Şimdi Ara

Üç Soğutucu Arasından Hangisini Tavsiye Edersiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=CNPS9500%20LED

Thermalright-XP-120
    http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=100700400

CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon
    http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=CL-P0114

Bu üç soğutucu arasında en performanslısı hangisi. Veya sizin önereceğiniz bir soğutucu varmı?
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Thermaltake Big Typhoon kullanıyorum ve gayet iyi.sana fikir versmesi için burda testleri var zalman ile thermaltake in

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/4-cool-comp_14.html
  • Merhaba arkadaşlar
    Tartar, bende "CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon" almayı düşünüyorum. ama benim Anakart
    Abit AN7, sanırım soketA yapıdaki anakartlarada uyumluymuş ama thermaltake 'in web sitesinde uyumlu olduğu anakartların listesi yok. (thermalright'ın web sitesi bu açıdan başarılı)
    benim anakarta uyarmı acama. Ayrıca soket yuvası anakartın kenarında PSU'nun hemen yanında montaja PSU'da engel olabilir diye endişeleniyorum. Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aek

Merhaba arkadaşlar
    Tartar, bende "CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon" almayı düşünüyorum. ama benim Anakart
    Abit AN7, sanırım soketA yapıdaki anakartlarada uyumluymuş ama thermaltake 'in web sitesinde uyumlu olduğu anakartların listesi yok. (thermalright'ın web sitesi bu açıdan başarılı)
    benim anakarta uyarmı acama. Ayrıca soket yuvası anakartın kenarında PSU'nun hemen yanında montaja PSU'da engel olabilir diye endişeleniyorum. Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak var mı?

Evet soket A uyumlu Anakartında cpu nun etrafında 4 adet delik olması lazım.Bide gerçekten geniş kasa lazım.Çünkü bayaa büyük
    Soket yuvası an7 de üstte psu engel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qualtina -- 30 Eylül 2005, 12:12:19 >
  • 3 ünüde önermem daha iyisi var..
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=TTC-NK25TB/SC(RB)
    şu an bu soğutucuyu geçebilen soğutucu yok..
  • CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon bu soğutucudan vegateknomarket dışında sataın alabileceğim bir yer varmı.
  • bahçelievlerdeki gold da var daha dun baktım
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafayaman

CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon bu soğutucudan vegateknomarket dışında sataın alabileceğim bir yer varmı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vanessa L type +1
  • Fiyat/Perf. de bence Big Typhoon 1 numara
  • bencede big typhoon. zalman 9500 led den daha performanslı
  • big typhoon dan cok memnun deılım.yane cok ıyı sogutmuo sankı.he super sessız ve kısmen ucuz.ben mı montajda hata yaptım.sıcaklık degerlerı cam pencere kasa acık.ıslemcı 2700 de 32 M super pi yaptım.sıcaklık 42 derece cıvarı ıdı.ama masaustundeyım suan.ıslemcı 2500 de 35 derece mesela.gene cam pencere kasa acık.
    kullananlar.degelerınız nelerdır?bı yazarsanız ben bu zımbırtıya 1 2 ekleme yapıcam yada yapmıcam...
  • xp-90 al hem okadar büyük değil ( ram slotlarını kapatacak kadar) hemde çok performanslı
  • Thermalright-XP-120
  • bence big typhoon en iyisi.thermalright a fan almalısın ama tt kadar etkili olamaz.vede sessiz.zalmanı bilmiyorum ama tower tarzı soğutuclar bence sağlıklı değil çünkü çoğu anakartta mosfetlere giden hava işlemci soğutucusundan çıkıyo.bunlarda öle bi olay yok.gerçi tt de aynı şekilde ama o hiç olmazsa cpu yu baya bi soğutuyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: lcdremote

big typhoon dan cok memnun deılım.yane cok ıyı sogutmuo sankı.he super sessız ve kısmen ucuz.ben mı montajda hata yaptım.sıcaklık degerlerı cam pencere kasa acık.ıslemcı 2700 de 32 M super pi yaptım.sıcaklık 42 derece cıvarı ıdı.ama masaustundeyım suan.ıslemcı 2500 de 35 derece mesela.gene cam pencere kasa acık.
    kullananlar.degelerınız nelerdır?bı yazarsanız ben bu zımbırtıya 1 2 ekleme yapıcam yada yapmıcam...

