Şimdi Ara

Ubuntu Kurdum, Windows'tan Sildim - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bilgisayarımda Windows XP kullanırken birden rahat battı ve "hadi ubuntu kurayım" dedim. 11.10 kuruldu güzel bir şekilde, sonra güncelleme yapmamı önerdi, ben de tamam güncelle dedim (220 mb kadarlık bir updateti). Update'ten sonra Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 968 gibi bir hata verdi, bu olaydan sonra da bir daha ubuntuya herhangi bir dosya kuramadım. "Bu şekilde kullanılmaz bu" diyerek ubuntu'yu sildim, tabi hangi akla hizmetse direk ubuntu boot diskini takıp güzel güzel silmektense bulunduğu bölümü Windows Disk Yöneticisi'nden sildim. Şimdi de Windows'u boot etmiyor bilgisayar, ntldr is missing gibi bir hata veriyor. Ne yapmalıyım, nasıl çözerim bunu?
    Lütfen yardım edin, yemin ediyorum iliğim kurudu.

• Windows kurulum cd'sini takıp kuruluma başlamadan Tamir et seçeneğini seçip komut satırına ulaşım ve "fixmbr" komutunu girin. Sorununuz hallolacaktır.

quote:

sudo rm -rf /var/lib/dpkg/lock
    sudo apt-get -f install
    sudo dpkg --configure -a
    Not Windows yüklemeniz onarıldığında, Windows yapılandırmanız değişebilir. 1. seçenekte açıklanan tüm sorun giderme adımlarını tamamladıktan sonra sorun giderilmemişse de bu adımı uygulayabilirsiniz.

Windows XP CD-ROM'unu kullanarak bilgisayarı başlatın. Kur'a Hoş Geldiniz ekranında, Windows XP'yi kurmak için ENTER tuşuna basın.
    F8 tuşuna basarak lisans sözleşmesini kabul edin.
    OK tuşlarını kullanarak, onarmak istediğiniz Windows XP yüklemesini seçin ve R tuşuna basın.

Windows XP Kur, yükleme dosyalarını onarır, Windows XP otomatik olarak yeniden başlatılır ve sonra da Kur programı Windows XP kurulumunuzun onarılmasını tamamlar.
    Sonraki adımları izleyerek Windows kurulumunu tamamlayın.

Not Bu adımları tamamlayabilmeniz için 25 karakter uzunluğundaki ürün anahtarını kullanmalısınız.
    Bu sorun giderilir giderilmez, güvenlik duvarının etkin olduğundan emin olun ve ardından aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret ederek en son güncelleştirmeleri yeniden yükleyin:
    http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=tr-tr
    Bozuk öğelerle ilgili sorunların kaynağı virüsler olabileceği için, bilgisayarda virüs taraması gerçekleştirin.

Kaynak:http://support.microsoft.com/kb/314503/tr

Edit: yukardaki çözüm yerine kurtarma konsolunda FİXMBR ve FİXBOOT komutlarıylada işi halledebilirsiniz.

Burda 50 kere bu sorunun cozumunu yazdık arama yapsaydınız bulurdunuz uzun uzun yazmamak için direk kopyaladım adımları takip edin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 9 Şubat 2012; 18:14:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.