Yok hocam ilk 48 bin liraydı ekran ss almadım. Sonra uçtu fiyat, sonra tekrar indirdiler. Artık kime satarsa kâr. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4899. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: BABAAbartmadan 2-3 saat süresince oyun ve film deneyimi olarak gelmiş geçmiş en iyi teknoloji OLED'tir. OLED'in tek rakibi CRT ve Plazma teknolojisidr. Eğer Panasonic veya başka firmalar tekrar plazma teknolojisine yatırım yapıp o tarafta yeni icatlar çıkarmazsa OLED'in tahtına kimse oturamaz. Fakat yakın gelecekte MicroLED teknolojisi son kullanıcıya inince neredeyse %90-%95 OLED deneyimi yaşatabiliyor olacak.
Burada veya başka forumlarda satış temsilcilerinin yok efendim OLED yanıkları eskide kaldı, yeni panellerde böyle bir sorun yok vs. yorumlarına kanmayın. Bu teknolojinin doğası böyle değişmez. İşini hakkaniyetle yapanları tenzih ederek söylüyorum, öyle çiğ süt emmiş satış temsilcileri var ki geçen kırmızı markette QLED'in normal LED'ten farklı bir aydınlatma teknolojisi olduğunu iddia eden bir tanesiyle 15 dakika boyunca tartıştım. Türkiye'ye yeni giren T markasının QLED paneli ile TCL C755 MiniLED panelini yanyana koymuşlar. TCL'nin parlaklığını da neredeyse en düşüğe getirmişler. Renk gamını da muhtemelen en dara kısmışlar. Bilinçsiz müşterileri o şekilde MiniLED'ten soğutup QLED aldırmaya çalışıyorlardı. Cahil gibi role girdim. Gerçekte 1600 nit olan TCL için bunun niti kaç diye sorduğumda "En fazla 200-300 abi, bu panel Türkiye'de üretiliyor o yüzden böyle dandik. T markası çok kaliteli Avrupa üretimi abi." cevabı aldım. Böyle böyle kandırıyorlar insanları. Yazık günah. Ha burada ne T markasını ne de TCL'yi savunuyorum. Hepsinin trolü bol.
Yeni nesil OLED panellerin eskisinden farkı sabit nesneleri yapay zeka desteğiyle büyütüp küçültüp veya konumunu değiştirerek yanıkların önüne geçmek üzerine. Ayrıca kısa vade panel temizliğini de artık çok iyi optimize ediyorlar. Panelin ısınmasının önüne geçmek için de yine aynı şekilde kaliteli bir soğutma sistemi kurguluyorlar. Fakat hangi OLED panel olursa olsun sağlam bir Voltaj Regülatörü veya Active UPS kullanmanız zaten şart. Ülkemizin elektrik tesisatı genel olarak Allah'a emanet olduğu için en ufak bir voltaj dalgalanması panele kalıcı zarar verir. Harddisklerdeki bad sector gibi düşünün. Yıllarca hasar büyür büyür en sonunda panel iyice çöp kıvama gelir. Günlük kullanımda 2-3 saati geçirmeyin. OLED paneller zaten çok yüksek nit değerlerine çıkamaz, çıkmamalı da. Parlaklık ayarını en yüksek derecede sakın kullanmayın. TV'nin soğuk kalmasını sağlayın. Yeni paneller kısa vade panel temizliğini zaten çok iyi şekilde optimize edebiliyor. Uzun vade panel temizliğinin de sorunsuz gerçekleşebilmesi için TV'yi asla fişten çıkarmayın.
Nitekim OLED yerine MiniLED tercih etme sebebimiz de bu yüzden. Bizler gibi gün içinde uzun saatler ekranı açık tutan yoğun kullanıcılar için MiniLED şu an fiyat/performans/kalite bazında en uzun ömürlü sorunsuz teknoloji.
Hocam 2,5 senedir Sony oled tv kullanıyorum, hani öyle böyle değil TV neredeyse sadece geceleri kapalı kalıyor. Normal yayınları standart ayarda 4K olanları ise en yüksek parlaklık da (otomatik olarak TV geçiş yapıyor zaten) izliyorum. Bu güne kadar bir sorun yaşamadım. Tv.yi aldığımdan beridir fişten hiç çekmediğimi ve akım korumalı priz kullandığımı belirtmek isterim.
-
Evet var hocam -
Hocam stok tükendi yenileri geliyor 1 hafta içinde düşer takip edin. -
Hocam maşallah deyin nazarınız değer bu performanslı kullanıma -
Çok teşekkürler hocam. Yok diyenler vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam rica ederim,
İyi forumlar. -
Hocam peki siyahları denklemden çıkartısak diğer renklerde Miniled, Oled ile aynı performansımı veriyor? C855 ve G4/5 gibi 2 tv yi yan yana koysak,(siyah gösterimi hariç) parlaklığı da eşitlesek ikisini birbirinden ayırt etmemiz ne kadar zor olur?
Çok kolay olur. C855 de hafif açınızı değiştirdiğinizde anlarsınız. Renklerin nekadar karşıdan baktığınıza göre değiştiğini.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vatanda şu an gece indirimi 53 359 a düşmüş
Philipslere yandan bakınca dalgalı yamukluklar var. Arkadaşım pml9009 aldı ama dalgalı duruyor ekran şekli canlı mutlaka dikkatle bakınız.
Vatanda gece indirimi ile 77 inch s90d oled 94 bin lira, tavsiye eder misiniz? Sorunlu ürün olabilir mi, fiyati uygun gibi.
Gördüm hocam :) alıcam alıcam ama paraya kıyamıyorum :) savunmasız bir anıma denk gelirse alıcam
Hocam süper fiyat direk alın geçin. -
hep üst düzey tv ler dönüyor ama 25 bin civarı mümkünse android bilindik bir marka önerisi olan yok demi ben bulamadım. Philipsler titan os olmuş onlara android gibi yükleme olmuyor sanırım.
-
55-65 incler küçük geldiği için gözüme 77 inc bakıyom, aradaki fark 65 incle yüzde 50 artıyor. Çok saçma bir fiyatlanma oluyor. Hele 77 ile 83 arasında tamamen saçma sapan bir fark oluşuyor.
Aynı senin gibi ben de kıyamıyom bu farklara
Hocam dediğiniz gibi fiyat farkı çok. Ama artık sistem bizi alıştırdı. Şimdi alsak kâr. Seneye belki 2 katı olacak.
55" benim tv ünitesi için çok ideal. Film vs izleyen biriyseniz elbette 65" falan iyi olur.
Ama ulusal kanallar içinde 65 inç vs bence gereksiz. Ortasını bulup 55" aldım :) diğer tv lg42lb630v modeliydi. 2014 yılından beri kullanıyordum artık değişim şart dedim LG oled55b46 modelini aldım.
Maşallah diyelim ozaman
Futbol izlemek isteyende oled alsın ben çok çok memnunum.
-
Hocam OLED kalitesi çok başkadır kullanan bilir o kaliteyi kullanmayanda gelişi güzel konuşur. -
Teşekkürler hocam şu an 160 bin görünüyor bu kadar fiyat oynaklığı da ilginç, gelince bakalım artık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X