Şimdi Ara

Ubuntu ve Windows internet hızı

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
25
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> GNU/Linux >> Ubuntu >> Ubuntu ve Windows internet hızı
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    198 Mesaj
    Windowsta internet hızım 19 ken ubuntuda bu 10lara düşüyo.. Biraz araştırma yaptım ve bunun ipv6 dan kaynaklandığını söylemişler.. ipv6 bende açık fakat bu windowstada açık yani ubuntuda neden hızı etkiliyo veya hızı etkiliyen başka bir neden olabilirmi?



    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    ipv6 linux'da (ubuntu) da kapatabilirsin. ancak hız sorunu genellikle sürücü kaynaklı olur diye düşnüyorum. bağlantın kablolu mu kablosuz mudur? kablosuz ise bir de kablolu bağlantı dener misin? benim windows ve linux da durum tam tersi linux 1*2mbit yüksek çıkıyor. kablosuz bağlantı da kayıp aşağı yukarı aynı kalıyor.
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    871 Mesaj
    linux her şekilde ister kablolu ister kablosuz bağlantıda yüksek çıkması gerek.

    arkadaşın dediği gibi driver sorunu veya tanım sorunu olabilir... birde dns kullanıyor musunuz ? onu da kontrol eder misin...
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    nasıl kontrol edebileceğim konusunda yarıdmcı olabilirmisin?
    kablosuz bağlantı kullanıyorum ikisindede otomatik dhcp ile ip alıyorum dns kullanıyormusun derken tam olarak anlıyamadım açıkcası..driver sorununuda nasıl kontrol edebilirim ?
    birde apache2 kurdum o sürekli açık oluyo bunun internet hızına bi etkisi olabilirmi ?

    Birde mesela şuan hızlar aynı.. bu arada oluyor onuda belirtmek isterim hani bazı durumlarda kaynaklanan bişeyde olabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astraxs -- 11 Şubat 2018; 1:8:32 >
    |
    |
    tosuntosun kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Astraxs

    nasıl kontrol edebileceğim konusunda yarıdmcı olabilirmisin?
    kablosuz bağlantı kullanıyorum ikisindede otomatik dhcp ile ip alıyorum dns kullanıyormusun derken tam olarak anlıyamadım açıkcası..driver sorununuda nasıl kontrol edebilirim ?
    birde apache2 kurdum o sürekli açık oluyo bunun internet hızına bi etkisi olabilirmi ?

    Birde mesela şuan hızlar aynı.. bu arada oluyor onuda belirtmek isterim hani bazı durumlarda kaynaklanan bişeyde olabilir..
    https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/network-configuration.html
    http://www.defter.org/wp-content/uploads/2013/03/Ubuntu-DNS-Ayarlar%C4%B1.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 12 Şubat 2018; 15:53:31 >
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    3470 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Astraxs

    nasıl kontrol edebileceğim konusunda yarıdmcı olabilirmisin?
    kablosuz bağlantı kullanıyorum ikisindede otomatik dhcp ile ip alıyorum dns kullanıyormusun derken tam olarak anlıyamadım açıkcası..driver sorununuda nasıl kontrol edebilirim ?
    birde apache2 kurdum o sürekli açık oluyo bunun internet hızına bi etkisi olabilirmi ?

    Birde mesela şuan hızlar aynı.. bu arada oluyor onuda belirtmek isterim hani bazı durumlarda kaynaklanan bişeyde olabilir..

    apache2 trafik yapıyor mu görmek için iptraf paketini kurup bakabilirsiniz.
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Astraxs

    nasıl kontrol edebileceğim konusunda yarıdmcı olabilirmisin?
    kablosuz bağlantı kullanıyorum ikisindede otomatik dhcp ile ip alıyorum dns kullanıyormusun derken tam olarak anlıyamadım açıkcası..driver sorununuda nasıl kontrol edebilirim ?
    birde apache2 kurdum o sürekli açık oluyo bunun internet hızına bi etkisi olabilirmi ?

    Birde mesela şuan hızlar aynı.. bu arada oluyor onuda belirtmek isterim hani bazı durumlarda kaynaklanan bişeyde olabilir..

    sürücü sorununu görmek için öncelikle terminalden aşağıdaki paketi kurun
    sudo apt-get install inxi + ENTER

    Kurulum sonrasında terminale $ inxi -Fx yazıp çıktısını yazın.

    Birde terminalde "hwinfo" komutu çıktısını yazın.
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    tam olarak nasıl bakabilirim ?
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    hwinfo çok uzun bir çıktısı var onu atamam... Birde şu ilk mesajınızda attığınız sitedeki herşeyi yapmalımıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astraxs -- 13 Şubat 2018; 21:11:56 >
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    821 Mesaj
    Sürücü kaynaklıdır diye düşünüyorum.
    Benim dizüstümde ise tam tersi Windows berbat, GNU/Linux uçuyor.

