Şimdi Ara

Ubuntu 12.04 LTS Çok Yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
8.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar benim Ubuntu ile ilgili bir sorunum var. Laptopumda hem windows hem de ubuntu kullanıyorum. windowsta sorun yok ama ubuntu beni çileden çıkarıyor.
    Ubuntu 11 sürümünü güncelledim şu anda 12.04 LTS kullanıyorum ama sistem çok yavaş çalışıyor. özellikle youtube'da video izlerken laptopun fanı uçak motoru gibi. bilgisayar aşırı ısınıyor. windowsta iken böyle bir sorunum yok ama ubuntuya geçince bilgisayarın fanı fön makinesine dönüşüyor..
    1 - Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?
    2 - Acaba fazldan çalışan gereksiz hizmetler mi var?
    3 - Varsa bu hizmetleri nasıl kapatabilirim?

Bana yardımcı olursanız sevinirim.

• Sistemler iç içe mi kurulu? Yani D veya C dizini her neyse işte hala ntfs'mi, wine olarak mı kurdunuz yoksa ext4 çevirip mi yaptınız kurulumu?

Sistem açılırken şifre yazmadan önce ayarlar'a tıklayıp Unity2d seçeneğini seçip tekrar deneyin.
  • Donanim suruculerinin duzgun tanitilmamasindan kaynaklanmis olabilir. Buyuk ihtimal ekran karti diye hissediyorum. Duzgun taninmamis ekran kartlari surekli performans modunda calismaya eylem gosterip isinma yapabilirler. Performans'da yine ayni sekilde etkilenmis olabilir. Benim laptopimda mesela ATI Radeon x1700 var ve guncel Linux Kernelleri icin driver yok. Biraz fazla isinma sorunu mevcut ama performans iyi durumda. Grafik kartiniz duzgun tanitilmis mi diye bakabilirsiniz.

Fan hizi ACPI ile yonetilir. Sensorlerin tam olarak taninmamis olma ihtimali var. Ben mesela ne kadar ugrassamda kendi laptopimda fan hizini goremiyorum. Ama kendi laptopim icin deneme kodlarini kullanarak hizi ayarlayabiliyorum.
  • aynı sorun bende de olmuştu
  • win 7 , linux mint önerebilirim. bende tüm İSO ları indirdim ( 64 bit ) , bu hafta multi boot flash yapcam :))
  • linux mint öneririm debian sürümü çok stabil 2 aydır kullanıyorum bir tane bile hata vermedi.
  • bende aynı şekilde 2 yıl aradan sonra ubuntu 12.04 kurdum amacım sıcak yaz günlerinde notebook un fanı sussundu ancak windows 7 den daha fazla yoruyor sistemi, linuxun en büyük artısı olan düşük ram tüketimini yok etmiş bu paket, ayrıca görsellik yapalım derken ekran kartınada win 7 den daha fazla yükleniyor

sonuç olarak performans amaçlı kuracak arkadaşlar debian gibi diğer paketlere yönelsinler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xubuntu gayet iyi çalışıyor şuan.
  • Pardus’un Yarını Çalıştayı Sonuç Metni

Posted

Pardus’un Yarını Çalıştayı, Türkiye’deki özgür yazılım topluluğundan davet edilen 36 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Pardus Projesi’nin Türkiye özgür yazılım hareketinin vazgeçilmez bir parçası olduğu bir kez daha vurgulandı. Pardus’un gelişiminin gerek bireysel gerek kurumsal sürüm olarak TÜBİTAK öncülüğünde, topluluğun katılımıyla sürdürüleceği TÜBİTAK tarafından belirtildi. Pardus’un geleceğine yön verecek, gerekli kararları alacak bir kurul oluşturuldu. Kurul, aşağıdaki temsilcilerden oluşacaktır:

* TÜBİTAK yönetim temsilcisi
    * STK temsilcisi
    * Kullanıcı topluluğu temsilcisi
    * Geliştirici temsilcileri (biri topluluktan olmak üzere 2 kişi)
    * Pardus çözüm ortaklarından bir temsilci
    * Üniversite (akademik) temsilci
    * Kamu kurumlarından temsilci

Kurul şeffaf olacak, yapılan çalışmaların hem Türkçe hem İngilizce olarak topluma duyurulması sağlanacaktır. Kurul üyeleri kendi temsil ettikleri topluluklardan seçim yoluyla belirlenecektir.

Pardus’un en önemli hedefinin en iyi Türkçe desteği veren işletim sistemi haline gelmek olduğu, Türkçe dil desteği ve belgeleme çalışmalarına toplulukla birlikte öncelik verileceği vurgulandı.

