netbookuma usb üzernden ubuntu yüklemeye karar verdim yeni bir bölüm oluşturup fat 32 olarak biçimlendirdim. fakat ubuntu kurulum ekranında yüklenecek bölüme geldiğim zaman hiçbir bölümü görmüyor ubuntu. bu bilgisayarda yüklü işletim sistemi yok şeklinde bir uyaru veriyor. ubuntu yüklemek için tüm harddiski seçmekten başka seçenek kalmıyor. fakat pc ye tekrar xp ile girdiğimde ise sorun yok bilgisayarımda bütün bölümler görünüyor .. Sebebi nedir bu sorunun bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmisinz ??
Linux dağıtımları bildiğim kadarıyla fat olan bölümlere kurulmuyor. Hiç denemedim. Ext4 olarak biçimlendirip / olarak bağlayın disk bölümünü.
quote:
Orijinalden alıntı: arifiyely
netbookuma usb üzernden ubuntu yüklemeye karar verdim yeni bir bölüm oluşturup fat 32 olarak biçimlendirdim. fakat ubuntu kurulum ekranında yüklenecek bölüme geldiğim zaman hiçbir bölümü görmüyor ubuntu. bu bilgisayarda yüklü işletim sistemi yok şeklinde bir uyaru veriyor. ubuntu yüklemek için tüm harddiski seçmekten başka seçenek kalmıyor. fakat pc ye tekrar xp ile girdiğimde ise sorun yok bilgisayarımda bütün bölümler görünüyor .. Sebebi nedir bu sorunun bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmisinz ??
Ubuntu'yu Çalışan USB olarak mı kurmak istiyorsunuz yoksa direkt sabit diske kurulur gibi kurmak mı? Eğer sorunuz ikincisi ise öncelikle Ubuntu'yu USB diske kurmanızı tavsiye etmem, yavaş çalışır. Ama illa kuracağım diyorsanız iş biraz karışık. Bu mantıktan giderek USB diske Ubuntu'yu kurabilirsiniz.
USB'den boot ederek Linuxu hddi kurmaya calismis. Hdd'de linux için fat32 olarak bir bölüm ayırmış. Haliyle fat32 olacak çünkü muhtemelen windows altında bu işlemi yaptı.
Linux dağıtımları fat, ntfs dosya sistemlerini tanırlar ve üzerine linux kurabilirsin, tabi kurmadan evvel o bölüme format atar ve ext, jfs, reiser neyi seçersen artık hdd in o kısmı değişir.
Kurulum sırasında ortam olarak belki sadece USB'yi gördüğü için senin HDD görmüyordur dolayısıyla XP'yi de görmüyor olabilir. Versiyonla ilgili bir bug da olabilir. Kurmayı denemek yerine Live CD gibi Ubuntuyu denemeyi seç. İşletim sistemi açılırsa gparted ile hdd linux nasıl görüyor bir bak istersen. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1632688
sorunu tüm harddiski ubuntuya feda ederek hallettim :) yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.. ama şimdi de çok saçma bir hata ile karşı karşıyayım. kurulum esnasında da mouseyi oynatmayınca donup kalıyor kurulum sürekli hareket ettirmem gerekiyor mouseyi. bu şekilde kurulumun sonuna kadar gelebiliyorum. mouseyi hareket ettirmeyince kurulumda devam etmiyor.taa ki en son aşamaya kadar orda ise kökten donup kalıyor :S anlayamadım :P