Şimdi Ara

TYT Fen Bitirirken Hangisi Daha Mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sormak istediğim bir soru var. TYT fen derslerini (fizik, kimya, biyoloji) bitirirken hangi yolu izlemek daha mantıklı? Üçünü ya da ikisini bir arada götürmek mi, yoksa atıyorum önce fiziği bitirip sonra kimyaya geçip kimya konularını bitirken fizikten denemeler çözüp akılda kalıcılığı sağlamak mı? Ya da bildiğiniz yahut tavsiye ettiğiniz başka bir yol, yöntem var mı? Bu arada eşit ağırlık öğrencisiyim, yani TYT'de çalıştığım konular TYT'de kalıp bitecek. Bir de eklemek istiyorum ki eşit ağırlık öğrencisiyim. Dolayısıyla "AYT'deki X fen dersindeki Z konusunu bitirebilmen için TYT'deki Y konusunu da bilmen gerekiyor." gibisinden bir durum yok yani. Bir de açıkçası bitirlebilecek minimum sürede bitirmek istiyorum. İlk denemem güzel geçti ancak fen biraz üzdü, fen konularını bitirip denemelerle ilerlemek istiyorum en kısa sürede.

• Ben de EA öğrencisiydim. Ağustos ayında üç derse de başlamıştım. Zamanın bol olduğu için üç dersi de götürebilirsin bu aralar başlarsan. Ocak-Şubat gibi de dersleri bitirmiştim. Sonrası denemeler, tekrarlar vb.
  • Peki haftalık kaç konu bitiriyordunuz hocam, yani teoride fix bir sayı var mıydı bu hafta iki tane fizik konusu bitireyim gibisinden?

not: forumda mesaj kutusunu kullanmayı pek bilmiyorum umarım yanlış bir şeylere basmamışızdır :DD
  • Kendimi konu bitirmeye odaklamıyordum. O konuyu öğrenene kadar çalışıyordum. Zaten erken başlayınca yetiştirme telaşın olmuyor. Kimya çok hızlı biter mesela. Biyolojide müfredat içeriği fazla, o yüzden biraz uzun sürebilir. Ama en çok fizik uğraştırır. Konu anlatımından ziyade soru çözmen gerekir.
  • Soru bankası çözdünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coals -- 11 Ağustos 2020; 2:42:39 >
  • karışık yap bence, olum sistemli gidemiyorum ben, fizik kaldırma kuvveti konu + biraz test. sonrasında kimya bileşikler çalışırsın vs. vs. tyt fen çok yoruyor. bir gün sadece biyoloji çalışmak yorar insanı, hem zevk almıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haftada kac saat calisiyordunuz haftada 4 saatlik calisma ocak subata kadar 3 ders icinde 1 sb bitirmek icin yeterli mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En kolay fen dersi hangisi?
    12 yıl önce açıldı
    TYT İYİ, AYT KÖTÜ YAPANLAR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Coals kullanıcısına yanıt
    Evet her dersten birer tane çözdüm. Fazlasına gerek yok zaten. Biyoloji ve Kimya için Çözüm 3D, Fizik için ÜçDörtBeş'i kullandım. Tavsiye ederim.
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası kaç saat Fen çalıştığımı hatırlamıyorum, dediğim gibi bu aralar başlarsanız 4 saat çalışmayla yetiştirirsiniz. Evet her dersten birer tane soru bankası yeterli olur. Sonradan eksikleriniz olacaktır, onlar için internetten tekrar testlerini veya soru çözüm videolarını kullanırsınız.
  • Ben ders ders sırayla bitirmeyi seviyorum. Önce fiziğe girip yoğunlaşıp hızlıca bitirmek, sonra kimya, sonra biyoloji. Yani bence odağı bir derse ayırınca daha iyi ve hızlı öğreniliyor ama bunun keskin bir kuralı yok tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.