• Ubuntu'nun 12.04 LTS sürümünü desktop türü bilgisayarıma ben de daha dün kurdum. Görsellik olarak gayet hoş; ama bence sırf Mİcrosoft ürünlerine muhalefet adına getirdikleri seçenekler/uygulamalar, kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmesini gerektiriyor ve eğerki kullanıcı hem Mİcrosoft ürünlerinden birini hem de Ubuntu kullanmayı tercih ediyorsa/edecekse vaziyet daha da kötü.
    Mesela;
    Açılan pencereleri simge durumuna küçültme/büyultme/kapatma seçenekleri sağdan sola aktarılmış...
    Açılan/açılacak bütün uygulamaları simge durumuna küçültme/büyültme/kapatma seçenekleri, o uygulamalarda / pencerelerde uğraşırken gözükmüyor, adres çubuğunun üzerine varınca (başlık çubuğunun yerini alarak ) görünür hale geliyor.
    Simge durumuna küçültme yapıldığında simgeler alt tarafta değil, yan tarafta listeleniyor.

Bunlar herneyse de, 1 taneden fazla klasör ya açılmıyor ya da ben bir türlü açmayı başaramadım. O yüzden mesela 2 adet klasör açıp yan yana getirerek sürükle-bırak yöntemiyle kopyalama/aktarma yapılamıyor.
    Sistem de internet de yavaş. Üstelik henüz bu sorun hallolmuş değil. Bilen varsa bildirirse seviniriz.
    Ve bazı uygulamalarda sorun çıktığında terminal'e ya da bazı dosyaların içersine bir ya da birkaç adet "komut" satırı girmemiz gerekiyor...

Bu ve benzeri sistemler çok mu güvenilir ki hiç anti-virus yazılımları yüklü değil?

Microsoft'a kıyasla bazı artıları da olabilir...

Karşı karşıya olduğum sorunlar hallolması mümkün sorunlarsa ve halledebilirsem bu sistemin uzun bir zaman kullanıcısı olabilirim.

Şu sistemin ve internetin genel yavaşlık sorununu aşmış ve yöntemini de bilen/hatırlayan varsa bize de bildirsin lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Ubuntu'nun 12.04 LTS sürümünü desktop türü bilgisayarıma ben de daha dün kurdum. Görsellik olarak gayet hoş; ama bence sırf Mİcrosoft ürünlerine muhalefet adına getirdikleri seçenekler/uygulamalar, kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmesini gerektiriyor ve eğerki kullanıcı hem Mİcrosoft ürünlerinden birini hem de Ubuntu kullanmayı tercih ediyorsa/edecekse vaziyet daha da kötü.
    Mesela;
    Açılan pencereleri simge durumuna küçültme/büyultme/kapatma seçenekleri sağdan sola aktarılmış...
    Açılan/açılacak bütün uygulamaları simge durumuna küçültme/büyültme/kapatma seçenekleri, o uygulamalarda / pencerelerde uğraşırken gözükmüyor, adres çubuğunun üzerine varınca (başlık çubuğunun yerini alarak ) görünür hale geliyor.
    Simge durumuna küçültme yapıldığında simgeler alt tarafta değil, yan tarafta listeleniyor.

Bunlar herneyse de, 1 taneden fazla klasör ya açılmıyor ya da ben bir türlü açmayı başaramadım. O yüzden mesela 2 adet klasör açıp yan yana getirerek sürükle-bırak yöntemiyle kopyalama/aktarma yapılamıyor.
    Sistem de internet de yavaş. Üstelik henüz bu sorun hallolmuş değil. Bilen varsa bildirirse seviniriz.
    Ve bazı uygulamalarda sorun çıktığında terminal'e ya da bazı dosyaların içersine bir ya da birkaç adet "komut" satırı girmemiz gerekiyor...

Bu ve benzeri sistemler çok mu güvenilir ki hiç anti-virus yazılımları yüklü değil?

Microsoft'a kıyasla bazı artıları da olabilir...

Karşı karşıya olduğum sorunlar hallolması mümkün sorunlarsa ve halledebilirsem bu sistemin uzun bir zaman kullanıcısı olabilirim.

Şu sistemin ve internetin genel yavaşlık sorununu aşmış ve yöntemini de bilen/hatırlayan varsa bize de bildirsin lütfen.

Sanirim nautilus'tan bahsediyoruz. Yeni klasor acmak icin Unity uzerindeki folder iconuna sag tiklayip new diyeceksin. Veya ayni pencere icinde F3 ile veya ozelliklerden New Pane diyebilirsin.