Bende de şu an aynı anakarttan var ve işlemci venice 3000 macunsuz orijinal fan Cpu 1.50 volt 2250 mhz 32 derece.cam pencere kapalı. kasa sıcaklığı 29 derece.kasa açık.bence venice extra soğutucuya gerek duymuyor.yazın en sıcak günlerinde dahi idle 35-36 yı load da ise 45-46 yı geçmedi.kasa sıcaklığı o zamanlar 33-34 ü buluyordu.
  • quote:

big typhoon dan cok memnun deılım.yane cok ıyı sogutmuo sankı.he super sessız ve kısmen ucuz.ben mı montajda hata yaptım.sıcaklık degerlerı cam pencere kasa acık.ıslemcı 2700 de 32 M super pi yaptım.sıcaklık 42 derece cıvarı ıdı.ama masaustundeyım suan.ıslemcı 2500 de 35 derece mesela.gene cam pencere kasa acık.

abi 2700 MHZ de bir AMD64 için kaç derece olmasını bekliyordunki?
    mucize arıyorsun gibi geldi bana biraz.
    bendede LGA 775 işlemci var P4 630..
    orijinal soğutucudan idle 10 derece,load 15-20 derece arası düşük bir sıcaklık alıyorum şu anda.
    anakartım Intel olduğu ve Intel anakartlarda sıcaklık diğerlerine göre fazla göründüğü halde idle-load arası fark 10-15 dereceyi geçmiyor.
    kasa kapağı açıkken idle 45-50 loadda ise 65-70 derecelere çıkan işlemcimde şu an kasa kapalı,kasa içi havalandırmam çok iyi olmamasına rağmen idle 40 derece,loadda 55 derece üstünü görmedim daha.
    ki Asus anakartla karşılaştırma yaptığımda(Javanın benim işlemcimin aynısıyla yaptığı testlerden hatırlıyorum bunu) Asus idle 35 derece civarı gösterirken benimki bu halde idi...

bence TT BigTyphoon henüz değeri farkedilmemiş bir soğutucu...
    1300 devir civarı dönen bir fanla böyleyse yüksek devirli bir fan ile neler yapar düşünemiyorum artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 1 Ekim 2005, 1:54:38 >

• Ben orj işlemci soğutucumu macunladım artı 12 cm fan taktım fan adaptörüyle. 47 derece 41 e indi (tam yüklü değerler). idle çalışmada ise 36 derece 31 e geriledi. artı fan devride 3500 den 1400-1700 e indi. yani hem daha sessiz hem daha serin oldu. kasam tt tsunami, kasa sıcaklığı 29 derece, işlemcim amd 64 bit 2800+. Kasam kapalı çünkü havalandırması iyi. Açmamla pek bişey farketmiyor.
    tt big typhoon a gelince kesinlikle çok iyi. bikere üstünde 12 cm fan var. hemde çok sessiz bi soğutucu. testlerde zalman 9500 led den daha iyi sonuçlar veriyor. şu anki f/p açısından en alınabiliri bence. Size bu soğutma işinin püf noktası 12 cm fan derim arkadaşlar. Düşük devirle küçük fanların verdiği havayı veriyor hemde daha sessiz olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 1 Ekim 2005, 2:19:54 >

• Bende big typhoon almayı düşünüyorum. İncelediğim testler de gösterdiği performans gerçekten etkileyici.
  • quote:

venice 3000+ işlemcim var şuan 2.7 ghz çalışıo load da 48 masaüstünde 38 de stock fan ile çalışıo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

abi 2700 MHZ de bir AMD64 için kaç derece olmasını bekliyordunki?
    mucize arıyorsun gibi geldi bana biraz.
    bendede LGA 775 işlemci var P4 630..
    orijinal soğutucudan idle 10 derece,load 15-20 derece arası düşük bir sıcaklık alıyorum şu anda.
    anakartım Intel olduğu ve Intel anakartlarda sıcaklık diğerlerine göre fazla göründüğü halde idle-load arası fark 10-15 dereceyi geçmiyor.
    kasa kapağı açıkken idle 45-50 loadda ise 65-70 derecelere çıkan işlemcimde şu an kasa kapalı,kasa içi havalandırmam çok iyi olmamasına rağmen idle 40 derece,loadda 55 derece üstünü görmedim daha.
    ki Asus anakartla karşılaştırma yaptığımda(Javanın benim işlemcimin aynısıyla yaptığı testlerden hatırlıyorum bunu) Asus idle 35 derece civarı gösterirken benimki bu halde idi...

bence TT BigTyphoon henüz değeri farkedilmemiş bir soğutucu...
    1300 devir civarı dönen bir fanla böyleyse yüksek devirli bir fan ile neler yapar düşünemiyorum artık...

yok arkadasım yanlıs anladın benı.typhoon yuk altında cok basarılı.yuku aldıgı an dırek ındırıo sıcaklıgı ama masaustu sıcaklıgı ısrarla yuksek.zalman 7000 cu ıle mıllet masa ustunde 31 32 derecelerde gezınıo.benım suan bak pencere ve kasa kapalı.2500 mhz de suan masa ustunde 36 derece.bu cok gelıo bana bılemıorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Hasanyilmazaga

quote:

venice 3000+ işlemcim var şuan 2.7 ghz çalışıo load da 48 masaüstünde 38 de stock fan ile çalışıo

bak arkadas 2700 de calıstırıo masaustu 38 derece stock fan ıle.benımkı 36 kı suan 2500 de hıc voltaj yok.ok sessız ve sıcaklık yukseldımı mukemmel tepkı verıo.2700 hatta 2800 de bıle maxımum yuk altında 42 den yukarı cıkmadı ama masaustunde neden bole.benım derdım budur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lcdremote -- 1 Ekim 2005, 16:57:47 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.