Şimdi Ara

tylol hot ne güzel bişemiş yaav!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
19.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abaaov bi tylol hot içtim yarım 35 lik bitirmiş gibi oldum yaav

çok kıyak bişeymiş bu

bu konu ne demeyin açtım işte

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tylol Hot: Kullanım Alanları ve Faydaları

Tylol Hot, ağrı kesici ve ateş düşürücü özellikleriyle bilinen bir ilaçtır. Birçok farklı durumda kullanılır:

• Baş ağrısı: Tylol Hot, hafif ila orta şiddette baş ağrılarını gidermeye yardımcı olur.
    • Diş ağrısı: Tylol Hot, diş ağrısına neden olan iltihaplanmayı azaltarak ağrıyı hafifletir.
    • Kas ağrıları: Tylol Hot, kaslardaki gerginliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
    • Eklem ağrıları: Tylol Hot, artrit ve diğer eklem iltihaplanmaları kaynaklı ağrıları hafifletebilir.
    • Adet ağrısı: Tylol Hot, adet dönemi sırasında oluşan krampları ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
    • Ateş: Tylol Hot, ateş düşürücü özellikleriyle vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur.

Tylol Hot, ağrı ve ateşin neden olduğu rahatsızlığı hafifletmek için yaygın olarak kullanılan güvenli ve etkili bir ilaçtır. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce her zaman bir sağlık uzmanına danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ama kansızlıgın varsa zararlıdır dıkkat et
  • ne kadar içtin tylolhot?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NightFoxx

ama kansızlıgın varsa zararlıdır dıkkat et

aynı şekilde ben de içemiyorum doctor yasakladı
    kansızlıktan diil di benimki
  • harbi acayip güzel tadı var,hele kışın,insanın içini ısıtıyor,soğuk kış gecelerinde,gecemi aydınlatan,soğuğu sıcağa çeviren şifalı içecek
  • yalnız fazla içmeyin....bu sefer içtiğinizde tesir etmez
  • ulan bana hiç bişi yapmıyor millet içiyor yumuşamaya başlıyo srhoş gibi oluyor ama ben içiyorum ne uyku var ne başka bişey

bikere bize bi kız gelmişti hafif hastalandı bizde de tylolhot vardı içirdik kız sarhoş gibi oldu

ya ben anormalim ya da siz çok fazla içiyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tarihi felan geçmiş olmasın
  • arkadaşlar bu ilaç öle keyif niyetine içilmez
  • bi ara zararlı olduğunu duymuştum ama bilemiyorum...
  • kadınların günlerinde ikram ettikleri bile oluomuş.
    ben çok tiksiniorum.insanı uyuşturuo,aptala çevirio o şey ya.
  • Tylot hot kanserojen fln diye muhabbetler vardı ama bilemem
  • tylolhot zararlıdır muhabbeti tamamen yalan arkadaşlar hepsi uydurmaca, yasak olsa emin olnki piyasadan da toplatılırdı. On abkılırsa aferin hap da beyin kanaması yaptırıyor diyorlar ama heryerde satılıyor.

TylolHot Güvenli mi?

TylolHot, Aferim gibi ilaçlar hakkında Amerika'da yasaklandığı ve kalp krizine neden olduğu şeklinde çeşitli rivayetler dolaşıyordu. Bunun üzerine hastalandığımızda bol bol kullandığımız bu ilaçlar hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan bilgi istedim. Gelen cevabı aşağıda yayınlıyorum.

