Şimdi Ara

Ubuntu 7.10-Opera ilginç bir sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugun Ubuntu 7.10 için Opera 9.24 yükledim apt ile...program kuruldu çalışmaya başladı birden ekranda alakasız bir sayfa belirdi erdem altun diye bir (nokta noktanın) kendi web sitesi...
    aynı windowsdaki trojan yemiş makinalar gibi ben kapatıyorum o çıkıyor ama sadece Operada oluyor bu,Firefoxda hiçbirşey yok.engellenen sitelere ekliyorum fayda etmiyor,ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum linux da...fikri olan varmı Operanın içerisinde geliyor olabilirmi eğer bir trojan ise bu? :roll:

ayrıca Firefox da flash plıgin yükledikten sonra acaip bi kasma var işlemci kullanımı da yüzde 80 lere çıkıyor hatta 100 olduğu bile gördüm.bağlantılı olabilirmi?

• Şüpheli bir siteye girdiniz mi?

Bence Opera'nın önbelleğini temizleyin.

Sürümü de güncelleyin. Son sürüm şu anda 9.25.
    Kolay Gelsin.
  • IE 3 varken çıkan Operadan (sürümünü hatırlamıyorum) beri opera kullanıyorum hiç böyle birşey görmedim.(Java virüsleri falan oluyordu ama böylesini hiç görmedim)
    Operayı kaldırıp kendi sitesinden indir istersen.Kendi sitesinde ubuntu için sürümleri zaten mevcut.Birde işlemciyi kullanan uygulama hangisi onu kontrol ettinmi.
    Birde W98 den beri bende olan bir alışkanlıktır.Dikkatimi çeken yazıları sistem dosyaları ,kurulu programların içinde aratırım.Sende şu net adresini bir arat bakalım bulabilecekmisin.
  • sistemi yeni kurdum zaten şüpheli siteye girecek vaktim ve imkanım olmadı
    zaten işyerindeki FTP için yüklemiştim Ubuntuyu.şu an deneme şansım yok çarşamba işyerine gidince Operanın stesinden indiririm denerim ama ilginç geldi ilk kez linux de böyle birşeyle karşılaştım...
  • Sebebini öğrenirsen bizede haber ver merak ettim valla.
    Birde makineye ssh ekle , makine kapatılıyorsa ağ kartının WOL unu aktif hale getir.Uzaktan kurcalamaya başla.Diğer odadaki bilgisyarımda böyle kullanmaya başladım acayip zevkli oluyo modemede ayar yapıp ,uzaktan uyandırıp kullanmayıda devreye soktummu süper olur :)
  • Raslantısal bir şekilde o siteye girmiş olabilirsiniz. İki ihtimal var:
    1- O sayfa açıkken de Opera'yı kapatırsanız, bir sonraki oturumda yine o sayfa açılacaktır.
    2- Bazı web siteleri kendilerini tarayıcı başlangıç sayfası yapabiliyor. Eğer öyle bir şey olduysa Opera'nın başlangıç sayfası ayarını silin.

Ama bana 1. ihtimal daha yakın gibi göründü.

Flash konusunda ise şunu söyleyebilirim: Macromedia (Adobe) hala Linux için doğru dürüst bir flash eklentisi geliştirmeyi başaramadı.

Not: Şu anda opera kullanıyorum.
  • Dün akşam bendede aynısı oldu. Operayı sadece dh ye girerken kullanıyorum. Çünkü iceweasel dh de çöküyor. Bende bu yüzden dh nin yeni ve iğrenç bir reklamı olduğunu düşündüm. Bilmiyorum sebebi nedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Flashblock eklentisini kurana kadar dh benim iceweaselda da sapıtıyordu. Ama şimdi rahat bir şekilde kullanıyorum. Eğer opera da flashı çalıştırabilirsem opera kullanmak istiyorum ama bir türlü çalıştıramadım.
  • Bendede çalışmıyordu. Debian deposundaki flash player ı kurunca ( nonfree olmayan ) bide baktım operada da flashlar oynuyor. Halbuki ben operada özellikle yüklemiyordum. Çünkü hertaraf reklam dolu.
  • Ama youtube gibi siteleri de opera ile açmak istiyorum opera daha hızlı olduğu için. Yoksa ben de flashları hep kapalı tutuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Raslantısal bir şekilde o siteye girmiş olabilirsiniz. İki ihtimal var:
    1- O sayfa açıkken de Opera'yı kapatırsanız, bir sonraki oturumda yine o sayfa açılacaktır.
    2- Bazı web siteleri kendilerini tarayıcı başlangıç sayfası yapabiliyor. Eğer öyle bir şey olduysa Opera'nın başlangıç sayfası ayarını silin.