    Hâlâ çalışıyorsa şunu deneyebilirsin:
    https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=NDISwrapper
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    usta bende intel ve nvdia iki tane ekran kartı var ve nvdia ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum..nvdia setting ten nvdiayı falan seçemiyorum mesela bu konud ayradımcı olabilirmisin ?
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    Her konuda yardımcı oluruz elimizden geldiğince de sen bize yardımcı olmuyorsun ki biz sana yardımcı olabilelim. Dedğim donanım bilgilerini görmeden daha detaylı bilgi vermemiz zor ve burada sadece geyik muhabbetine döner.
    Çift ekran kartı ile ilgili Optimus Bumblebee paketlerini kurun

    https://www.google.com.tr/search?dcr=0&ei=9iSFWs2fC4bMwQKZzKjACw&q=nvidia+optimus+%2B+ubuntu&oq=nvidia+optimus+%2B+ubuntu&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1l10.13883.14490.0.14721.6.6.0.0.0.0.214.494.0j2j1.3.0....0...1c..64.psy-ab..3.3.493....0.cCeZckSy52o
    _____________________________




  • Yarbay
    3470 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Astraxs


    hwinfo çok uzun bir çıktısı var onu atamam... Birde şu ilk mesajınızda attığınız sitedeki herşeyi yapmalımıyım ?




    Forumdaki arkadaşların sistem bilgilerini görmeden sana nasıl yardımcı olmasını bekliyorsun? Bizim önümüzde de sihirli küre yok nihayetinde
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    kusura bakma usta..

    inxi -Fx

    System: Host: onurhan Kernel: 4.13.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
    Desktop: Unity 7.4.0 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
    Distro: Ubuntu 16.04 xenial
    Machine: Mobo: CLEVO model: W25xHPx
    Bios: American Megatrends v: 4.6.4 date: 08/12/2011
    CPU: Dual core Intel Core i5-2430M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
    flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9579
    clock speeds: max: 3000 MHz 1: 2394 MHz 2: 2394 MHz 3: 2394 MHz
    4: 2394 MHz
    Graphics: Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
    bus-ID: 00:02.0
    Card-2: NVIDIA GF108M [GeForce GT 520M] bus-ID: 01:00.0
    Display Server: X.Org 1.19.5 driver: nvidia
    Resolution: 1366x768@60.01hz
    GLX Renderer: GeForce GT 520M/PCIe/SSE2
    GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.111 Direct Rendering: Yes
    Audio: Card Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
    driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
    Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-32-generic
    Network: Card-1: Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter
    driver: rtl8192ce port: d000 bus-ID: 04:00.0
    IF: wlp4s0 state: up mac: 74:2f:68:68:0f:d1
    Card-2: JMicron JMC250 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
    driver: jme v: 1.0.8 ports: c100 c000 bus-ID: 05:00.0
    IF: enp5s0f0 state: down mac: 00:90:f5:c2:83:80
    Drives: HDD Total Size: 1000.2GB (3.3% used)
    ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ABD1 size: 1000.2GB
    Partition: ID-1: / size: 208G used: 27G (14%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
    ID-2: swap-1 size: 5.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
    RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
    Sensors: System Temperatures: cpu: 64.0C mobo: N/A gpu: 0.0:57C
    Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
    Info: Processes: 227 Uptime: 1 min Memory: 908.7/7883.5MB
    Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
    Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

    grafik kısmında warning nouveau diyordu normalde ek sürücülerden başka bir tane seçince düzeldi böyle oldu..Şuan nvdia settings tende nvdia seçili..

    ardunio studiodada Emulator: Process finished with exit code 139 (interrupted by signal 11: SIGSEGV)
    böyle bir hata alıyorum bunla alakalı falan deniyo ama çözemedim bir türlü..

    hwinfonun sonucu çok uzun usta terminalde tam başı bile gözükmüyo onu nasıl atabilirim ?
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________




  • Yarbay
    3470 Mesaj
    Network: Card-1: Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter

    driver: rtl8192ce port: d000 bus-ID: 04:00.0



    Linux kernelin güncel sistemin çok yeni donanıma sahip olmadığından sıkıntı çıkarmaz. Ancak 8188ce wi-fi sürücüsü 8192 sürücüsünden port edilmiş. Yavaşlama ve kopma sorununu yaşayan kişiler rapor edilmiş.

