Şimdi Ara

TV Tavsiyesi Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çoğu şeyde teknolojiyi yakından takip eden ben ne yazıktır TV alanında pek gerideyim. Ailecek Arçelik'in tüplü televizyonu artık görevini tamamladı diye düşünüyoruz. Bu yüzden yeni bir TV almaya karar verdik, uzun bir araştırmanın sonunda birkaç fikir edinebildim, birkaç TV belirledim kafama göre. Sizin de tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Öncelikle bütçeden başlayayım, bütçemiz en fazla 2.000 TL.

TV'yi oturma odasına koyacağız. Büyük bir oda, 7 metre boyu var, enini ölçmedim.

Bizim televizyonu izleyeceğimiz mesafe 4-5 metre civarlarında olacak. Yani televizyona en uzak duracak kişi 5 metre gibi mesafede olacak televizyondan. Sanırım bu uzaklıkta bize 40'', 42'' ya da 46'' inç televizyon gerekiyor. Doğru muyum?

3D istemiyoruz, çünkü anladığım kadarıyla 3D sistemi en azından TR'de tam oturmuş değil, alan arkadaşlar da birçok problem yaşadıklarını söylüyorlar, crosstalk olsun çeşitli sorunlar olsun. Hem gözlüklerle uğraşacak halim yok.

Tüplü televizyonda cidden saçma bir metodla izliyoruz. Televizyonun arkasına bağlı bir kablo var, kablonun diğer tarafı ise açık, yani hiçbir şeye bağlı değil. Onu demire kalorifere falan tutarak izliyoruz bazen de kendi elimizle tutuyoruz görüntü kalitesi daha iyi oluyor. Alacağımız TV'yi Full HD olarak düşündüğümüzden HD yayın yapan kanalları izlemek istiyoruz, bu yüzden D-Smart ya da Digiturk gibi servisleri kullanmayı düşünüyorum, doğru mudur? Anladığım kadarıyla National Geographic, EuroSport, NTV gibi kanallar HD yayın yapıyorlar, bu kanalları da izleyebilmek için D-Smart gibi servisleri kullanmak gerekir diye biliyorum. O yüzden almayı düşünüyoruz.

Hangi özellikler istiyorsun derseniz aile çok önemsemiyor ama olmasın da demiyor, Internet TV. Bunu en çok kullanacak olan büyük olasılıkla benim, çünkü her an Internet'e ulaşma gereği hissediyorum.

Bu söylediğim şeyler çerçevesinde gözüme Sony'nin KDL- EX520 serisi takıldı. Aradığım bütün özellikler vardı bu TV'de fakat 50 Hz yenileme hızına sahip. Internetten edindiğim bilgilere göre 100 Hz'nin altında alınmaması gerektiği yazıyor. KDL EX500 var, bir alt model olmasına rağmen 100 Hz. Biraz mantıksız değil mi? Birisi bana bunu izah edebilir mi?

Sony haricinde pek fazla bakmadım, çünkü 50 Hz'i görene kadar EX520 serisi benim için çok idealdi sanırım, fiyatları da 1.700 - 2.000 TL arası gidip geliyor baktığım kadarıyla.

Son olarak ben canlı, takılmayan, keyifle izleyebileceğim bir TV istiyorum. Bir belgesel kanalında renkleri olabilecek en doğal, bir spor karşılaşmasında olabilecek en akıcı şekilde istiyorum bütçeme uygun olarak.

Sizden istediğim bana bu konuda yardımcı olmanız, tarafsız bir şekilde ve marka taraftarlığı yapmadan televizyon tavsiye etmenizi istiyorum. Benim kriterlerimde veya kriterlerime yakın TV'ye sahip olanlar kendi kullandıklarını yazıp, memnun olup olmadıklarını söylemeleri işime yarar diye düşünmekteyim. Konuyu umarım doğru yere açtım, biraz yeniyim de buralarda. Yanlış bir şeyler yaptıysak affola.

• LG Lv4500 iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mesutreis

LG Lv4500 iyi olur.

LV 4500 serisinde internet olayı yani smart tv yok ayrıca destekledigi codeklerde oldukça sınırlı USb den takılan bazı filmlerde bazı formatları desteklemiyor. eger 42 LV 4500 alanıcaksa onun yerine 42 LV 5500 sizn ihtiyaçlarınız için daha uygun hem hiç bir codeck sorunu yok hemde bahsettiginiz internet olayı var. ben aynı serinin 3d olanını yani LW 5500 kullanıyorum gerçekten hoş bir tv LV serisinden tek farkı 3d oluşu
  • EX520 isteklerine uygun bir TV gibi, 50Hz olması bir dezavantaj değil. 3D için 100Hz+ söylenir. USB den video codec desteği geniş değildir yalnız onu istiyorsan ayrıca bir media player alırsın. Bu paraya 3D işine girmek istiyorsan da tek yol LG Cinema 3D serisi, kutudan 7 tane FPR gözlük çıkar ek masraf yaratmaz. Smart TV mevcut, web browser var. Sony'de buna bak mesela Smart TV olabilir ama web browser olmayabilir.

Bir alt modeli 100Hz demişsin, onların biri TV nin kendi orjinal taraması diğeri yazılım ile çıktığı taramadır.

Orijinalden alıntı: maxser

quote:

Orijinalden alıntı: mesutreis

LG Lv4500 iyi olur.

LV 4500 serisinde internet olayı yani smart tv yok ayrıca destekledigi codeklerde oldukça sınırlı USb den takılan bazı filmlerde bazı formatları desteklemiyor. eger 42 LV 4500 alanıcaksa onun yerine 42 LV 5500 sizn ihtiyaçlarınız için daha uygun hem hiç bir codeck sorunu yok hemde bahsettiginiz internet olayı var. ben aynı serinin 3d olanını yani LW 5500 kullanıyorum gerçekten hoş bir tv LV serisinden tek farkı 3d oluşu

LG LV4500 serisini tavsiye ederım, gayet memnunuz biz.
    ustte dedigi gibi guc tuetiminin 88W oldugunu begendim.bu bilgi 3 yil oncede,bugunde ayni.
    KDL-26E4000 - LCD niyetlendim,birkac ay bekledim ve edindim.
    evde ambalaji actim ve alttaki gercek 98W tuketimi gordum.
     TV Tavsiyesi Lütfen!
    OSD menu font'unu oturdugun mesafeden okumak imkansiz ve sleep timer ayarsiz kaliyorum.
    zaman geldi MPEG4 tuneri kullanir olduk.kumandadan 1 basiyorsun 2 kanal atliyor.bune da boyle yuttuk.
    2 yil once yine bi sony vaio VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 aldim.
    ilk gunde altta gorundugu gibi M harfinde imalat defosu vardi,neyse membranla kullandigmdan ciddi engel teskil etmiyor.
     TV Tavsiyesi Lütfen!
    sony vaio fotolari nokia N73ME
     TV Tavsiyesi Lütfen!
    bence en son led LG tv ler oldukca iyiler,ozellik,tuketim,ekranda 2 yillik ''0'' pixel garantisi gayet olumlu.
    izledigim 3D ozellikliside SAMSUNG'tan kat kat tatminkardi.

• _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV Önerisi
    geçen yıl açıldı
    50 inç Tv Öneri ve Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    65' TV tavsiyesi arkadaşlar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.