Şimdi Ara

TV Üzerine Gömülü dvb-s Tuner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony Bravia'nın V5800, W5800 ve Z5800 modellerinde dvb-c ve dvb-t'ye ilaveten bir de dvb-s2 tuneri olduğu belirtilmiş. Acaba çanak anten ile tv'nin direkt bağlantısında uydu yayınlarını izlemek mümkün oluyor mu?
    Bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
    Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

• DVB-S2 tuner süs olmayacağına göre evet izlemek mümkün. Ancak Digiturk izlemek için modül yuvası var mıdır bu tip cihazlarda bilmiyorum. D-Smart ise sadece kendi cihazı ile izlenebilmektedir. EMU dosyası olduğunu ise hiç sanmıyorum BISS key ile şifrelenmiş kanalları izlemek için yine bir receivera ihtiyacın olacaktır. Gerçi belki BISS keyleri bir Smatcard'a softcam olarak yüklemek mümkün olabilir. OPUS 1.05 eski kartlara bir ara softcam.key dosyası atılıyor diye konular vardı ancak denemedim; deneyip görmek lazım... Tabi smartcard yuvası var mıdır onu da bilmiyoruz.
    Bu durumda uydu için ayrı, kablo için ayrı kart yerine joker bir kart filan bulabilir miyim?
    Sorularım mantıksız geliyor olabilir, anlayışınıza sığınıyorum.

Şaka bir yana çakma markalı lcd'lerde bu olabilir NEXT gibi o da ancak ilerde; bugün için öyle bir cihaz yok.
    TV cuma günü geldi ve kuruldu. O akşam arkadaşın Conax modül ve teledünya kartıyla deneme yaptık, dijital kablo yayınları sorunsuz çalıştı.
    Ertesi gün, 1,5-2 senedir el sürmediğim çanağın kablosunu tv'ye taşıdım ve yayınları tarattım.
    450'ye yakın yayın buldu ancak tarama esnasında dikkatimi çeken bir şey oldu. %40 civarına kadar olana taramada "Hotbird 13 East" notu vardı ekranda ancak sonrasında onun yerine "16 East" notu geldi ve değişmedi.
    Acaba kullanmadığım 1,5-2 sene zarfında çanak oynamış ve farklı bir uyduya yönelmiş olabilir mi?

Bulunan 450 ye yakın yayının 45-50 tanesi şifresizdi ve rahatça izlenebiliyordu. Açılmayan kanalların bazılarında ise "Conax Ca No Access" benzeri bir uyarı çıkıyordu. Paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schweps

Merhaba,
    TV cuma günü geldi ve kuruldu. O akşam arkadaşın Conax modül ve teledünya kartıyla deneme yaptık, dijital kablo yayınları sorunsuz çalıştı.
    Ertesi gün, 1,5-2 senedir el sürmediğim çanağın kablosunu tv'ye taşıdım ve yayınları tarattım.
    450'ye yakın yayın buldu ancak tarama esnasında dikkatimi çeken bir şey oldu. %40 civarına kadar olana taramada "Hotbird 13 East" notu vardı ekranda ancak sonrasında onun yerine "16 East" notu geldi ve değişmedi.
    Acaba kullanmadığım 1,5-2 sene zarfında çanak oynamış ve farklı bir uyduya yönelmiş olabilir mi?

Bulunan 450 ye yakın yayının 45-50 tanesi şifresizdi ve rahatça izlenebiliyordu. Açılmayan kanalların bazılarında ise "Conax Ca No Access" benzeri bir uyarı çıkıyordu. Paylaşmak istedim.

Arkadaşım,

Forumda birçok arkadaş LCD tv leri için hangi uydu alıcısı ile daha iyi görüntü alırım sıkıntısı yaşıyor. Siz dahili DVB-S kartı olan W5800 modeli aldığınıza göre sizden bişey rica edebilir miyim?
    1. Normal bir uydu alıcı ile scart ve Hdmi üzerinden tv ye bağlayıp görüntü kalitesi ile , dahili DVBs kartını görüntü kalitesi olarak karşılaştırabilir misiniz? Kanal geçiş hızı , HD kanal yayın performansı , futbol maçı gibi bol kamera haretekliliği olan yayınlardaki görüntü netlik-bulanıklık durumu vs..Bunun için ayrı bir konu açıp foto eklerseniz çoğu arkadaşımıza faydası olacaktır.

Saygılarımla

• merhaba,
    mesajınızı geç farrkettim kusura bakmayın.
    yapmamı önerdiğiniz inceleme benzer tv alma arifesinde olanlara ışık tutacaktır ancak normal bir uydu alıcım yok.
    bir arkadaşımdan ödünç alabilirim diyelim, iki durum arasındaki geçişi anlık (kumanda ile) yapamayacağım, öyle değil mi?
    Çanaktan gelen kabloyu önce kutu reciever'a bağlayıp hareketli bir kanalda bir süre izleyip daha sonra tv'ye geri bağlayıp aynı şeyi tekrar etmem gerekir, doğru mu?
    Bu şekilde veya önerebileceğiniz daha kolay bir şekilde incelemeyi uygun bir vakitte yapmayı deneyebilirim.

Araya başka bir ekipman sokmadığım için tv üzerindeki tuner'in daha kaliteli yayın vereceğini tahmin ediyorum.

Bu arada dvb-s2 tuneri sayesinde (çözemese de) taramada hd yayın yapan kanalları da buldu.

Diğer uydu alıcıyı scart veya HDMI üzerinde bağlarsanız , AV1 AV2 diye modlar vardır sanırım. Bunların arasında geçiş yaparsanız sök tak işi olmaz .Receiverde 1 LNB giriş bir de LNB loop denen ikinci bir çıkış olur. LNb loop üzerinde tv ye girebilirsiniz. Böylece 2 uydu kablosu gerekmez.

Bir maç yayını , bir gece konseri ( siyah tonlarını gözlemlemek için), stüdyo yayını yapan haber kanalı (CNBCE , NTV , Haberturk gibi) ve normal dizi yayınında ATV , Showtv gibi. Biraz zaman alacak ve zahmetli bir iş ama çok makbule geçecek bir inceleme olur.

Şimdiden teşekkürker
  • Belki şöyle yapmak daha uygun olur. Tv tavsiyeleri başlığında bir konu açıp bu testin yapılacağını belirtilebilir. Diğer arkadaşlar da inceleme konusunda göz önünde tutulması gereken konularda fikirlerini söylerler. Bu yorumlar eşliğinde yeni bir başlık altında bu faydalı incelemeyi yapabilirsiniz.
  • _____________________________
  • trt hd dünya kupasını izlemek için w5820 deşifreleri nereye giriyoruz arkadaşlar.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.