Şimdi Ara

TYT Türkçe müfredatı MEB'in hangi ders kitaplarına dayanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben sayısalcıyım ve bir süre okuldan uzak kaldığım için bilgisi olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.

TYT Türkçe soruları, MEB'in hangi dersine ve ders kitaplarına dayanıyor? MEB'in "Türk Dili ve Edebiyatı" kitaplarına baktığımda sanki o kitaplar tamamen edebiyat kitabıymış gibi hissettim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Ortaokula dayanıyor, bizim öğretmenimiz öyle derdi dilbilgisi analtırken, ortaokulda bu anlattıklarının hepsini gördüğümüzü, ders kitabında türkçe konularının bulunma sebebinin ise hatırlatma maksadıyla olduğunu söylerdi. Ki öyleydi zaten her ünitenin sonunda 1-2 sayfa dilbilgisi olur o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TYT Türkçe müfredatı lise derslerinden ve MEB ders kitaplarından hangilerine dayanıyor acaba?

• Up.

• Hocam 9 10 11 12 edebiyat kitaplarında bolca dilbilgisi örnekleri var. Eğer elindeyse çöz. Ama buraya dayandığını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEB kitaplarında anladığım kadarıyla "araştırınız, bulunuz" gibi tuhaf tuhaf dil bilgisi örnekleri var, ki bunlar oldukça sınırlı. Hal böyleyken, TYT Türkçe için MEB kitaplarından mı dil bilgisi çalışmak lazım onu merak ediyorum.

Benim anlamadığım, MEB TYT Türkçe'yi hazırlarken, hangi ders kitaplarındaki kazanımlara dayanarak hazırlıyor sorularını. Bunu net olarak bilen var mı? "Türk Dili ve Edebiyatı" dersi, TYT Türkçe ile ne kadar alakalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vooblier -- 11 Aralık 2020; 17:57:1 >
  • Peki arkadaşlar şöyle sorsam; siz TYT Türkçe için konu eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız (mesela dil bilgisi vb gibi), MEB'in hangi kaynağından çalışıyorsunuz bunları?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meb kitabına en bakılmayacak ders olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.