Şimdi Ara

TYT AYT'den Daha Mı Önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde AYT merkezli çalıştım hep. TYT kısmı kolay olacak gibi geldi. Sanki oradan full'e yakın çekip ikinci kısımda sıralamam belli olacaktı gibi. Ama şu an tamamen fikir değiştirdim. Bildiğiniz gibi ilk kısımda 120 soru var ama 135 dakikamız var. İkinci kısımda 80 sorumuz var ama 160 dakikamız var. TYT kısmında zaman yönetimi daha kritik olacak. Konuyu bilsek dahi belki zamandan ötürü yapamayacağız gibi. İkinci kısımda ise konuyu biliyorsak bol bol vaktimiz olacak gibi. Kafamdakini tam olarak nasıl antacağımı bilmiyorum.

Yani ilk kısımda emeklerini gösterebilmek daha zor gibi gelmeye başladı. Bol bol deneme pratiği bu bölüm için daha kritik gibi. İkinci kısımda konu eksiğiniz yoksa çok zorlanmazsınız gibi geliyor.

Buna katılır mısınız?

Tüm planımı değiştirdim. TYT konularının hepsini öne çektim. Zaten çok az konu kaldı. Sonra da bol bol TYT denemesi çözeceğim. Ayrıca AYT konuları da bitirmeye çalışacağım. Son ay bile AYT denemesi çözsem yeter gibi geliyor. TYT içinse ne kadar erken o kadar iyi gibi.

• kesinlikle dedigin çok mantıklı öyle olmalı kı tyt den mılletı elerler inşallah
  • millet takmış tyt çok basit olacak aşırı basit olacak.

kardeşim ösym bu boru gibi sokar. basit yapar elbette ama sınavın bir kısmı basit olur. meslek liseliler barajı geçsin 2 yıllık yerleşsin diye 60 soruyu basit sorarlar. kalan 60 soruyu boru gibi döşerler.
  • AYT fark atacak.Konuyu bilen yapar diyorsun ama bilen kaç bin kişi oluyor.Her konuyu iyi bilen 20 bin kişi olsun.Bu adamlar zaten tyt de de iyi yapıyor ki.Ama ayt de ekstra soru gelirse bu adamların da en az 15k sı kalır.Ondan ayt tek geçerim.
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Üstad elektronik devre yapmayı biliyor musun? Lehimcilerdenmisin sende havya kullanmayı özledim :D
  • Ayt denemesinş mesela çoğu kişi yapmış limit de herkes şey zaten yani baya iyi durumda ayt de tyt ye kaldı gibi ondan haklısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 160 dk değil 180 dk :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TYT de Matematik ve Türkçede zorlarlar kalan dersler orta olurç
    AYT de ise mat da zorlarlar alan dersleri ise seçici sorular olur
  • Bana sorarsanız iki sınav da çok fazla ve eşit derecede önemli. Ancak TYT kolay dahi olsa biraz daha önemli oldu. Bana göre iki nedeninden ilkine gelirsek;

Amatör kümede bir futbol takımı olduğunuzu düşünün ve kurada karışınıza Real Madrid çıktı. Karşı taraf size 1, 3 ve 5 maçlık seriden birini seçmenizi isterse 1 maçı seçmeniz sizin için daha iyidir çünkü ihtinali düşük de olsa kazanırsanız iş biter.

Gelelim ne anlatmak istediğime. Eğer hakkıyla ve insanlık dışı çalışmış bir kişi diğerlerine göre daha yüksek sayıda soru içeren sınava girerse başarısını daha iyi gösterir. Tam da bu sebepten dolayı.

Diğer sebep ise, bu TYT hocam eski adıyla YGS. Burası şans değil emek kokar.

AYT ise yukardaki anlattıklarım doğrultusunda psikolojik ve yeterlilik anlamında elenmiş kişilerin sıralanma sınavıdır. Kült bilgi ölçer ve çook ama çoook çalışılması gerekir. Çoğu kişi ilk sınava çalıştığı kadar çalışmaz ve süresi 500 dakika olsa bile bilinmeyen konu yapılamaz.

Hata varsa affola, saygılarımla ve herkesin gönlüne göre olması dileklerimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel027 -- 11 Şubat 2018; 21:44:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel027

Bana sorarsanız iki sınav da çok fazla ve eşit derecede önemli. Ancak TYT kolay dahi olsa biraz daha önemli oldu. Bana göre iki nedeninden ilkine gelirsek;

Amatör kümede bir futbol takımı olduğunuzu düşünün ve kurada karışınıza Real Madrid çıktı. Karşı taraf size 1, 3 ve 5 maçlık seriden birini seçmenizi isterse 1 maçı seçmeniz sizin için daha iyidir çünkü ihtinali düşük de olsa kazanırsanız iş biter.

Gelelim ne anlatmak istediğime. Eğer hakkıyla ve insanlık dışı çalışmış bir kişi diğerlerine göre daha yüksek sayıda soru içeren sınava girerse başarısını daha iyi gösterir. Tam da bu sebepten dolayı.

Diğer sebep ise, bu TYT hocam eski adıyla YGS. Burası şans değil emek kokar.

AYT ise yukardaki anlattıklarım doğrultusunda psikolojik ve yeterlilik anlamında elenmiş kişilerin sıralanma sınavıdır. Kült bilgi ölçer ve çook ama çoook çalışılması gerekir. Çoğu kişi ilk sınava çalıştığı kadar çalışmaz ve süresi 500 dakika olsa bile bilinmeyen konu yapılamaz.

Hata varsa affola, saygılarımla ve herkesin gönlüne göre olması dileklerimle

Aslında benim senaryom hakkıyla çalışan insanlar geçerli. Demek istediğim bütün konuları çalışsak ve her ikisi sınav için de aynı sayıda deneme çözsek de TYT'de batırma ihtimaliz daha fazla gibi. O kadar çalışıp da TYT'de batırmak insanı depresyona sokabilir.

P.S Süre 180 dakikaymış. 100 dakika ekstra demek bu.

• Bence tyt orta seviyeye yakın olacak. Uzun paragraf soruları ve zorlayıcı problem sorularıyla süre kontrolünü test edecekler. Normalde soruyu 2 dakikada çözebilecek adam süre sıkıntısından oluşan stresten dolayı soruya ekstradan zaman harcıyacak. Kısacası bilgi değil de pratik ve hız daha önemli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.