Şimdi Ara

Ubuntu Güç Tüketim Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Ubuntu'ya yeni geçtim ancak laptop da anormal bir şekilde güç tüketiyor, dakikada %1 gidiyor resmen. Acaba güç tasarrufunu nasıl sağlayabilirim ekran sonuna kadar kısık. Windows ile yan yana kullanıyorum ama Windows'da şarj kesinlikle daha uzun gidiyor. Tecrübeli kullanıcılardan öneri ve yardım bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: StahlMann

Arkadaşlar merhaba, Ubuntu'ya yeni geçtim ancak laptop da anormal bir şekilde güç tüketiyor, dakikada %1 gidiyor resmen. Acaba güç tasarrufunu nasıl sağlayabilirim ekran sonuna kadar kısık. Windows ile yan yana kullanıyorum ama Windows'da şarj kesinlikle daha uzun gidiyor. Tecrübeli kullanıcılardan öneri ve yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Aşağıdaki komutu sırasıyla uçbirimde çalıştırıp çıktılarını paylaşınız. Ekran kartı sürücüsü ile ilgili bir sorun olabilir.

lspci | egrep 'VGA|3D'
    glxinfo | grep render

Ubuntu 13.10 kullanıyorsanız aşağıdaki komut ile inxi paketini kurunuz.

sudo apt-get update && sudo apt-get install inxi

Diğer sürümlere aşağıdaki komutlar ile kurulabilir.

wget -c archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/i/inxi/inxi_1.9.12-1_all.deb
    sudo dpkg -i inxi_1.9.12-1_all.deb

Inxi paketini kurduktan sonra aşağıdaki komutun çıktısını da rica edelim.

inxi -F

• jupiter uygulamasını yükleyin
  • nvidia optimus teknolojili laptopsa bumblebee kurman gerekir. ubuntu optimus'la düzgün çalışmadığı için sürekli ikincil, yüksek performans ekran kartını kullanmaya çalışır. bumblebee uygulaması bunun önüne geçip kuvvetli gpu'yu sadece gereken zamanlarda devreye sokar. ben 12.04 yüklediğimde ben de aynı sorunla karşılaşmıştım, %100lük pil 45 dakika gidiyordu. bumblebee kurunca 4 saate kadar gider oldu.
  • inxi -F komutunda ethernet kartlarının mac adresleri gözükecek bence silin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ccepi

nvidia optimus teknolojili laptopsa bumblebee kurman gerekir. ubuntu optimus'la düzgün çalışmadığı için sürekli ikincil, yüksek performans ekran kartını kullanmaya çalışır. bumblebee uygulaması bunun önüne geçip kuvvetli gpu'yu sadece gereken zamanlarda devreye sokar. ben 12.04 yüklediğimde ben de aynı sorunla karşılaşmıştım, %100lük pil 45 dakika gidiyordu. bumblebee kurunca 4 saate kadar gider oldu.

Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Bu bumblebee masaüstü programcıkları kurduğumuz bir uygulama mıydı? Yoksa compiz config gibi mi?

Ya da supernova mıydı o? KDE ile kullanıyordum. Pilin canına okuyordu. SÜrekli fan çalışıyordu.

Peki komple nvidia gpu yu kapatıp sadece intel gpu kullanma şansımız var mı? Varsa direk kuruyorum yeniden. Sırf şarj sorunu yüzünden kaldırdım.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bumblebee grafik arayüzü olmayan, her şeyi arka planda çalışıp halleden bir uygulama. Ağır iş gerektiren uygulama açmak istersen ya da bir uygulamayı 2. ekran kartıyla açmak istersen terminalde ayrı bir komutla açmak mümkün.

nVidia'yı kapatıp intel hd'yle çalışmak da mümkün, nasıl yapıldığını anlatan bir sürü insan var internette
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop, Şarj/Güç sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bumblebee grafik arayüzü olmayan, her şeyi arka planda çalışıp halleden bir uygulama. Ağır iş gerektiren uygulama açmak istersen ya da bir uygulamayı 2. ekran kartıyla açmak istersen terminalde ayrı bir komutla açmak mümkün.

nVidia'yı kapatıp intel hd'yle çalışmak da mümkün, nasıl yapıldığını anlatan bir sürü insan var internette

Sağlam güzel bir kaynak bulabilirsem siliyorum Windows'u.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Ne gerek var silmeye ya? Benim laptopta ikisi de yüklü, çok da güzel çalışıyor bu haliyle :D

• quote:

quote:

quote:

Ne gerek var silmeye ya? Benim laptopta ikisi de yüklü, çok da güzel çalışıyor bu haliyle :D

Uğraşamam boot ekranıyla. Ya hep ya hiç.

Zaten bf4 açılmıyor. Oynamıyorum ben ya!

Elementary os yüklemiştim en son. Bugları olmasa güzel sistem. Sade, hızlı.

Peki linux için bir facebook twitter bildirimi yapan uygulama var mı güzel şöyle? Mesela gnome panelinde bildirim görünecek.

Hazıra konuyorum biraz şu an hiç mecalim yok araştırmaya forumlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 17 Şubat 2014; 19:08:39 >

• boot ekranı da çok zor bi şey değil yani :D bir entera basmana bakar :D facebook ve twitter çok nadir kullandığım için öyle bildirim uygulamaları var mı bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Uğraşamam boot ekranıyla. Ya hep ya hiç.

Zaten bf4 açılmıyor. Oynamıyorum ben ya!

Elementary os yüklemiştim en son. Bugları olmasa güzel sistem. Sade, hızlı.

Peki linux için bir facebook twitter bildirimi yapan uygulama var mı güzel şöyle? Mesela gnome panelinde bildirim görünecek.

Hazıra konuyorum biraz şu an hiç mecalim yok araştırmaya forumlardan.

Facebook veya Twitter bildirimleri için masaüstü panellerde bu işi yapabilen uygulamacık şu olabilir mi?

Ama tıklamadan bilemiyorsunuz Farkedebileceğimiz şekilde üzerinde 1 falan yazsaydı güzel olurdu.
    Resimdeki uygulamacık için kurulum

Windows'ta şöyle birşey varmış;

Benim kullandığım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.