< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 24 Nisan 2020; 21:25:26 > |
Ubuntu ve Ubuntu Türevleri [TANITIM] [BOL SS'Lİ]

-
-
up
-
Vay be:) Ubuntu'yu yıllarca kullandım, Ubuntu 10'daki Gnome 2 bence en güzel hâliydi. sonra Unity'ye geçtiler, Amazon'dan reklamlar koydular, daha sonra Gnome 3'e döndüler. Çok da umurumda olmadı çünkü Kubuntu kullanıyordum.
Çok sayıda eski bilgisayara Xubuntu kurdum. Ubuntu'ları Snap sebebiyle bıraktım.
Canonical popülerleştikçe Ubuntu'yu bozuyor gibi geliyor bana.
-
FreeBSD (BSD Unix tabanlı) ve Raspbian (Debian tabanlı) 'ı o yüzden tek geçerim. Hiçbir gereksiz özelllik yok. Hele ki, reklam gibi bir saçmalık asla kesinlikle yok.
Snap, paket kurulumu ile ugraşmak istemeyen kolaycılar için tasarlanmış birşey. Ben biraz da işim gereği, paketleri coğu kez kaynak kodlarından derleyerek kuruyorum ki bu aynı zamanda GNU OS ve Unix 'in temelidir. 45 yıl geriye sardığımızda, 1970'lerde paketlerin kaynak kodları elden ele dolaşıp kodlardan derleyerek program kurarak Unix gelişmeye başlamış sonra 1980'lerde GNU OS ile de bu hızlanarak devam etmiş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ustam TCL'yi yanlış yazmışsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tuxedo
Bu mesaj silindi.Debian'da yaşadığım tek sorun, sid paketlerinin bile eski kalması. Sid bildiğiniz üzere unstable olarak geçiyor. Stable - Bullseye ve Sid olarak sağlamdan sağlam olmayana doğru ilerliyor. Ama bazı paketlerin versiyonlarına baktığımda normalinden eski kaldığını fark ettim. Mesela pipewire, gnome, kde vs... O yüzden debian kullanamıyorum diyebilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X