Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emrahkaplan5534 , nc39 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100.395
Cevap
1.613
Favori
5.305.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 21812182218321842185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayar bozuk a çıktı tüm yollar yani ... :) 2 tv m var va panel samsung ve sony iftiracı ahlaksızlar!
    Yok mu tersini yapan? Neden güncel modellerde resim video koyamıyorsun laf salatası yapacağına? Bin üyelikte olsa doğruyu söyleyebilmek için sevap olurdu sizin gibilere karşı ... Bir de çöp olan tek şey hiç bir araştırma detay ve delil içermeyen bilgisizlik kokan yazdıklarınız!!!

Not: Kendilerini forumun sahibi sanan bir kaç hastalıklı ticari tip istedikleri yönlendirmeyi yapamayınca iftira atar karalar ve şikayet ederek uzaklaştırmaya çalışırlar forumdan belge kanıt olmayan hiç bir yorum doğru değildir bu yüzden cevap vermiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 19 Temmuz 2019; 23:33:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPS panelli televizyonundam hd yayında çekilen fotoğraf..Yorum sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smolwarf -- 19 Temmuz 2019; 23:40:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Biz bir taraf değiliz şu şunu döver demiyoruz va panelde ips panelde doğru kullanıldığında harikalar yaratır kimse milyar dolarlık endüstride bir teknolojiye çöp deme terniyesizliğini yapmaya hakkı yoktur. Va panel ips panel fiziksel spec.lerini papağan gibi yazarak engine, dynamic aralık, resi işleme gibi en önemli hususları gözardı edin diyen cahil çete insafsızca yönlendirme yapıyor. Tv tv dir gidin izleyin test edin karşılaştırma videosu izleyin ama asla ulaka hadsiz papağan gibi aynı şeyleri tekrar eden ego küpü cahillerin sözü ile hareket etmeyin.

İki tvm var ikiside va panel ama ips de olabilirdi avantajlıydı aldım bende va öneririm üst modellerde ama iyi bir görüntü işleme ile samsung gibi kötü motion kötü resim işleme kötü aydınlatma kötü siyah detay yerine iyi bir ips her zaman alınır ama samsung iyi bir tv yapar başımızın üstüne ancak arka aydınlatmayı rezil panelinin falsosu ortaya çıkmasın diye arka aydınlatmayı kapatmaya izin vermeyen (altyazı faciası bu yüzdendir) samsunga karşı iyi bir ips tv her zaman çok iyi bir alternatiftir!!!

ips panel sony xf8596 vs va panel xf90005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 19 Temmuz 2019; 23:22:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selim60.

Arkadaşlar Sony XF9005 i Trabzon dan 6.600 e alabiliyorum. Kapalı kutu. Alınmalı mıdır? Teşhir olma durumu nedir sizce? Bir de 55 Xf8577 nin resim işleme performansı 9005 ten daha mı iyi?
    Yorumlarınız nedir?
    Xf9005 daha yüksek bir kontrast oranına sahip ancak dinamik aralık ve detay ne yazık ki xf8596 da daha iyi xf9005 daha parlak bir tv motion da x1 origin. daha akıcı ama her ikiside motionda üzmez en iyisidir piyasa da karanlık oda performansı daha iyi olacaktır xf9005 in ama dramatik fark olmaz özellikle düşük parlaklıkta . Son olarak xf9 üst segment tv ave fiyat iyi ise tavsiye ederim aradaki fiyat farkı önemli. Size kendi çektiğim 2 resmi atacağım bu iki tv ye ait.

• volkman kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum yazdıklarına,çöplüktür va panel hatta karanlık mağaranın değlizlerinde ki çöp

• Va detay iyi verir lafı çok büyük bir yalandır detayı görüntü işleme engine verir bu ne kadar kaliteli ise o kadar iyi verir ips de olsa va da olsa bu böyledir bakmayın sürekli aynı resmi atan ezberci bilgisizlere... Daha da önemlisi kontrast arttıkça siyah detay kabiliyeti giderek artan şekilde görüntü işlemeye yük bindirir ve ortalama enginde va ips den kötü bir siyah detayına sahiptir.

Konstrast : en iyi detay olsaydı oledlerde bugün en büyük sorunlardan biri black crush (siyah gri detay kayıpları) ortaya çıkmazdı (kontrast kötü değildir iyi bir şeydir görüntü işleme çok önemlidir) ki bunu da sony en iyi görüntü işleme gücü ile aşmaya başladı ki zaten bunlarda bu softlaşma yüzünden artık lcd tv gibi görünüyorlar :)

Soldaki ips komtrast düşük olmasına rağmen (vasat görüntü işleme) sağda ki va dan çok daha fazla detay göstermiş!

