Şimdi Ara

Üç Büyükleri Bekleyen Tehlike

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar sizde takdir edersiniz ki genelde Türk takımlarında başarıdaki belirleyici rol yabancı oyuncular da dır. Ha yerlileri iyi olan bir takım her zaman bir adım öndedir. Ve gs'nin uefayı aldıgında ilk 11 deki yabancı sayısını da biliyorum fakat istisnalar kaideyi bozmuyor.

Genel olarak şu an Gs ve fb nin kadroları oyuncu kalitesi yönünden parlıyor. melolar meirelesler sneijderler krasicler sowlar drogbalar vs derken fakat kadroda çok yabancı oyuncular var ama 2 seneye kadar ilk 18 de sadece 5 yabancının olacağı bir sistem geliyor. Peki böyle bir sistem de 3 büyükler ne yapabilir. Şöyle bir bakalım :

1_) Avrupadaki Türk kökenli oyunculara hücum ederler
    2_) Ligdeki az yıldızı parlamış Türk oyunculara faiş fiyatlarla hücum ederler.
    3_) Altyapılarındaki oyuncuları daha çok kullanmaya çalışırlar.
    4_) Mevcut yabancıları Türk vatandaşlığına geçirirler.

Şimdi eğer 5 yabancıyla avrupada başarı istiyorsan (Avrupa kupalarında yabancı kontenjanı olmadığını biliyorum fakat avrupa kupalarında işinize yarayacak yabancı oyuncular ligde kadro dışı bırakabileceğiniz tarzda oyuncular değillerdir.) 5 yabancının 5'ide taş gibi olmalı ve en az 3ü zenci olmalı. Yani sen 4-4-2 temel alırsak takımının bel kemiği olan Stoper-Cm-Forvet 3lüsü mevkiindeki her iki oyuncudan birini güçlü fizikli zenci koyarak takımın iskeletini garantiye alırsınız. Geri kalan 2 yabancıyı da bek veya kanatlarda veya kalede kullanabilirsiniz. Şimdi yabancıları seçtiyseniz geriye 6 as 7 de yedek toplam 13 Türk oyuncu kalıyor. Eğer siz başarıyı istiyorsanız Bu 13 Türk oyuncudan en az 9 tanesi üst sınıf olmalı. (6 as 3 Sonradan girecek) Böyle bir sistemi ayakta tutmak için kulüplerimizin altyapılardan mükemmel bir genç oyuncu yetiştirme akışı olması lazım peki bunun için 3 büyüklerde olanlar ve olması gerekenler neler ?

1_) Modern İyi Durumda Altyapı Tesisleri =
    Bu konuda Beşiktaşı bilmiyorum fakat Galatasarayın iyi ve Fenerbahçenin Mükemmel durumda olduğunu biliyoruz.
    2_) Profesyonel Yabancı Altyapı kadroları ve Teknik ekipleri =
    Arkadaşlar şu bir kesinki hepsi değildir ama altyapı hocalarımız ve onların teknik yardımcılarının hepsi geçmişteki klasik oyuncu yetiştirme kafasıyla oyuncu yetiştirmeye çalışıyor. Yani siz bu adamlara ne kadar eğitimde verseniz huylu huyundan vazgeçmiyor. Bu yüzden altyapılara modern kafa yapısında teknolojiyi en son nimetlerine kadar kullanabilen kondisyoneriyle antrenörüyle psikologuyla profesyonel ekipler getirilmeli.
    3_) Scout(Gözlemci Ekipleri) =
    Bizim takımlarda ne yazıkki gözlem işini A takımın teknik ekibi veya menajer tavsiyesiyle oluyor. Ama bası işe uyanıp özel scout ekibi kuran mehmet özdilek gibi hocalarımızda var onlarında başarıları malum.Bazı arkadaşlar maliyetli diyor ama alakasız öyle porto gibi mega birşeye gerek yok 2 antrenör,1 fizyoterapist veya kondisyoner,Ve hedef bölgeyi tanıyan bir menajer olan 4-5 kişilik bir ekip süper. Olur ve emin olun maliyetleri yanlış bir transferin bir yıllık ücretini geçmez.
    4_) Reserve Lig =
    Bizim taraftar profilimizde ve takımlarımızda genç oyunculara sabretme gibi bir olay yok giren oyuncu iyi bir profil vermeli. Bu yüzden de yapılması gereken tek seçenek kalıyor o da reserve lig. Bölgesel olabilir ama mücadele kalitenin süper lige yakın olduğu bir lig kurulabilir.

Kısacası bundan sonra yabancıları değil yerlileri iyi olan lig yarışında bir adım öndedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.