Parasetamol ve fenilpropanolamin maddesini içeren ilaçların güvenliliği

Parasetamol, çocuklar, hamileler ve erişkinler için ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılan ilaçlar arasında en güvenilir kabul edilen analjeziklerden birisidir. Yan etkilerinin çok az ve tolere edilebilir olması nedeniyle (erişkinde günde en fazla 4 gramı geçmemek ve alkolle birlikte kullanmamak koşuluyla) ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak güvenle kullanılabilir.
    Parasetamol, gribal enfeksiyonların tedavisinde tek başına ya da antihistamink, dekonjestan ve gribal semptomları azaltıcı vb. ilaçlarla kombine şekilde ülkemizde, Avrupa Birliği ülkelerinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ve diğer ülkelerde halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Söz konusu bu kombinasyonlarda çoğunlukla değişen miktarlarda parasetamol bulunmaktadır. Yazınızda belirttiğiniz bu tür ilaçlar ile ilgili sorun, parasetamolden kaynaklanmamaktadır. Gribal enfeksiyonların semptomatik tedavisinde kullanılan bu kombine ilaçların bazılarında “fenilpropanolamin” maddesi bulunmaktadır. 2000’li yılların başında medyada; fenilpropanolamin maddesinin beyin kanamasına bağlı felç gelişmesine neden olduğu ve satışının yasaklanması gerektiği yönünde haberler yer almaya başladı. Olayın gelişimi özetle aşağıda açıklandığı gibidir.
    ABD’de yapılan bir çalışmayla, iştah kesici ve kilo vermeyi kolaylaştırıcı amaçla yüksek doz fenilpropanolamin kullanımı ile kadınlarda felç gelişmesi arasındaki ilişki araştırılmış ve bu ilacı kullanan kadınlar arasında, kanamaya bağlı felç riskinde artma belirlendiği rapor edilmiştir. O dönemde ABD’de reçetesiz satılan (tezgâh üstü) bu ilaçları değerlendiren komite, bu araştırmanın sonuçlarından hareketle “uzun süreli kullanımda fenilpropanolaminin reçetesiz olarak satılmasının güvenli olarak kabul edilemeyeceği” görüşüne varmıştır. Ardından ABD ilaç, gıda resmi otoritesi FDA, “Fenilpropanolamin kullanımına bağlı oluşabilen felç riskinin çok düşük olmasına karşın, dikkate alınmasını ve tedavide diğer alternatif seçenekler üzerinde durulması” önerisinde bulunmuştur. Ayrıca FDA, ilaç firmalarından gönüllü olarak fenilpropanolamin içeren ilaçların üretimine son vermelerini istemiştir. Bu gelişmelerin ardından bazı ülkelerde bu ürünün kullanımına kısıtlama getirilmiştir. Ayrıca bu ürünü pazarlayan ilaç firmalarının genel yaklaşımı, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu tür ilaçları piyasadan çekmek, ya da bu kombine ürünlerin içeriğinde fenilpropanolamin maddesini kaldırıp, yerine başka etkin madde ilave etmek şeklinde olmuştur. Hemen hemen bütün ülkelerde benzer gelişmeler olmuştur. Ancak bazı ülkelerde satışı ekonomik bulunmadığı için içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu ürünlerin üretiminden vazgeçilmiştir.
    Türkiye’de de yukarıdaki süreç benzer şekilde işlemiş olup, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bazı ürünlerin üretimi ve pazarlanmasından vazgeçilmiş, bazı ürünlerin içeriğindeki fenilpropanolamin maddesi çıkartılmış, az sayıdaki ürünün içeriğinde ise bu madde halen bulunmaktadır.
    Söz konusu araştırmanın sonuçlarının bilimsel kamuoyunda tartışılmaya başlanmasından günümüze kadar, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçlar ile ilgili Bakanlığımıza herhangi bir ciddi yan etki bildiriminde bulunulmamıştır. Günümüzde herhangi bir yasaklama olmamakla birlikte bu tür ilaçların bilinçsiz şekilde sık kullanımından kaçınılması önerilmektedir. Söz konusu araştırmada da belirtildiği gibi, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçların felç riskinin çoğunlukla 50 yaş üzerindeki kadınlarda daha yüksek olması nedeniyle risk grubunda yer alan kadınların, özellikle de kalp damar hastalığı bulunanların, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçların kullanımından kaçınması gerekmektedir

kaynak:http://tanerayaz.blogspot.com/2006/04/tylolhot-gvenli-mi.html

yani arkadaşlar buda her ağrısı kesici gibi bir ilaç ama değişik kombinasyonlar oluşturup etkisi arttırılmış okadar.