• Grundig 55VLX7810 modeli hakkindaki gorusunuz nedir?
    Suan 3200 civarina satiliyor, sizce FP urunu olabilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Grundig 55VLX7810 modeli hakkindaki gorusunuz nedir?
    Suan 3200 civarina satiliyor, sizce FP urunu olabilirmi ?
    Orta seviye ve 55 inç ekran için çok güzel bir fiyat. Almadan önce kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Memnun olan da var, beğenmeyen de var. Sizin beklentileriniz önemli olan.

VA panel fetişisti bir arkadaş gelip, çöp, çöplük, IPS panel, 50 hertz, kontrast, biraz daha para koyup Samsung nu 8000 gibi cümlelerin hepsini bir arada kullanırsa, ukala ve rahatsız edici tavırlarla yorum yaparsa, ciddiye almamanızı tavsiye ederim.
  • volkman kullanıcısına yanıt
    Va fetişi vatandaş çöp,çöplük,leş,kaka ve karanlık dehlizlerde yarasaları göremezsin ıps'de gibi kahveci ağzıyla saçma sapan yorumlarını gördüm mü kusuyorum artık yıllardır aynı copy-paste.

Birde seçim dönemi geldimi siyasi konular açıp ahaber kanalında ki ver mehteri diyen troll gibi konular açıp yorumlar yazmasıda ayrı iğrenti sebebi🤮🤮🤮

• quote:

Orijinalden alıntı: samura92000

Merhabalar,

Samsubg Nu8000 ni artık piyasa bulmak çok zor. Bu kalitede 65" TV tavsiyeniz var mı? RU8000'de gelmeyecekmiş. Bütçem 7bin - 9bin TL arası. RU7400 alsam pişman olur muyum?

Teşekkürler
    Samsung aydınlatma algoritması (kötü panel kalitesi falsosunu örtme) çok başarısız ve müthiş siyah gri ton detay kayıpları var, arka aydınlatma low yapıldığında ise panel homojenitesi yokolup siyah performansı da düşüyor. Görüntü işleme ve detay açısından va ya da ips sony 8-9 serisi tavsiye ederim. Bu açılardan lg 9 serisinide inceleyin 3000 e yaklaşan kontrast ve fald paneli ile ilgiyi hakediyor.

• 3 gözüken ama gerçekte tek 1 heaba ait olan İPS satıcısı yada fanatiğinin, saçma sapan uydurmasyon sözlere kanıp paranızı çöpe atmayın.
    Dünyanın önde gelen Forumlarından elde edilen kanıtlanmış verilere ve bireysel gözlemlerime göre,
    Yıllar önce konu yazımda dahi yazı ve görsellerle üzerinde net bir şekilde durduğum, bu elzem konuları hiçe saymak görmezden gelmek
    Ancak Panellerin P'sinden anlamayanların işidir.
    Birde şuursuzca tarafıma hakaret ediyorlar.
    Hem evimde 2 adet (yüksek kontrastlı) VA panelim var diyor,
    Hemde kontrast yoksunu çöplük İPS paneli anlata anlata bitiremiyor
    Bu ne maydanoz bune lahana turşusu, herşey yalan dolan..

Size şunu açık ve net bir şekilde belirteyim ki zaten,
    Uzun bir süre VA panel kullanan birisi,
    Marka farketmeksizin aynı segmente sahip bir İPS panel alırsa
    Bırakın bu paneli övmeyi, Bu panellerde "derinlik ve gerçeklik" olmadığı için, benim ips panelli 55sk8100de yaşadığım şoku yaşayacaklar,
    İzlenilen görüntülerde yukarda belirttiğim gibi gerçeklik ve derinlikten uzak olduğu için,
    Sanki çizgi film izliyormuş hissine kapılacaklardır.
    Vasat ötesi Siyah performansını(karanlık sahne arka plan detayı) saymıyorum bile...

Benim üzerinde durduğum VA panelin Yüksek kontrast ve getirisi olan Siyah performansı sayesinde hem siyahları siyah görürken hemde daha önemlisi bırakın en karanlık dehlizleri,
    Gölgelerin içi ve koyu renkli objelerde dahi aynı dolunaylı bir gece gibi Tüm detayları gözler önüne seriyor.
    Çöplük kontrast ve siyah performansına sahip bir İPS panelde ise tüm bunları görmek ümkansızdır çünkü herşey bildiğin kömür karasıdır yada kara delik detay metay aramayın.
    Şimdi sözümona İPS paneli överek harika diye paylaşılan şu aşağıdaki ilgili resimlere tam ekran açıp zumlayarak tekrar dikkatli bakalım;

Önemli; Soldaki İPS - VA Sağdaki

Kahramanımızın Montunun detaylarına özellikle boyun altına dikkat
    VA panelde giyilen tişört dahi gözükürken,
    Vasat ips panelde dediğim gibi sadece karanlık kömür karası var detay metay yok...

