Şimdi Ara

txt dosyasını gizleme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yapmak istedigim program bir txt dosyasindan bir veri'yi arayacak ve buldugu veriye karsilik ekrana bir yazi yazdiracak. Fakat txt dosyasini programi bilgisayarina kuran kisinin gormemesini istiyorum. Bu konuda yardimci olursan cok memnun olurum.

iyi günler iyi calismalar

INTEL Core i7-3770K || ASROCK Z77 Extreme6 || GIGABYTE GTX670 Windforce 3X OC || GSKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz 16GB (2x8GB) || CORSAIR 400R Carbide || Corsair CX v2 750W || OCZ Vertex4 2.5 128GB SSD || SEAGATE Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA || NOCTUA U9B || DELL 23" U2312HM LED
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Ne yapmaya çalışıyorsun ben çok net anlamadım, daha güzel ifade edebilirsen yardımcı olabilirim..

elbette öncelikle ilgin için teşekkür ederim. yapmak istediğim benim 10-15mb'lık bir txt dosyam var. bu txt dosyasından bir veriyi arayacam aradığım veriye karşılık tablodan bir değer okuyacam vs. vs. ben visual c++'da yazdığım kod'da setup oluşturacam adam yazdığım programı bilgisayarına yükleyediği zman bu txt dosyasını görmesin istiyorum. yani sonuç olarak elimde bir txt dosyası var bu txt dosyasının içinden bir veri alacam ama bu txt dosyasını kullanıcının görmesini istemiyorum gizli kalsın. umarım anlatabilmişimdir. tekrar ilgin için teşekkürler.

iyi günler iyi çalışmalar.

E madem txt dosyasının görünmemesini istiyorsun, neden txt dosyası olarak tutuyorsun o veriyi ?

Programın içinde statik bir string de tut mesela ? Ya da embedded resource falan yap olmaz mı?
    INTEL Core i7-3770K || ASROCK Z77 Extreme6 || GIGABYTE GTX670 Windforce 3X OC || GSKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz 16GB (2x8GB) || CORSAIR 400R Carbide || Corsair CX v2 750W || OCZ Vertex4 2.5 128GB SSD || SEAGATE Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA || NOCTUA U9B || DELL 23" U2312HM LED
  • quote:

Özelden de yazmışsın, buradan devam edelim bari..

E madem txt dosyasının görünmemesini istiyorsun, neden txt dosyası olarak tutuyorsun o veriyi ?

Programın içinde statik bir string de tut mesela ? Ya da embedded resource falan yap olmaz mı?

dizi olarak programın içine gömünce program çalıştığı anda 230mb ram'den yiyor :S . onun için dizi olarak yapmayı düşünmüyorum ayrıca derlenmesinde de problem oluyor.

15 MB text dosyası ? Ne verisi varki içinde ? Ve kullanıcı görmeyecek ?

Hayır verdiğin bilgilere göre farklı yönlendirmeler olabilir o açıdan..
  • quote:

Sakıncası yoksa, amacın nedir yani cidden merak ettim sorabilir miyim.

15 MB text dosyası ? Ne verisi varki içinde ? Ve kullanıcı görmeyecek ?

Hayır verdiğin bilgilere göre farklı yönlendirmeler olabilir o açıdan..

ya txt dosyasinin içinde her biri 8byte olan 1milyon küsür (37 üzeri 4) tane veri var bunlar bir dizi'de, ayrıca bunlara karşılık her biri 4 byte olan aynı sayıda(37 üzeri 4) veri var bunlarda bir dizide tutuluyor. Şimdi ben bu tabloların gözükmesini istemiyorum çünkü bu tablo gözükürse programın bi amacı kalmayacak yani gözükmemesi lazım. onun için ben bunu txt yada başka bir formatta(okuma yapayım yeter) gizli bir okuma arama yapmak istiyorum.
    umarım anlatabilmişimdir. bu arada ilgin için gerçekten teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Searchindexer dosyası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Encrypt-decrypt yaparsın ?

Dosya uzantısını da alakasız birşey yaparsın..

Dolayısıyla kullanan kişi dosyayı açmaya pek yeltenmez, açsa da dosyanın orjinal içeriğini göremez çünkü şifrelemiştin..
  • quote:

Encrypt-decrypt yaparsın ?

Dolayısıyla kullanan kişi dosyayı açmaya pek yeltenmez, açsa da dosyanın orjinal içeriğini göremez çünkü şifrelemiştin..

en son bu yolu düşünmüştüm ama galiba bunu yapacam.

Orjinalden alıntı: aLeX_BuRaK

quote:

Encrypt-decrypt yaparsın ?

en son bu yolu düşünmüştüm ama galiba bunu yapacam.

Yani başka şeyler de olabilir ama isteğin çok sıradışı..

Yani hem bir txt "dosya" sı olsun ben bunun üzerinden işlem yapıcam diyorsun,

hem de txt görünmesin olmasın falan.. =)

O verileri veritabanında tutamaz mısın ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.