Arkadaşlar son 3-4 aydır oc işiyle ilgileniyorum.beceremedigim tek iş ram oc işi oldu.her ne kadarda okusamda bir türlü
timing şu bu anlayamıyorum o yüzden teknik bilgi istemiyorum.şu an sistemimin fsb 250 hmz.ramlerde 333 e ayarlı
ve 194 mhz de çalışıyorlar.oc başlangıcında ramlerimin 230 mhz e kadar çıkabildigini gördüm.buna göre ramlerimin latency ve
timing ayarları ne olmalı???bu ayarlarla oynamak ram mhz ini etkilermi???daha önce bu ramle tanışmış arkadaşlardan yardım
bekliyorum...
saygılar...
Timing değerleri ne kadar düşük olursa o kadar iyi demektir. Tabi timingide düşürdükçe ramin çıkacağı max mhz azalır. Şuan için senin ramin ideal timingini söylemek zor çünkü çıkacağı max hızdaki timing değişir kalitesine ve çipine göre.
Senin ramin ddr 388(2x194) de 2 3 3 5 de çalışması lazım
çok sagol...upppp
arkadaşım bunun yeri bence Overclock Bölümü, ayrıyeten de topik Uplamak kurallara aykırı.
quote:
Orjinalden alıntı: serhanuygur
arkadaşım bunun yeri bence Overclock Bölümü, ayrıyeten de topik Uplamak kurallara aykırı.
uyarın için sagol arkadaşım.topigi açtıktan sonra yanlış olabilecegi aklıma geldi.uplama konusuna gelince tam bir
bilgim yok ama genelde çok gördügüm birşey oldugu için forumda yasak oldugunu düşünmedim.bir dahaki