Şimdi Ara

Ubuntu 8.10 Tekrar GDM yi görebilmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia driverlerini yüklemek için GDMyi kapatıp Terminalde komutları girdim. Bilgisayar her açılışta komut sistemi ile açılıyor. Tekrar gnome veya diğer x-desktopları nasıl açabilirim.

Driveri yüklemek ve tekrar x-desktopa dönmek için denediğim ve girdiğim konutlar şu şekilde.

sudo apt-get --purge remove nvidia-glx blabla (gerisini hatırlamıyorum)
    sudo rm /etc/init.d/gdm stop
    sudo sh NVIDIA-Linux -x86_64-180.44-pkg2.run (driver kurlumu başarılı oldu)
    suda /etcinit.d/gdm start (çalışmadı)

Siyah ekrandan kurtulamadım birtürlü :(

Startx komutu ile X arabirimi ile açabildim ama gnome düzgün çalışmıyor. Misal olarak oturumu kapatmayı yada sudo /usr/sbin/gdmsetup komutunu verdiğimde şu hatayı alıyorum:
     Ubuntu 8.10 Tekrar GDM yi görebilmek.

Dediğiniz komutları uyguladığımda verdiği mesajlar :

sudo nvidia-xconfig için :

Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
    Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
    New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'

sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf için :

bash: -rf: command not found

• quote:

Orjinalden alıntı: SINIRYOK

Nvidia driverlerini yüklemek için GDMyi kapatıp Terminalde komutları girdim. Bilgisayar her açılışta komut sistemi ile açılıyor. Tekrar gnome veya diğer x-desktopları nasıl açabilirim.

Driveri yüklemek ve tekrar x-desktopa dönmek için denediğim ve girdiğim konutlar şu şekilde.

sudo apt-get --purge remove nvidia-glx blabla (gerisini hatırlamıyorum)
    sudo rm /etc/init.d/gdm stop
    sudo sh NVIDIA-Linux -x86_64-180.44-pkg2.run (driver kurlumu başarılı oldu)
    suda /etcinit.d/gdm start (çalışmadı)

Siyah ekrandan kurtulamadım birtürlü :(

buraya mı yanlış yazdın yoksa komutu da böyle mi verdin. Komutları ezberlemiyorsan bari bi kağıda yaz. Sonra işleme geç.
    Ayrıca daha üstteki komut çalıştıysa şayet, hata vermeden, artık başlatacak bişeyin kalmadı demektir. Yani yanlış yazdığın komutun doğrusunun bile yapabileceği bir şey kalmıyor o durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 1 Nisan 2009; 23:40:01 >

• # apt-get install kdm lxde

sonra yeniden çalıştırıp istediklerini grafik ekranda yaparsın.

sudo rm /etc/init.d/gdm stop komutu, root haklarını eline alarak "/etc/init.d/gdm" dosyasını ve "./stop" dosyasını siler. "./stop" diye bir dosya olmadığı için sorun görülmez ama /etc/init.d/gdm gitmiştir... Bu komut şöyle olmalıydı:
    sudo /etc/init.d/gdm stop

Neyse, giden gitmiştir. Bir yerden "gdm" dosyasını bulup /etc/init.d dizinine kopyala, sonra da
    # chown root.root /etc/init.d/gdm
    # chmod 0755 /etc/init.d/gdm
    komutlarını çalıştır. Sorunun bu şekilde çözülecektir.

Başka bir uyarım da şudur ki root haklarıyla rm komutunu ÇOK DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ve NE YAPTIĞINI BİLİYORSAN "-rf" parametreleriyle kullan. Ben hocamın bilgisayarını kökten uçuruyordum az kalsın. Aman diyim. "rm" komutu ile bir dosya siliyorsan -r parametresine ihtiyacın yok, eğer sildiğin şey normal bir şekilde silinebiliyorsa -f parametresine de ihtiyacın yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.