Sola tasinan pencere kapatma ikonlari sanirim Compiz ile saga alinabiliniyor veya direk settings kisminda da bulabilirsin. Tam emin degilim ama zamaninda bi degistirip sonra tekrar sola aldigimi hatirliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 3 Temmuz 2012; 12:23:46 >

• birazdan bende kuracağım bakalım aynı sorunlar devam ederse back tracka geri dönerim en hizli stanbil o idi
  • ati yada nvidia ekran kartı varsa driverların kurulu oldugundan emin olun

lxde masaüstü platformunu deneyin sudo apt-get install lxde

açılış ekranında lxde seçin

flash için firefox flash aid eklentisini kullanın
  • Aklı olan Ubuntu kullanmaz artık. 11.04'ten beri işletim sisteminin içine ettiler resmen. Debian kurun, Linux Mint kurun çok daha iyi. Hem onlarda da Software Center var. Software Center önemli değilse Fedora, Mageia da kurabilirsiniz. Cannonical, Ubuntu 10.10 sürümünden sonra çok büyük yanlışlar yapmıştır. Bunun neticesinde de 6-7 senelik en çok kullanılan Linux işletim sistemi olma ünvanını Mint ve Mageia'ya kaptırmıştır. Kaynak:http://distrowatch.com/index.php?dataspan=13
  • Hocam ubuntu 10.10 dan şaşılmamalı kesinlikle sonra çok bozdular 12.04 özellikle geçtiğim için küfür ediyorum kendime
  • quote:

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

Hocam ubuntu 10.10 dan şaşılmamalı kesinlikle sonra çok bozdular 12.04 özellikle geçtiğim için küfür ediyorum kendime

aynen katılıyorum 10.10dan sonra iyiden iyiye bozuldu 11.10da benim notebook fani öyle bir calisiyor ki yanacak gibi sonra arkadaşın dediği gibi 12 cok yavas bende de neden bilmiyorum ama bu sürümden sonra windowsa özeniliyor gibi geldi bana. ama windowsda darbesini vurdu win8 kullanıcıları ikinci sistem olarak linux kullanamayacaklar diye aciklama yapti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet son değişimler ios dokunmatik windows 8 için ama bir şeye katılmıyorum bu linux yani her şeyi değiştirebilirsiniz.

kernel ve optimizeyi begendim ben, 10.04 lts kullanıyordum sorunlar vardı, yavaşlık olsun lag olsun

ama 12.04 ile birlikte bu sorunlar kalmamış,

1.unity yi kullanmak zorunda degilsiniz, linux mintin arayuzlerini, gnome shelli, yada lxde kullanabilirsiniz.
    2.ekran kartı driverından ve xorg problemi olmadıgından emin olun

bu ikisini yaparsanız bence guncel ve hızlı bir işletim sistemine sahip olursunuz.
    ayırca windows ve linux dual boot kullanabilirsiniz illa birini silmeniz gerekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeuntfor

evet son değişimler ios dokunmatik windows 8 için ama bir şeye katılmıyorum bu linux yani her şeyi değiştirebilirsiniz.

kernel ve optimizeyi begendim ben, 10.04 lts kullanıyordum sorunlar vardı, yavaşlık olsun lag olsun

ama 12.04 ile birlikte bu sorunlar kalmamış,

1.unity yi kullanmak zorunda degilsiniz, linux mintin arayuzlerini, gnome shelli, yada lxde kullanabilirsiniz.
    2.ekran kartı driverından ve xorg problemi olmadıgından emin olun

bu ikisini yaparsanız bence guncel ve hızlı bir işletim sistemine sahip olursunuz.
    ayırca windows ve linux dual boot kullanabilirsiniz illa birini silmeniz gerekmez.

Hocam o dediklerini yapsan da mevcuttaki unity shell'i kaldırıp gnome yükledikten sonra sistemde çok büyük hatalar oluşuyor, hiç stabil olmuyor, masaüstü göçüyor. Deli gibi Ram kullanıyor. Ubuntu eskisi gibi kullanıcı dostu olmaktan çıkalı 1 seneyi buluyor.

Ubuntu yerinde Debian'ı kesinlikle tavsiye ediyorum. Hem stabil, hem az ram yiyor hem de tamamen özgür. Zaten Ubuntu denilen işletim sistemi Debian'ı kopyalayarak bu noktaya gelmiştir. Ayrıca 2.5, 3 senede bir yeni sürüm çıkıyor. Yani 6 ayda bir sistem güncellemeyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. 200-300 mb civarı ram tüketiyor sistem boştayken. Bence çok daha iyi. Ubuntu 10.04, 10.10'a alışanlar Debian'ı seveceklerdir.

• ben 12.04 çıkana kadar 10.04 kullanıyordum çünkü ara sürümler daha olgunlaşmamıştı.

şimdi 12.04 kullanıyorum memnunum, dedimlerimi yaparken hiç bir bozulmada yaşamadım , her şey çok rahatlıkla kurulup ayarlanabiliyor, hiç bir stabilite sorunu, şişme sorunu yok.

eski düşük ramli bir makinada bile her şey yağ gibi akıyor.

tabi sizde problem olmadıgını ben garanti edemem var tecrubemi paylaşıyorum.

sonuçta linuxda hiç bir zaman alternatifler bitmez.

nor.söylediklerinizin hepsine katılıyorum tab, bunlar bilindik sorunlar
  • Fedora 17 denemenizi öneririm. Tercihinize göre KDE yada Gnome ile kullanabilirsiniz. Asus netbook'ta kullanıyorum. Performans konusunda gayet iyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.