Pep Guardiola, ezeli rakipleri Real Madrid'in Portekizli teknik adamı Jose Mourinho'nun dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu söyledi.
Guardiola, İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada, teknik adamların futbol oynamış olmasının, avantaj olup olmadığı konusunda yorumda bulundu.
''İyi teknik adam olmak için futbol oynamış olmak gerekmez'' diye konuşan Guardiola, buna örnek olarak İtalyan teknik adam Arrigo Sacchi ve Mourinho'yu gösterdi.
Pep Guardiola, ''Arrigo Sacchi futbol oynamadı, ancak bu sporu değiştirdi ve Jose Mourinho muhtemelen dünyanın en iyi teknik direktörü'' dedi.
Barcelona teknik direktörü, futbol oynamış olmanın teknik adama bazı durumlarda avantaj sağladığını, ancak futbol oynamamış olmanın da bazı avantajları bulunduğunu söyledi.
Barcelona'daki kariyerini zirvede bırakmak istediğini kaydeden ve uzun süre kulüpte kalmayacağını belirten Guardiola, ''Futbolcuyken, bir an geldi ve daha fazlasını veremeyeceğimi fark ettim. Yorulduğum bir dönemdi ve aynı şeyi teknik adamken de hissedeceğimi biliyorum. Yorulacağım dönem gelecek ve görevi bırakacağım. Umarım o gün gelir, çünkü normalde teknik adamlar görevi bırakmayı tercih etmeden kovulurlar. Şu an ben bu tercihi yapabiliyorum, ancak bu her zaman böyle olmayacak. Kaybeden teknik adamlar kovulur'' dedi.
Barcelona'da teknik direktör olarak 4. sezonunu geçiren Guardiola, takımının 3 kez üst üste La Liga, bir kez Kral Kupası ve 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmasını sağladı.
AA
saol canım teveccühün.
barçalı arkadaşlar üzülür şimdi
Klasik Guardiola.
İnsanları över,şımartır sonra 5 tane sallar.
Guardiola muzip biridir muhtemelen yine dalgaya alıyor Real'i falan.
Doğru demiş. Kendisinide Barca dışında bir takımı çalıştırırken görmek isterdik. Belki ozamanda Morinho onu överdi...
barcanın başına yılmaz vuralı koysak yine 4-5 sallar madride...
Doğru demiş. Kendisinide Barca dışında bir takımı çalıştırırken görmek isterdik. Belki ozamanda Morinho onu överdi...
guardiola gakatasarayla 10 sene ustuste sampiyonlar ligini alsa yine de mourinho onu ovmez.cunku mourinho kibirin zirvesinde bir adam.tevazunun da t sine sahip degil. guardiola her alanda ezdigi mourinho hakkinda bu aciklamayi samimi olarak yaptiysa gercekten cok alcak gonullu adammis.alkislamak gerekir.bu soylemin dogru olup olmadigini tartismak farkli bir sey.ama mourinhonun barcadan 5 yedigi takimin dunyanin her liginde her hocanin sampiyon yapabilecegi bir takim oldu gercegi de onunuzde ;)
quote:
Orijinalden alıntı: JessieJ
Nasıl bi zihniyet bu ya adam klübün içinde yetişmiş emekleri ve başarıları ile yükselmiş adı zirve yapmış dünyanın en iyi klübünden Porto,Atletico'ya falan mı gidecek nedir bu anlamadım?
Çok biliyorsunuz valla Katar'dan 20 m € senelik teklif geldi gitmedi Barça benim evim diyor has katalandır bu arada marifetmiş gibi 10 takımda şampiyon olmayı gösteriyorsunuz madem o kadar başarılı neden La Liga'da yüzü gülemiyor Morinho'nun
Konuya gelince Pep böyle. Aralık'taki Barnebau şovu yaklaşıyor.
Morinho La Liga'da bir sene geçirdi sadece yavaş olun. Gelecek seneye Real Madrid'le de yaşadığı başarıları sayınca farklı ülkelerde farklı takımlarla ulusal ve uluslararası başarılarını sayarken görüşeceğiz. Ayrıca Guardiola'nın sisteminin altyapısı Rijjkard'a aitken Guardiola en iyisi demek biraz abes kaçıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: marophat
Morinho La Liga'da bir sene geçirdi sadece yavaş olun. Gelecek seneye Real Madrid'le de yaşadığı başarıları sayınca farklı ülkelerde farklı takımlarla ulusal ve uluslararası başarılarını sayarken görüşeceğiz. Ayrıca Guardiola'nın sisteminin altyapısı Rijjkard'a aitken Guardiola en iyisi demek biraz abes kaçıyor.
Evet sistemin altyapısındaki Ronaldinho,Deco,Eto'o,Henry hepsi Camp Nou'da. Guardiola hiçbirşey bilmiyor hep Hollandalıların ekmeğini yiyor Hollandalılar da gidip Suudi Arabistan'da şampiyonluk kovalıyor Guardiola çok kötü herşeyiyle.
quote:
Orijinalden alıntı: JDaniels
quote:
Nasıl bi zihniyet bu ya adam klübün içinde yetişmiş emekleri ve başarıları ile yükselmiş adı zirve yapmış dünyanın en iyi klübünden Porto,Atletico'ya falan mı gidecek nedir bu anlamadım?