Tylolhot'ın hemen etki etmesindeki sırda ılık su ile içilmesidir. Ilık su ile içilen ilaçlar kana daha çabuk karışır hatta novalgin hap yerine novalgin damla alıp ılık suya damlatın ve için hap dan daha çabuk tesir edecektir, aynen hapıda ılık su ile için ağzınızda çiğneyerek normal oalrak içmeden daha çabuk tesir eder.

Şunu da unutmayalım, herşeyin çoğu zarar azı yarar

• o ne ola
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

tylolhot zararlıdır muhabbeti tamamen yalan arkadaşlar hepsi uydurmaca, yasak olsa emin olnki piyasadan da toplatılırdı. On abkılırsa aferin hap da beyin kanaması yaptırıyor diyorlar ama heryerde satılıyor.

TylolHot Güvenli mi?

TylolHot, Aferim gibi ilaçlar hakkında Amerika'da yasaklandığı ve kalp krizine neden olduğu şeklinde çeşitli rivayetler dolaşıyordu. Bunun üzerine hastalandığımızda bol bol kullandığımız bu ilaçlar hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan bilgi istedim. Gelen cevabı aşağıda yayınlıyorum.

Parasetamol, çocuklar, hamileler ve erişkinler için ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılan ilaçlar arasında en güvenilir kabul edilen analjeziklerden birisidir. Yan etkilerinin çok az ve tolere edilebilir olması nedeniyle (erişkinde günde en fazla 4 gramı geçmemek ve alkolle birlikte kullanmamak koşuluyla) ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak güvenle kullanılabilir.
    Parasetamol, gribal enfeksiyonların tedavisinde tek başına ya da antihistamink, dekonjestan ve gribal semptomları azaltıcı vb. ilaçlarla kombine şekilde ülkemizde, Avrupa Birliği ülkelerinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ve diğer ülkelerde halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Söz konusu bu kombinasyonlarda çoğunlukla değişen miktarlarda parasetamol bulunmaktadır. Yazınızda belirttiğiniz bu tür ilaçlar ile ilgili sorun, parasetamolden kaynaklanmamaktadır. Gribal enfeksiyonların semptomatik tedavisinde kullanılan bu kombine ilaçların bazılarında “fenilpropanolamin” maddesi bulunmaktadır. 2000’li yılların başında medyada; fenilpropanolamin maddesinin beyin kanamasına bağlı felç gelişmesine neden olduğu ve satışının yasaklanması gerektiği yönünde haberler yer almaya başladı. Olayın gelişimi özetle aşağıda açıklandığı gibidir.
    ABD’de yapılan bir çalışmayla, iştah kesici ve kilo vermeyi kolaylaştırıcı amaçla yüksek doz fenilpropanolamin kullanımı ile kadınlarda felç gelişmesi arasındaki ilişki araştırılmış ve bu ilacı kullanan kadınlar arasında, kanamaya bağlı felç riskinde artma belirlendiği rapor edilmiştir. O dönemde ABD’de reçetesiz satılan (tezgâh üstü) bu ilaçları değerlendiren komite, bu araştırmanın sonuçlarından hareketle “uzun süreli kullanımda fenilpropanolaminin reçetesiz olarak satılmasının güvenli olarak kabul edilemeyeceği” görüşüne varmıştır. Ardından ABD ilaç, gıda resmi otoritesi FDA, “Fenilpropanolamin kullanımına bağlı oluşabilen felç riskinin çok düşük olmasına karşın, dikkate alınmasını ve tedavide diğer alternatif seçenekler üzerinde durulması” önerisinde bulunmuştur. Ayrıca FDA, ilaç firmalarından gönüllü olarak fenilpropanolamin içeren ilaçların üretimine son vermelerini istemiştir. Bu gelişmelerin ardından bazı ülkelerde bu ürünün kullanımına kısıtlama getirilmiştir. Ayrıca bu ürünü pazarlayan ilaç firmalarının genel yaklaşımı, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu tür ilaçları piyasadan çekmek, ya da bu kombine ürünlerin içeriğinde fenilpropanolamin maddesini kaldırıp, yerine başka etkin madde ilave etmek şeklinde olmuştur. Hemen hemen bütün ülkelerde benzer gelişmeler olmuştur. Ancak bazı ülkelerde satışı ekonomik bulunmadığı için içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu ürünlerin üretiminden vazgeçilmiştir.
    Türkiye’de de yukarıdaki süreç benzer şekilde işlemiş olup, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bazı ürünlerin üretimi ve pazarlanmasından vazgeçilmiş, bazı ürünlerin içeriğindeki fenilpropanolamin maddesi çıkartılmış, az sayıdaki ürünün içeriğinde ise bu madde halen bulunmaktadır.
    Söz konusu araştırmanın sonuçlarının bilimsel kamuoyunda tartışılmaya başlanmasından günümüze kadar, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçlar ile ilgili Bakanlığımıza herhangi bir ciddi yan etki bildiriminde bulunulmamıştır. Günümüzde herhangi bir yasaklama olmamakla birlikte bu tür ilaçların bilinçsiz şekilde sık kullanımından kaçınılması önerilmektedir. Söz konusu araştırmada da belirtildiği gibi, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçların felç riskinin çoğunlukla 50 yaş üzerindeki kadınlarda daha yüksek olması nedeniyle risk grubunda yer alan kadınların, özellikle de kalp damar hastalığı bulunanların, içeriğinde fenilpropanolamin maddesi bulunan ilaçların kullanımından kaçınması gerekmektedir

