Şimdi Ara

TV Time alternatifi: TV Time verilerini taşıyabileceğiniz Türkçe dizi ve film takip uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

TV Time kapandıktan sonra "TV Time alternatifi ne var, verilerimi nasıl aktarırım?" sorusunu çok gördüm. Aralık 2025'ten beri geliştirdiğim Cinekholm adlı dizi ve film takip uygulamasına bu yüzden TV Time verilerini içe aktarmayı ekledim. Ama önce uygulamanın neden var olduğunu anlatayım.

Çıkış noktası şuydu: arkadaşlarla toplandığımızda "ne izlesek?" diye yarım saat dönüp duruyorduk. Bazen hiçbir şey izlemeden dağılıyorduk, bazen de uzlaşmak için seçtiğimiz filmden kimse memnun kalmıyordu. Tek başıma "ne izlesem" diye baktığımda da iyi bir film önerisi bulamıyordum; platformlardaki film ve dizi sayısı arttıkça zevkime uyan kaliteli içeriği bulmak zorlaştı. Araştırmalara göre insanlar bir şey seçmek için ortalama 12-14 dakika harcıyor, kalabalık grupta bu süre daha da uzuyor ve genelde "kimsenin itiraz etmediği" film seçiliyor.

Cinekholm'de arkadaşlarla film seçmek için Film Gecesi var: herkes aynı kartları kaydırıyor, ortak beğenilen film çıkınca karar veriliyor. Kişisel öneriler de izleyip puanladıklarına göre popüler olanı değil sana uyanı gösteriyor. Bunların yanında klasik bir dizi takip uygulaması: izlediğin bölümleri işaretliyorsun, yeni bölüm çıkınca bildirim geliyor.

TV Time verilerini aktarma: Kapanmadan önce veri dosyası istediyseniz e-postanıza bir ZIP gelmiş olmalı ("TV Time" diye aratın). O ZIP'i açmadan yüklüyorsunuz; izlediğiniz bölümler tarihleriyle, takip ettiğiniz diziler bildirimleriyle geliyor. Puanlar maalesef gelmiyor, dosyada farklı ölçekler karışık tutulmuş. TV Time dosyası olmayıp Trakt'a geçenler Trakt'ın dosyasını, Letterboxd'u Türkçe kullanmak isteyenler Letterboxd'un dosyasını da yükleyebilir.

Uygulamayı tek başıma geliştiriyorum, eksiği kesin vardır. Kullanırken aksayan bir şey ya da "şu da olsa" dediğiniz bir özellik varsa yazın, okuyup ekliyorum.

Adım adım anlatım:

cinekholm
    TV Time Alternative: Keep Your History | Cinekholm
    https://cinekholm.com/tv-time-alternatifi

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.