Çok biliyorsunuz valla Katar'dan 20 m € senelik teklif geldi gitmedi Barça benim evim diyor has katalandır bu arada marifetmiş gibi 10 takımda şampiyon olmayı gösteriyorsunuz madem o kadar başarılı neden La Liga'da yüzü gülemiyor Morinho'nun
Ben bilmişlik yapmıyorumda sen biraz fanatiklik yapıyorsun sanırım.Bunu anlayabilmek için imzan yeterli. Madem Teknik Drektörlerin kalitesinden bahsedeceğiz ozaman farklı ülkeler ve farklı takımlardaki başarılarına bakmak kadar doğal bir durum olamaz sanırım. Tartışma olsun diye değil gerçekten böyle olması gerektiği için söylüyorum bunu. İstisna olarak Sir Alex Ferguson gösterilebilir ama Pep de Sir gibi bir istisna olmak istiyorsa 2-3 nesil Barca da kalıp süregelmiş Barca ekolünün üstüne birşeyler katmalı.
Ayrıca Üstdüzey teknik drektörlerin hiçbiri Katara gidipte kredisini tüketmez sanırım Ucunda 20M Euro olsa bile. Anca emekliliği yaklaşmış adamların gideceği bir yer orası
Barcelona'da Johan Cruyff'un bıraktığı sistemi yıllardır devralan birisi oluyor tabi Guardiola'nın teknik bilgisini tartışacak değiliz ama Barca'yı seven izleyen birisi olarak bende en iyisi olduğunu düşünmüyorum.
Tartışan mı vardı zaten
quote:
Orijinalden alıntı: webaslan
quote:
guardiola gakatasarayla 10 sene ustuste sampiyonlar ligini alsa yine de mourinho onu ovmez.cunku mourinho kibirin zirvesinde bir adam.tevazunun da t sine sahip degil. guardiola her alanda ezdigi mourinho hakkinda bu aciklamayi samimi olarak yaptiysa gercekten cok alcak gonullu adammis.alkislamak gerekir.bu soylemin dogru olup olmadigini tartismak farkli bir sey.ama mourinhonun barcadan 5 yedigi takimin dunyanin her liginde her hocanin sampiyon yapabilecegi bir takim oldu gercegi de onunuzde ;)
Barca'yı ben de yönetirim. Pep'in Porto gibi bir takıma Şampiyonlar Ligi'ni kazandırabileceğini düşünüyor musunuz ?
quote:
quote:
quote:
Ben bilmişlik yapmıyorumda sen biraz fanatiklik yapıyorsun sanırım.Bunu anlayabilmek için imzan yeterli. Madem Teknik Drektörlerin kalitesinden bahsedeceğiz ozaman farklı ülkeler ve farklı takımlardaki başarılarına bakmak kadar doğal bir durum olamaz sanırım. Tartışma olsun diye değil gerçekten böyle olması gerektiği için söylüyorum bunu. İstisna olarak Sir Alex Ferguson gösterilebilir ama Pep de Sir gibi bir istisna olmak istiyorsa 2-3 nesil Barca da kalıp süregelmiş Barca ekolünün üstüne birşeyler katmalı.
Ayrıca Üstdüzey teknik drektörlerin hiçbiri Katara gidipte kredisini tüketmez sanırım Ucunda 20M Euro olsa bile. Anca emekliliği yaklaşmış adamların gideceği bir yer orası
Rijkaard'ın oynattığı 4-3-3le Guardiola'nın 4-3-3'ü arasında dağlarca fark var. Birisi korkak diğeri cesur futbol oynattı gördük 6 kupayı 3 mevsimde getirdi Guardiola şuan 1 numaradır. 2 Sir Alex denilebilir 3'e koyacak adam bulamıyorum belki Wenger'i koyabiliriz ama bu sene oda bocalladı.
quote:
Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt
quote:
quote:
Barca'yı ben de yönetirim. Pep'in Porto gibi bir takıma Şampiyonlar Ligi'ni kazandırabileceğini düşünüyor musunuz ?
Siz Messi'ye atın sonrasına karışmayın falan mı sanıyorsunuz futbolu bana mı öyle geliyor neyine yönetiyorsun o sistemi kurman için en az 2-3 seneye ihtiyacın var belki Guardiola kadar zeki olursan zaman 1 seneye iner başarı getirirsin o zaman araştırın adam ne yapmış nasıl takımı kurmuş ve yürütmüş. Valdes,Xavi,Puyol,İniesta bunlar PAF'tan çıkma sürekli Barcelona'da idi 5 futbolcu dışında adam hepsini gönderdi kendi takımını kurdu alt yapıdan yeni oyuncular çıkardı sistem Cryuff'un 4-3-3'üne döndü.
Övdüğünüz Mourinho elinde 1.000.000.000 m € luk kadroyla daha Barça'yı söndüremedi.
quote:
Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt
quote:
quote:
emin ol reali de ben yönetirim.sınırsız bütçeyle ortalığın anasını ağlatırdım.ama mourinho yapamadı.
quote:
quote:
Evet sistemin altyapısındaki Ronaldinho,Deco,Eto'o,Henry hepsi Camp Nou'da. Guardiola hiçbirşey bilmiyor hep Hollandalıların ekmeğini yiyor Hollandalılar da gidip Suudi Arabistan'da şampiyonluk kovalıyor Guardiola çok kötü herşeyiyle.
quote:
Orijinalden alıntı: ExtremeHatred
quote:
quote:
Bunu koymandaki amaç neydi bilmiyorum ama Guardiola tüm oyuncusuyla böyle Abidal,Henry vs ile olan ilişkilerini izle sürekli yakın temas içinde maç sırasında bile. Yemek yemeğe bile çıkaran Milito'yu hastanede ziyaret eden onu sahada görmeyi kupa kazanmaktan çok isterim diyen antrenör baştan 1 numara olmuştur bence. Otoritesi yok diyorsun sanırım ama bu adam milyon dolarlık Ronaldinho,Eto'o,Henry,İbrahimoviç hepsini gönderdi yada kadroda klübe kısmına yazdı pasif değil aktif yönetici gibi yani.