yani arkadaşlar buda her ağrısı kesici gibi bir ilaç ama değişik kombinasyonlar oluşturup etkisi arttırılmış okadar.

Tylolhot'ın hemen etki etmesindeki sırda ılık su ile içilmesidir. Ilık su ile içilen ilaçlar kana daha çabuk karışır hatta novalgin hap yerine novalgin damla alıp ılık suya damlatın ve için hap dan daha çabuk tesir edecektir, aynen hapıda ılık su ile için ağzınızda çiğneyerek normal oalrak içmeden daha çabuk tesir eder.

kim nederse desin doktor bana yasakladıysa o bana zararlıdır demisana uygun olabilir
    o ilaçın bi özelliği metobolizmayı hızlandırması
    kalp hastaları için sıkıntı yaratıyo bu durum

• bana o kdr güzel gelmio ya, 1 dikişte içiorm yawaş yawaş içersem miden bulanıo
  • aynen hiç bişicik olmuo ki zaten sıcak limonata gibi gelıo bana ıyk irenç
    quote:

ulan bana hiç bişi yapmıyor millet içiyor yumuşamaya başlıyo srhoş gibi oluyor ama ben içiyorum ne uyku var ne başka bişey

bikere bize bi kız gelmişti hafif hastalandı bizde de tylolhot vardı içirdik kız sarhoş gibi oldu

ya ben anormalim ya da siz çok fazla içiyorsunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: amboleos

quote:

tylolhot zararlıdır muhabbeti tamamen yalan arkadaşlar hepsi uydurmaca, yasak olsa emin olnki piyasadan da toplatılırdı. On abkılırsa aferin hap da beyin kanaması yaptırıyor diyorlar ama heryerde satılıyor.

TylolHot Güvenli mi?