Kahramanımızın kolundaki kostümün kahverengi şeridi ve diğer detayları VA panelde ayan beyan gözükürken,
    İps panelde yine yok.

Daha önceden paylaştığım Araba garajı arka tarafı ve uçağın altı
    Yine VA panelde gözükürken
    Tüm bu detaylar ips panelde nerede?
    Birde her iki garajın kolonlarını saymayı deneyin!

Aynı şekilde VA panelde net bir şekilde görülen yapraklar,
    İps panelde nerde bahçıvanmı budamış :)

Şimdi sizler hangi panelde film izlemek çok daha önemlisi oyun oynamak istersiniz?
    Dediğim gibi vasat kontrast ve siyah performansına sahip bir cİPS panelde
    Bırakın özellikle karanlık sahnelerdeki arka plan detaylarını,
    Basit "Gölgede kalan" detayları dahi göremezsiniz...
    Oysa tüm bunlar VA panelde tüm çıplaklığı ile ortadadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 20 Temmuz 2019; 10:32:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

3 gözüken ama gerçekte tek 1 heaba ait olan İPS satıcısı yada fanatiğinin, saçma sapan uydurmasyon sözlere kanıp paranızı çöpe atmayın.
    Dünyanın önde gelen Forumlarından elde edilen kanıtlanmış verilere ve bireysel gözlemlerime göre,
    Yıllar önce konu yazımda dahi yazı ve görsellerle üzerinde net bir şekilde durduğum, bu elzem konuları hiçe saymak görmezden gelmek
    Ancak Panellerin P'sinden anlamayanların işidir.
    Birde şuursuzca tarafıma hakaret ediyorlar.
    Hem evimde 2 adet (yüksek kontrastlı) VA panelim var diyor,
    Hemde kontrast yoksunu çöplük İPS paneli anlata anlata bitiremiyor
    Bu ne maydanoz bune lahana turşusu, herşey yalan dolan..

Size şunu açık ve net bir şekilde belirteyim ki zaten,
    Uzun bir süre VA panel kullanan birisi,
    Marka farketmeksizin aynı segmente sahip bir İPS panel alırsa
    Bırakın bu paneli övmeyi, Bu panellerde "derinlik ve gerçeklik" olmadığı için, benim ips panelli 55sk8100de yaşadığım şoku yaşayacaklar,
    İzlenilen görüntülerde yukarda belirttiğim gibi gerçeklik ve derinlikten uzak olduğu için,
    Sanki çizgi film izliyormuş hissine kapılacaklardır.
    Vasat ötesi Siyah performansını(karanlık sahne arka plan detayı) saymıyorum bile...

Benim üzerinde durduğum VA panelin Yüksek kontrast ve getirisi olan Siyah performansı sayesinde hem siyahları siyah görürken hemde daha önemlisi bırakın en karanlık dehlizleri,
    Gölgelerin içi ve koyu renkli objelerde dahi aynı dolunaylı bir gece gibi Tüm detayları gözler önüne seriyor.
    Çöplük kontrast ve siyah performansına sahip bir İPS panelde ise tüm bunları görmek ümkansızdır çünkü herşey bildiğin kömür karasıdır yada kara delik detay metay aramayın.
    Şimdi sözümona İPS paneli överek harika diye paylaşılan şu aşağıdaki ilgili resimlere tam ekran açıp zumlayarak tekrar dikkatli bakalım;

Önemli; Soldaki İPS - VA Sağdaki

Kahramanımızın Montunun detaylarına özellikle boyun altına dikkat
    VA panelde giyilen tişört dahi gözükürken,
    Vasat ips panelde dediğim gibi sadece karanlık kömür karası var detay metay yok...

Kahramanımızın kolundaki kostümün kahverengi şeridi ve diğer detayları VA panelde ayan beyan gözükürken,
    İps panelde yine yok.

Daha önceden paylaştığım Araba garajı arka tarafı ve uçağın altı
    Yine VA panelde gözükürken
    Tüm bu detaylar ips panelde nerede?
    Birde her iki garajın kolonlarını saymayı deneyin!

Aynı şekilde VA panelde net bir şekilde görülen yapraklar,
    İps panelde nerde bahçıvanmı budamış :)

Şimdi sizler hangi panelde film izlemek çok daha önemlisi oyun oynamak istersiniz?
    Dediğim gibi vasat kontrast ve siyah performansına sahip bir cİPS panelde
    Bırakın özellikle karanlık sahnelerdeki arka plan detaylarını,
    Basit "Gölgede kalan" detayları dahi göremezsiniz...
    Oysa tüm bunlar VA panelde tüm çıplaklığı ile ortadadır...

