan ama sizin bahsettiğiniz sanırım- . bahsettiğim kişi ordan mezun olmuş şuanki maaşı 6 Bin TL imiş. kaç yaşında tecrübesi ne bilmiyorum. Sadece söylemek istedim
  • Eğer meslekte tecrübe kazanırsan 5-7 bin arası kazanacağın zaten herkes tarafından onaylanmış . Fakat bu tecrübelere ek olarak dil şartı ve çalışma koşullarının zorluğu var . Atıyorum mesela tek önemli olan cebimde paranın olmasıysa kaptan olurum para kazanırım ama yiyemem aynı hesap olur . Sadece ufak tefek araştırmış biri olarak yorum yaptım ve vazgeçme sebeplerimden bazıları üzerinde durdum .
  • merhaba arkadaşlar ben bu yıl uçak elektrik elektronik bölümünü kazandım var mı bu yıl kazanan ?
  • HABOM a gider 6 aylık typ yi alır eğer başarılı olursan 1600 e işe başlarsın , onur air e gidersen 1000 lira alırsın yemek var yol yok , mng teknik desen tecrübeli lisanslı eleman arıyor , bende bu işin içindeyim eğer iyi paralar kazanmak istiyorsan b1/b2 lisansını kpds ve toefl ile ingilizce yeterliliğin , ve ekstra olarakta belli bi uçağa ait tip sertifikanı adamlara sunman gerekir , ozaman iyi paralara işe girebilirsin ama bunlarda 5 6 yılda olucak şeyler.
    zaten lisans için 3 yıl tecrübe şart koşuluyor , bilmiyor sizin bölüm için kaç yıl olur bu tecrübe şartı ancak uçak teknolojisi için böyle.
    -
    eğerki torpilin varda anca THY teknik AŞ. de işe başlayabilirsen ozaman 1750 başlangıç 3 ayda bir ikramiye vs. alırsın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.