Şimdi Ara

Twinpower Turbo Kullanımı Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2013 urbanline f20 kasa 116i araca sahibim. Merak ettigim bir kac konu var turbo kullanımı ve sağlığı hakkında.

İlk çalıştırdığımızda motor soğukken ne kadar beklemeliyiz?

Arabayi belli bir kullanımdan sonra stop etmeden once beklemeli miyiz? Bana cok mantıklı gelmiyor. Eger bekleyecek olsak start stop koymazlardı. Atıyorum uzun yol veya devirli kullanarak yol yaptık ama kırmızı isiga denk gelince araba hemen stop ediyor. Zararli olsa stop etmek muhtemelen bunu koymazlardı. Yani araci kullandiktan sonra stop etmeden beklemeli miyiz?

Bu sorunlarıma cevap bulabilirsem cok sevinirim. Tesekkur ediyorum herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turbo motorlu araçlarda dikkat edilmesi gereken şey motor devri rölantiye düşmeden motoru kapatmamak ve her motorda olduğu gibi motor optimum çalışma sıcaklığına gelmeden aracı yüksek devirlere çıkarıp zorlamamak. Belki BMW araçlarda motoru kapatmak için düğmeye basınca buna da müsaade etmiyordur yazılım ve önce devri rölantiye düşürüyordur. Hiç denemedim. Deneme gibi bir niyetim de olmadı:)
    Onun dışındaki olağan dışı durumlarla araç yazılımı zaten ilgileniyordur diye düşünüyorum. Start stop türlü şeyi hesaba katıp devreye girip çıkarken, aynı yazılım motoru korumak için gerekenleri de düşünmüştür diye düşünüyorum. Ya da ümit ediyorum:)
  • Çalıştırdıktan sonra hemen gidebilirsiniz beklemenize gerek yok artık araçlarda binbir türlü elektronik devre , sensör vs var.Dediğiniz şey zararı olsa dediğiniz gibi start stop sistemi zaten motora en çok zarar veren fonksiyon olurdu.Motoru kapatacağınız zaman ise zaten park ederken vs. turbo devri düşüyordur motoru kapattıktan sonra üstünde kalan yağ ile gerekli yağlamayı yapar zaten.Çok çok aşırı bir zorlama olmadıktan sonra günlük kullanımda beklemenize gerek yok
  • Teşekkürler arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Aynen o şekilde. Start stop ancak araç tamamen durduğunda ve motor devri rölantiye geldiği zaman devreye girerek motoru kapatıyor. Yani BMW mühendisleri kendi ürettikleri motorun selahiyetini düşünerek bir takım teknolojiler geliştirmişler. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.