Şimdi Ara

TV üstüne Klima Konur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evime klima taktracağım. En olası yer de alacağım LCD tv nin üstü olacak. (Diğer duvarlar problem yaratıyor)

LCD veya plazma TV ye bir zararı olur mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Üstüne Klima Konur mu?

Klimalar, yaşam alanlarında serin ve konforlu bir ortam sağlamak için kullanılan önemli cihazlardır. Ancak klima yerleşimi, özellikle de TV'ler gibi hassas elektronik cihazların yakınlığı konusunda bazı soruları gündeme getirebilir.

TV'nin üstüne klima konulması uygun değildir. Klimanın üflediği soğuk hava, TV'nin ekranına zarar verebilir ve ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, klimanın titreşimi TV'nin dengesini bozarak düşmesine neden olabilir.

Benzer şekilde, klimanın altına televizyon konulması da tavsiye edilmez. Klimadan damlayan su veya yoğuşma, TV'ye zarar verebilir. Ayrıca, klimanın altındaki düşük sıcaklık, TV'nin performansını olumsuz etkileyebilir.

Dolayısıyla, TV'nizi klimanın yakın çevresinden uzak tutmanız gerekir. Mümkünse, klimayı TV'nin karşısına veya yanına konumlandırın. Ayrıca, klimanın ayarlarını, TV'ye zarar vermeyecek şekilde ayarladığınızdan emin olun.

TV'niz ve klimanızın uzun ömürlü ve verimli bir şekilde çalışması için bu önerilere uymanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence lcd ve plazmaya zararı olmaz.

Ama Görüntü kirliliği olur sanki biraz...

Bir de tv karşısına oturacağımız için sürekli bu klimanın sizi rahatsız etmesine neden olabilir...

Klimaya karşı oturmak sağlık açısından özellikle kışın tehlikelidir.
  • Tv nin karşısına oturmayacağım. TV yanlarına uzunlamasına 2 koltuk koymayı düşünmüştüm.
  • Sorun olmaz bizimde salonda aynen bu şekilde , tek fark bizde lcd değil tüplü tv var sorun olmuyor insanın gözüne batmıyor yaniLcd yede zarar falan vermez elektronik aletler az nemli alanda çalışmayı severler zaten
  • Ne bileyim mesela plazmada titreşim felan yapmaz umarım. Gerçi klimanın gördüğümüz bölümü sadece bir konsol içinde motor vb. hareketli birşey yok ben de zararlı olacağını sanmam...
  • Lcdler manyetik alandan etkilenmiyor tüplüler gibi merak etme.Görüntü filan bozulmaz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

Arkadaşlar evime klima taktracağım. En olası yer de alacağım LCD tv nin üstü olacak. (Diğer duvarlar problem yaratıyor)

LCD veya plazma TV ye bir zararı olur mu ?

Sn.Vincent iyi akşamlar

Kardeş sen hangi şehirdesin öncelikle???ayrıca Klima "Soğutma-Isıtma" olarak her iki özelliktemi çalıştırılacaktır??

1-Şayet klima sadece "yazın soğutma" için kullanılacaksa ve üfleme flapları tamamen yukarı(yada yere parale)gelecekse ki
    soğutmada soğuk üfleme konumu bu olmalıdır fizik kanununa göre! bu takdirde "belki" olabilir!!!

Gerekçe;panel üst ızgaralardan çıkan sıcak hava akımı doğal olarak yukarıya çıkacaktır! ve klima yakın ise buda klimanın
    ortam ısısının algılamasını yalnış yapacaktır!!! normal bir dairede yer-tavan yüksekliği bellidir 260/270cm civarıdır ve panelin
    bundan dolayı duvardaki ve üstünde duran klimaya mesafesi yakındır!

Bu sebebten gerek ortam ısısı algılaması gereksede panelden çıkan sıcak hava klima altını doğru olmayan bir ortama sokar!!

Veya tam tersi bir durum yapsanız ve örneğin soğuk hava üflerken flapları tamamen aşağıya veripte paneli soğutmak isteseniz bile
    bu seferde sıcak hava akımı panel içinde hapsedilir,tam karışık durum olur ne soğur ne ısınır v.s hatta dışardan gelen soğuk hava ile
    bunun şiddeti fazla olamayacağı içinde panel içindek sıcak hava tamamen hapsolur!!

Sonuç;teknik olarak böyle bir klima konuşlandırmasını ben kesinlikle tavsiye etmiyorum!!!(Soğuk için yazdım bütün bunları!!)

2-Klima aynı zamanda sıcakta üfleyecekse(kışın)bu defa kesinlikle tavsiye etmiyorum!!!

Her iki sonuçta panel üstünde bir klima uygulaması doğru değildir!

Dolayısıyla o duvarda ya panel olacak yada klima!!!
    panele yer yoksa o zaman klimaya yer bulacaksın kardeşim++

Bu yazdıklarım LCD içindi,yani olmaz ama PDP için kesin olmaz!!

Kolay gelsin

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ekim 2009; 20:14:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam teşekkürler değerli yorumların için. Panelin ısısı klimanın çalışmasını etkiler demişsin anladığım kadarıyla... Zaten karşıda TV ve tv yanlarında koltuk fikri salon için benim de çok hoşuma gitmedi. En büyük koltuğum tv nin karşısında olsun istiyorum. Dolayısıyla sanırım klima yerinde kalacak ama TV ünitesinin yerini değiştireceğim. Tşk. tekrar.
  • Zorunlu ise koyabilirsiniz fakat bazı durumlara dikkat etmelisiniz.Mümkünse Lcd televizyonu üstü kapalı dolaba koyun.Klimalarda bazen su damlatması olabiliyor.Bu duruma çok dikkat etmek gerekir.Benim klimada mecburi olarak Plazmanın üstünende ama ben özel dolap yaptırdım ve bu şekilde çok memnunum.Ön tarafında yukardan aşagıya kayan pancurlu bir kapagı var.Yanlardan 2 delik plazmanın hava alması için var.Çocuk gelince kapatıyorum:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.