    Öncelikli tavsiyem anakartının bios güncellemesini yapman. Bunun haricinde yapılabilecek bazı denemeler var ancak şu anki çalışması 19 yerine 10mbit bağlanması göz ardı edilebilir.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Teğmen
    198 Mesaj

    eyvallah usta.. biraz farklı bir konu fakat android studioda


    Emulator: Process finished with exit code 139 (interrupted by signal 11: SIGSEGV)

    böyle bir hata alıyorum gerçekten ne yaptıysam olmadı bu bende iki ekran kartı olmasıyla alakalıymış sanırım ek sürücülerden test edilmişi seçince düzeleceği falan yazıyordu ama düzelmedi bu konudd bilgin varmı?
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Astraxs

    eyvallah usta.. biraz farklı bir konu fakat android studioda


    Emulator: Process finished with exit code 139 (interrupted by signal 11: SIGSEGV)

    böyle bir hata alıyorum gerçekten ne yaptıysam olmadı bu bende iki ekran kartı olmasıyla alakalıymış sanırım ek sürücülerden test edilmişi seçince düzeleceği falan yazıyordu ama düzelmedi bu konudd bilgin varmı?

    Google hata kodunu yazıp aratırsan sorunun donanım kaynaklı olduğunu görebilirsin. Sanırım sistem kaynakları yeterli gelmiyor. Misal biri 2.nesil intel işlemcisinin 3.nesile upgrade edince sorun düzelmiş. Bir başkası ram arttırınca sorunun düzeldiğini bir diğeri ekran kartını değiştirince sorunun çözüldüğünden bahsetmiş.
    Bu dediklerim haricinde forum üzerinde bazı komut ve dosya yolun değişlmesiyle ilgili denemeler yapılıp da sorunu çözenler olmuş tabi bu durumda sorun bu kişilerde sistem dosya yolunun yeni versiyon uygulmada farklı dizinde olmasından kaynaklı olduğu donanımı diğer sorun yaşayan kişlerin sisteminden daha yeterli olduğu varsayımını çıkarabiliyorum. Zira kişiler donanım bilgilerini vermeden sonradan bizim gibi okuyna kişilere pek yardımcı olmuyorlar.
    Senin özelinde sorun işlemci kaynaklı olabilir gibi geliyor, ram miktarın sanırım 8GB ki normal şartlarda yeterli olması gerekir. HEr ne kadar çalıştığın programın ihtiyaç ve amacını bilmesemde.
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    3470 Mesaj
    Machine: Mobo: CLEVO model: W25xHPx
    Bios: American Megatrends v: 4.6.4 date: 08/12/2011
    CPU: Dual core Intel Core i5-2430M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
    Card-2: NVIDIA GF108M [GeForce GT 520M] bus-ID: 01:00.0
    Display Server: X.Org 1.19.5 driver: nvidia
    Resolution: 1366x768@60.01hz
    GLX Renderer: GeForce GT 520M/PCIe/SSE2
    GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.111 Direct Rendering: Yes
    Memory: 908.7/7883.5MB

    Bios güncellemeni mutlak suretle yap. O tarih çok eski mutlaka daha güncel stabil bir sürüm çıkmıştır. Bu sorunlarını dahi çözebilir.
    i5-2430 her ne kadar bu platform için yeterli olsa da 2.nesil işlemci de bu hatayı yaşayan birini net olarak okudum.
    Ekran kartın ve ram miktarın aslında donanımsal herşey çok da kötü durmuyor.
    _____________________________
  • Yarbay
    3470 Mesaj
    https://stackoverflow.com/questions/47384916/android-studio-emulator-process-finished-with-exit-code-139-interrupted-by-sig
    Bu linkte sorunun düşük konfigrasyondan olduğu bir altındaki kişi ise sorunu ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek çözdüğünden bahsetmiş.

    https://stackoverflow.com/questions/44999569/android-studio-emulator-process-finished-with-exit-code-1073741511-0xc0000139
    Emülatörde ram miktarını arttırın diyenler var.

    https://stackoverflow.com/questions/47230622/android-studio-on-ubuntu-17-10-the-emulator-process-for-avd-nexus-5-api-22-was
    Dosya yolu değişkilğinden bahseden link, bu şekilde sorunu çözen kullanıcı.
    |
    |
    _____________________________




  • Teğmen
    198 Mesaj

    çok teşekkür ederim ama malesef bios güncellemesini bilmiyorum.. experde driverlara baktığımda son tarihlerde hep 2011 malesef..
    Zaten denilenleri yaptıktan sonra şuan ubuntu kullanıcı girişinde ne fare ne klavye çalışmıyo format atmayı düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astraxs -- 17 Şubat 2018; 22:49:47 >
    |
    |
    uisik34 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
bankalar.org
kolayoto.com
SEO
Media Sözlük
Sohbet
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,827
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.