Şimdi Ara

Ubuntu ve Windows Aynı anda kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı anda kuramıyorum, hangisini önce kurmam gerekli veya ne gibi noktalara dikkat etmem gerekli?

• quote:

Orijinalden alıntı: m7r

aynı anda kuramıyorum, hangisini önce kurmam gerekli veya ne gibi noktalara dikkat etmem gerekli?

Ben windows un yanında Pardus kurayım dedim, kuruldu ama açılmadı. Bi linux forumunda okudum. Önce Pardus'u kurup sonra Windows kurmak gerekiyormuş. Ben bu yolu denemedim ama istersen bi dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows icinde kurulu olduğu için silip deneyemem windows un yedeğini alma gibi bi fırsatı olsa öyle yapardık o da zor iş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows a zaten dokunmuyorsun. Mesela d diskinde bi bölüm ayırıp oraya kuruyorsun. Oc açılışında 2 işletim sistemi olacak, birini seçip açacaksın. Eğer çalışmazsa ubuntuyu kurduğun diski Windows u açınca biçimlendirirsin. Sorun yok. Ben öyle yaptım.

• Ubuntu kurdum windows açılmıyor yani seçenek gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: m7r

Ubuntu kurdum windows açılmıyor yani seçenek gelmiyor.

Evet aynısı bana da oldu. Bakalım napıcaz

• İlk windows sonra linux kur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Real Woods kullanıcısına yanıt
    Ben onu denedim zaten ama olmadı?

• Bir program var onla yan yana kullanmayı ayarlayabiliyosunuz adını bilmiyorum ama internette "windows yanına ubuntu" yazın bulun.
    Basit bişey.
  • Can487 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim deniycem.

• Programa gerek yok. Windows va4ken Ubuntu'yu kurun. Her açılışta size hangi işletim sistemine girmek istediginizi soracak.

• quote:

Orijinalden alıntı: batarya zayıf

Programa gerek yok. Windows va4ken Ubuntu'yu kurun. Her açılışta size hangi işletim sistemine girmek istediginizi soracak.

Hayır hocam olmadı. D diskini 2ye böldüm. 20gb pardus için ayrı bir bölüm daha oluşturdum. Kurdum o bölüme. ama ne açılırken sordu hansisini istiyon diye,ne de manuel girebildim. Neden olmuş olabilir.?
  • EasyBCD programın adı aşşağıdaki "enpedi"'den alınan yazıyı okuyarak daha net anlarsın

Kurduğunuz EasyBCD'yi çalıştırın ve önce Add New Entry sonra da Linux/BSD sekmesini seçin. GRUB 2 seçeneğini seçtikten sonra (a) Name kısmında dilediğiniz bir isim verin. (b) Bu isim bilgisayarı açtığımızda karşılaşacağımız işletim sistemi seçme ekranında görüntülenecek isim olacak.
    Drive alanını ise olduğu gibi bırakın. Ancak bu seçim yüzünden sorun yaşarsanız açılır menüyü kullanarak oluşturduğumuz 250 MB'lık Boot bölüntüsünü gösterebilirsiniz. (2. resim) Ayarlar tamamlanınca Add Entry butonuna tıklayın.
  • Can487 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim. Deneyip haber veririm.

• Pardus eski olduğu için gerekli ayarlamaları yapmamış olabilir. Başlıkta Ubuntu demişsiniz. Ubuntu kurun sorun çıkarmayacaktır.

• quote:

Pardus eski olduğu için gerekli ayarlamaları yapmamış olabilir. Başlıkta Ubuntu demişsiniz. Ubuntu kurun sorun çıkarmayacaktır.

Hocam Pardus'u kurmaya çalışan benim. Konuyu açan arkadaş ubuntu istiyor. Ayrıca benim kurmak istediğim Pardus kurumsal 5. Bu da en son çıkan Pardus sürümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Pardus eski olduğu için gerekli ayarlamaları yapmamış olabilir. Başlıkta Ubuntu demişsiniz. Ubuntu kurun sorun çıkarmayacaktır.

Hocam Pardus'u kurmaya çalışan benim. Konuyu açan arkadaş ubuntu istiyor. Ayrıca benim kurmak istediğim Pardus kurumsal 5. Bu da en son çıkan Pardus sürümü.

Mesaj sahiplerine bakmadım pardon :)

Bahsi geçen sürüm eski sürümün ısıtılıp ortaya konulmuş hali. Yeni değil yani. "Kurumsal" denmesinin nedeninde de bunla alakalı bir neden olduğunu düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Mesaj sahiplerine bakmadım pardon :)

Bahsi geçen sürüm eski sürümün ısıtılıp ortaya konulmuş hali. Yeni değil yani. "Kurumsal" denmesinin nedeninde de bunla alakalı bir neden olduğunu düşünüyorum.

Olabilir tam emin değilim ama kurumsal denmesinin sebebi devlet kurumları için hazırlanmış sürüm olduğunu duymuştum ben? Ama her ne içinse süper olmuş. Tübitak ın eline sağlık.

• Ayrıca çoğu devlet kurumları Pardus'a geçmeye başladı bile. Microsoft tam bir soyguncu olduğu için.

• Microsoft soyguncu değil. Neden böyle söylediğinizi merak ettim. Devlet daireleri kısa ve orta vadede pardus kullanamaz. Haa, sabah akşam okey oynayanların olduğu kurumlar geçer. Bilgisayarda gündelik işleri yaparken ufak bir şeye ihtiyacınız olduğunda Windows gerekir. Çünkü o aradığınız program Linux tarafında yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.