Parasetamol, gribal enfeksiyonların tedavisinde tek başına ya da antihistamink, dekonjestan ve gribal semptomları azaltıcı vb. ilaçlarla kombine şekilde ülkemizde, Avrupa Birliği ülkelerinde, Amerika Birleşik Devletleri�nde (ABD) ve diğer ülkelerde halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Söz konusu bu kombinasyonlarda çoğunlukla değişen miktarlarda parasetamol bulunmaktadır. Yazınızda belirttiğiniz bu tür ilaçlar ile ilgili sorun, parasetamolden kaynaklanmamaktadır. Gribal enfeksiyonların semptomatik tedavisinde kullanılan bu kombine ilaçların bazılarında �fenilpropanolamin� maddesi bulunmaktadır. 2000�li yılların başında medyada; fenilpropanolamin maddesinin beyin kanamasına bağlı felç gelişmesine neden olduğu ve satışının yasaklanması gerektiği yönünde haberler yer almaya başladı. Olayın gelişimi özetle aşağıda açıklandığı gibidir.
    ABD�de yapılan bir çalışmayla, iştah kesici ve kilo vermeyi kolaylaştırıcı amaçla yüksek doz fenilpropanolamin kullanımı ile kadınlarda felç gelişmesi arasındaki ilişki araştırılmış ve bu ilacı kullanan kadınlar arasında, kanamaya bağlı felç riskinde artma belirlendiği rapor edilmiştir. O dönemde ABD�de reçetesiz satılan (tezgâh üstü) bu ilaçları değerlendiren komite, bu araştırmanın sonuçlarından hareketle �uzun süreli kullanımda fenilpropanolaminin reçetesiz olarak satılmasının güvenli olarak kabul edilemeyeceği� görüşüne varmıştır. Ardından ABD ilaç, gıda resmi otoritesi FDA, �Fenilpropanolamin kullanımına bağlı oluşabilen felç riskinin çok düşük olmasına karşın, dikkate alınmasını ve tedavide diğer alternatif seçenekler üzerinde durulması� önerisinde bulunmuştur. Ayrıca FDA, ilaç firmalarından gönüllü olarak fenilpropanolamin içeren ilaçların üretimine son vermelerini istemiştir. Bu gelişmelerin ardından bazı ülkelerde bu ürünün kullanımına kısıtlama getirilmiştir. Ayrıca bu ürünü pazarlayan ilaç firmalarının genel yaklaşımı, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu tür ilaçları piyasadan çekmek, ya da bu kombine ürünlerin içeriğinde fenilpropanolamin maddesini kaldırıp, yerine başka etkin madde ilave etmek şeklinde olmuştur. Hemen hemen bütün ülkelerde benzer gelişmeler olmuştur. Ancak bazı ülkelerde satışı ekonomik bulunmadığı için içerisinde fenilpropanolamin bulunan bu ürünlerin üretiminden vazgeçilmiştir.
    Türkiye�de de yukarıdaki süreç benzer şekilde işlemiş olup, içerisinde fenilpropanolamin bulunan bazı ürünlerin üretimi ve pazarlanmasından vazgeçilmiş, bazı ürünlerin içeriğindeki fenilpropanolamin maddesi çıkartılmış, az sayıdaki ürünün içeriğinde ise bu madde halen bulunmaktadır.

kim nederse desin doktor bana yasakladıysa o bana zararlıdır demisana uygun olabilir
    o ilaçın bi özelliği metobolizmayı hızlandırması
    kalp hastaları için sıkıntı yaratıyo bu durum

doktor yasakladıysa bu yazıyı okuyunca gi tylolhot al iç demiyorum ki sana. Ama toplandı piyasadan, çok zararlı, aman içmeyin diye çıka haberler yalan.

Yoksa her ilacaın etkisi her bünye için faklıdır , dedim ya bize gelen kız içti sarhoş gibi oldu ben içiyorum bana hiç bişey olmuyor ama hastalığımı geçiyor o ayrı bi konu hemde soğuk aldınlığını şıp diye kesiyo. Bence şu anda piyasadaki en güzel ilaçlardan biri tylolhot.

Tabi ki doktorun yasaklamasınında bi sebebi vardır , demekki senin bünyen vücudun böyle ilaçlar için zayıf kalıyor. Ama hiçde haberlerde ve intertte TYLOLHOT İÇTİĞİ İÇİN KALP KRİZİ GEÇİREN YA DA TYLOLHOT İÇTİĞİ İÇİN ÖLEN Bİ ADAM GÖRMEDİM.

• Valla doping gibi bir şey o ilaç hasta olduğum zamanlarda Mesela adım atacak halim yok ken bir bardak bu ilaçtan içip çok rahat 1 saat kadar top peşinde koşabiliyorum.İlginçtir yani
  • Banada hiç öyle bişey olmadı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.