Şimdi Ara

Amazon Prime Video'nun film ve dizi kiralama özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lord Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon Prime Video'nun film ve dizi kiralama özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı
    Amazon Prime Video, kullanıcıların aylık abonelik ücreti karşılığında erişebildiği zengin bir içerik kütüphanesine sahip. Ancak aslında platformun bir başka kolu daha bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye'de bulunmayan bu "Mağaza" tarafında, kullanıcılar normalde Prime kataloğunda olmayan filmleri ve dizileri de satın alabiliyor ya da kiralayabiliyor. Bu Mağaza kısmına bugüne kadar ülkemizde erişilemiyordu. Ancak Amazon bugün itibarıyla Prime Video üzerinden film kiralama ve satın alma özelliğini ülkemizde de kullanıma sundu.

Amazon Prime Video'da 9.90 TL'ye Film Kiralanabiliyor

Amazon Prime Video'nun Mağaza kısmında fiyatlandırmalar şöyle:

• Film kiralama ücreti: 9,90 TL (27 Eylül'e kadar)

• Film satın alma ücreti: 130-267 TL (SD-HD gibi görüntü kalitesi seçeneklerine göre fiyat değişiyor)

• Diziler bölüm bölüm ya da sezon hâlinde satın alınabiliyor. Bölüm ücretleri 14 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Sezon ücretleri ise 99 TL'den başlıyor ve 324 TL'ye kadar çıkıyor.

Ayrıca Bkz.AI yapımı Türk dizisi Surlar, Amazon Prime Video'da yayınlanarak bir ilki gerçekleştidi

Başta da belirttiğimiz üzere Mağaza kısmında normalde Prime Video kataloğunda olmayan yapımlara da erişilebiliyor. Örneğin Battlestar Galactica, Heroes, Yellowstone, Stargate, Hacks gibi normalde Prime Video'da bulunmayan diziler Mağaza tarafından kiralanabiliyor. Aynı şekilde film tarafında da Spider-Man serisi, The Equalizer, Jumanji, Venom gibi normalde Prime Video'da olmayan filmler satışa sunuluyor.

• Bu iş tutmaz. Çoğu platform zaman içinde bu seçenekleri kaldırma kararı vermişken, yanlış bir hareket olmuş. Zaten Amazon da internet mağazacılığında ilk geldiği zamanlardaki kalitesinden çok şey kaybetti. Paketlemeden tutun, iade politikalarındaki değişikliklere kadar bir çok konuda maalesef eski Amazon değil. Sanırım bazı bölümlerin başına yerli müdürler geçti ve geçer geçmez kaliteyi anında düşürdüler.
    Berbat olay direk amazona eksi yazar. Gece baktım normalde izleyebildiğim spider Man noir paralı hale gelmiş. Bh nasıl bir açgözlülük ya fi tarihinden beri prime kullanıyorum üstelik. Bir dizi film izlemek için para vermeyeceğim torrent veya diğer sitelerden devam..
  • Oh be sonunda arkadaş. Zaten Android için google tv çöplükten başka bişey değildi. Alternatif gerekiyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Torrent devam.

• Houseofdogs kullanıcısına yanıt
    Google TV'deki fiyatlarda dengesizlik var ilginç şekilde. Bazı filmler aşırı ucuz, bazılarında kiralama ücreti satın alma ücretinden yüksek, bazıları aşırı pahalı. Bu dengesizlikten kaynaklı bazı filmler neredeyse bedavaya gelirken bazılarına çok yüksek fiyattan yanaşılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 26 Ağustos 2026; 11:37:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman niye aylık abonelik ücreti de ödüyoruz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu iş tutmaz. Çoğu platform zaman içinde bu seçenekleri kaldırma kararı vermişken, yanlış bir hareket olmuş. Zaten Amazon da internet mağazacılığında ilk geldiği zamanlardaki kalitesinden çok şey kaybetti. Paketlemeden tutun, iade politikalarındaki değişikliklere kadar bir çok konuda maalesef eski Amazon değil. Sanırım bazı bölümlerin başına yerli müdürler geçti ve geçer geçmez kaliteyi anında düşürdüler.

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    kalite değişikliği veya bahsettiğiniz negatif durumlar yönetici değişikliği ile değil şirket politikası ile belirlenir, masraflar artınca bunları kısmaya karar verirler ve ortaya bu çıkar maalesef öngörülen tercihler diyebiliriz.

• Houseofdogs kullanıcısına yanıt
    şunlar vardı, amazon dahil oldu şimdi.

Apple TV (iTunes), Google Play Filmler (Google TV), Turkcell TV+, Tivibu, beIN CONNECT/TOD.

• Berbat olay direk amazona eksi yazar. Gece baktım normalde izleyebildiğim spider Man noir paralı hale gelmiş. Bh nasıl bir açgözlülük ya fi tarihinden beri prime kullanıyorum üstelik. Bir dizi film izlemek için para vermeyeceğim torrent veya diğer sitelerden devam..

• Fiyatlar iyi ama ülkemizde korsan kullanım alışkanlık haline geldi. Torrent veya sitelerde her film ve dizi bulunabiliyor. Türkiye'de ciddi bir telif yasası olmadığı için çok benimseneceğini sanmıyorum. Ama böyle bir seçeneğin olması her zaman iyidir.

• Mr.Frisky M kullanıcısına yanıt

Spider noir prime aboneliğiyle izlenebiliyor zaten prime orijinal içeriği ya gece kontrol ettiğinizde bir hata oluştu ya da doğru kontrol etmediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.