bu zekayla yolda nasıl yüyorsun ? |
Uçak dümdüz gidince niye dünyadan dışarı çıkmıyor (2. sayfa)

-
-
@elonMusk a bi soralım bakalım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
r yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yerçekimi yüzünden. Uçak yerçekime eşit güçte karşı kuvvet uygulayarak havada kalabiliyor. Atmosfer dışına çıkabilmek için ek kuvvete ihtiyacı var. Bu kuvvete de ancak roketler ulaşabiliyor.
-
O kuvvete ancak roketler ulaşabiliyor değil. Uçak motorunun çalışmak için havaya ihtiyacı olduğu için atmosfer dışına çıkamaz. Roket, yakıtı yakacak oksijeni direkt kendi içinde barındırdığı için atmosfer dışına çıkabiliyor.
Senin okuduğun mektebin a
yere paralel gidiyor, kardeş düşünün azıcık, bak azıcık ya onuda yapamıyorsanız üremeyin
-
Çıkıyor ama atmosfer geri depiyor
Uçaklar genelde hep aynı irtifada uçarlar dünya ne kadar yuvarlak olursa olsun aynı yükseklikte duracağı için asla gezegenden çıkmaz
Uçak o anki bulunduğu konuma göre paralel gidiyorken dümeni dümdüz tutarsan git gide irtifasi yukselmeye başlar. Sonra gücü yetmez vs oralara girmiyorum o yüzden irtifayi sabit tutarlar burnunu aşağı indirme yani milim milim bir şey bu.
Drift atarak yörüngeye geri giriyor kardeşim zaten o yüzden uçaklar havada tur atıyolar yörüngeden çıktıktan sonra geri girebilmek için
Kesinlikle. Herkes dalga geçmiş çok biliyorlar ya.
Dünya sabit olarak durmayıp, her zaman döndüğü için (doğudan batıya) uçak her zaman atmosferde kalmış oluyor.
Hocam şöyle oluyor uçakların kanat yapısından dolayı aşağıdan yukarı bir itme kuvveti uygulanıyor işte bu kuvvet yerçekiminden fazla olursa irtifa kazanıyor sabit olursa bulunduğu irtifayı koruyor. Tabi başka şeyler de vardır uçağın burnunu aşağı veya yuKarı yönlendiren. Bir de havanın yoğunluğu azaldığı için yukarı çıktıkça tutunması da daha da zorlaşır diye düşünüyorum.
Not: mühendis falan değilim nacizane düşüncelerimi yazdım. Konu sahibiyle billur geçenlerin de değerli yorumlarını okumak isterdik ama göremedim malesef..
Kanka uçağı kontrol eden adamın kafa zaten pilot olduğu için dümdüz gitmesi imkansız o yüzden sonuna çıkamıyor
Yerçekimi ve dünyanın geoit olmasının nedeni ile çıkmıyorlar galiba
-
Paylaştığın görsele göre, dünyanın geoid yapısının bir düzleme aktarılmış olduğunu kabullenmediğini varsayarak "düz dünya teorisi" ne inananlardan biri olarak görüyorum sizi ve bu konuyu güneşin doğuşu ve batışı ile örneklendirip, muteber dini literatüre uygun anlatayım.
Düz dünya teorisinde güneş doğudan doğar batıdan batar, sonra Hak Teala güneş yeniden doğsun diye ferman buyurur ve görevli melekler güneşi bir taşıta koyarak güneşin doğacağı yere kadar götürürler güneş doğudan tekrar doğmaya başlar. Ta kıyamete kadar bu döngü devam eder gider...
Gelelim konumuza...
Uçaklarda aynı, birinci görselde dümdüz giden uçak dünyanın öbür ucuna vardığında tekrar görevli meleklerce önceki yerine getiriliyor ve dünyadan dışarı çıkmadan/düşmeden düz uçuşuna devam ediyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 9 Eylül 2020; 12:26:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X