Ama bana 1. ihtimal daha yakın gibi göründü.

Flash konusunda ise şunu söyleyebilirim: Macromedia (Adobe) hala Linux için doğru dürüst bir flash eklentisi geliştirmeyi başaramadı.

Not: Şu anda opera kullanıyorum.

hocam dediğin bütün şeyleri yaptım başlangıç safyası sildim sayfayı blokladım hatta bütün sayfaları kapatıp öyle açtım operayı yok gene yok...
    3-4 kez silip tekrar yükledim...siliyorum birşey yok Firefox da göremiyorum mesela.
    ama tekrar Opera yüklüyorum hop gene geliyor bir de bir sayfayı tıklayıp bakmaya çalıştığımda mesela foruma birşey yazmak istediğimde tekrar tekrar aynı 5-10 sayfa arka arkaya açılmaya başlıyor.Windows olsaydı"aha yedik trojanı"derdim ama Ubuntu olunca garip geldi biraz...

• ilkerinanç, Opera'daki yer imlerinizi bir yere kopyalayıp konsolda şu komutu verin:
    rm -rf ~/.opera

Bu Opera ayarlarınızı vs. hepsini silecektir. Tekrar Opera'yı başlatın.
  • yaptım hocam gene aynı giderek ilginçleşiyor durum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

yaptım hocam gene aynı giderek ilginçleşiyor durum...

Şimdi cidden ilginçleşti. Peki sistemde başka bir kullanıcı açıp (örneğin test diye bir isimle), o kullanıcıyla sisteme girerek opera'yı açar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Bendede çalışmıyordu. Debian deposundaki flash player ı kurunca ( nonfree olmayan ) bide baktım operada da flashlar oynuyor. Halbuki ben operada özellikle yüklemiyordum. Çünkü hertaraf reklam dolu.

Reklam bloklamayı kullan
    Bu problem ubuntunun deposundaki operadan olmasın bendede opera kurulu (kendi sitesinden) ama hiç bir problem yok (linux 64bit ve flash kurdum ama çalışmıyor :) belki fark oluşturur)
  • eveeet...swiftweasel yükledim hepsiburada da bir popup sordu evet dedim aynı olay bu browserda da olmaya başladı muhtemelen operada da il böyle yaptım...
    212.175.20.154 numaralı ip adresinden http//212.175.20.154/ads/addframe.php cartcurt diye bir popup geliyor ve bundan sonra oluyor sanırım trojan yedim ben herşeyin bir ilki var demekki
  • Hadi trajon yedin diyelim peki nasıl yerel opera ayarlarını sildiğin halde devam etti ?
    Eğer sistemde bir açık yoksa bu meret senin hesabından dışarı çıkamamalı.
    O adres darkhardware a ait ! Verdiğin adresi açtım operada aradığınız sayfa bulunamadı dedi.
    http://www.antivir-pe.com/freet/index.php?id=26&domain=free-av.com bunu indirip kur ve tarat bakalım ne bulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 2 Ocak 2008; 15:58:08 >
  • housecall.trendmicro.com/

Bu adresteki Anti-Virüs uygulaması da işe yarayabilir. (Sadece Java kurulu olsun yeterlidir.)

Ayrıcawww.bitdefender.com adresinden BitDefender Linux Edition programını indir ve kur.

Eset'in çıkardığı Linux AntiVirüs'ü de işe yarayabilir.

Hayret çok çok ilginç bir durum
  • ben tools>advanced>blocked content e ekledim site ismini. Yine sekme açıyor ama içerik görünmüyor. bide bende sadece tek sekme açıyor fazlası yok. operayı apt kaynağıma eklediğim depodan kuruyrum. Sitesinden değil.
  • Virüs olduğunu sanmıyorum.

Bir test kullanıcısıyla deneyebilir misiniz? Gerçekten virüs olup olmadığı en kolay böyle anlaşılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.