Rnn feyk hesabı çakma panel tavsiyecisi seni... yalvar yalvar çevreden yardım iste az daha... benim örnekten ileri gidemedin değil mi ?

Bu resimler canlı mağaza modunda alınmış videonun ekran görüntüleri doğru ayarla ips panelin her zaman çok daha iyi detay verebileceğinden bihabersin bu da ...... nı pekiştiriyor .... Ne oldu anlattığın masallarda ki ips panel arasında ki milyonlarca kat fark????? Allah kimseyi rezil etmesin....
    Ne oldu konrast siyah derken tişört detayına mı düştün vah vah...

Al sana detay
    soldaki ips kartal resimli ilki ips diğeri va hadi buyur ??? Bunlardan niye tırım tırım tırsıyor kaçıyorsun??? el cevap????

B

Not: ips ya da başka tür panel en iyidir demiyorum hepsi iyi engine ile güzeldir artı ve eksileri vardır burada ips çöp va hepsi muhteşem diyip resim işleme motion engine dynamic aralımtan bihaber cahillerim ipliğini pazara çıkarıyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 20 Temmuz 2019; 11:32:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Ghiscar
    Sana zaten açık ve net şekilde cevap verip bu 2 modelden başka seçim şansının olmadığını söylediğim halde,
    neden öküz altında buzağı arar gibi hala bir arayış içerisindesin

Şu NU8000 gibi performanslı panele atfedilen Altyazı saçmalığı hakkında özellikle 55 inç modeli için ne demiştim
    Amuda kalkıp panel arasalar, eşdeğer kriterde/performansa bir başka panel bulamazlar
    Ki gözleri aydın zaten bu günlerde arasalarda bulamazlar,
    Çünkü türlü türlü çamur attıkları bu performanslı panelin 2019 versiyonu RU8000 Türkiye'ye gelmiyor...

Bu konuda şu ilgili arkadaşlardan birisine şu videolu mesajı atmıştım
    Anlayana bu mesaj her şeyi açıkça ifade ediyor
    Anlamayana zaten davul zurna az hesabı

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137277546

Alıntıları Göster
    istanbul bilişimde başlık atılmış

Samsung UE-55RU8000 4K Ultra HD 55" Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
    5.0 / 5 - 1 oy Yorum Yap Stok Durumu: Yakında Gelecek!
    www.istanbulbilisim.com
    Samsung UE-55RU8000 4K Ultra HD 55" Uydu Al�c�l� Smart LED Televizyon
    https://www.istanbulbilisim.com/samsung-ue-55ru8000-4k-ultra-hd-55-uydu-alicili-smart-led-fiyati-286882.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 20 Temmuz 2019; 11:49:54 >

• Not: ips ya da başka tür panel en iyidir demiyoruz, hepsi iyi engine ile güzeldir artı ve eksileri vardır burada ips çöp va tüm modeller muhteşem deyip, üç kuruşluk wikipedia panel fiziksel katalog bilgisi ile ukalalık yapıp va panel kutsaması yapan, resim işleme, motion, led engine,dynamic aralıktan bihaber cahillerim ipliğini pazara çıkarıyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 20 Temmuz 2019; 11:58:41 >

• Üstadlar bana maksimum 4000-4500 TL arası 55 inc aktif olarak playstation 4 ve netfix kullanılacak Tv önerisi bekliyorum. 
    Şimdiden Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar. 2010 yılından beri kullandığım toshiba televizyon ömrünü tamamlamak üzere ekran ortasında ince beyaz bir çizgi belirti gün geçtikçe büyüyecektir

Şimdi ise bir tv almak istiyorum 3000/4000 tl bandında smart tv kendinden uydu alıcılı wifi özelliği olan ince yapılı 109 ekran ve üstü led tv önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Merhaba arkadaşlar. 2010 yılından beri kullandığım toshiba televizyon ömrünü tamamlamak üzere ekran ortasında ince beyaz bir çizgi belirti gün geçtikçe büyüyecektir

Şimdi ise bir tv almak istiyorum 3000/4000 tl bandında smart tv kendinden uydu alıcılı wifi özelliği olan ince yapılı 109 ekran ve üstü led tv önerilerinizi bekliyorum
    bende benzer durumdayım.
    10 gündür tv bakıyorum bütçem 3000-5000 bin arası
    Baya bir yorum tavsiye aldım okudum.
    https://www.epey.com/televizyon/karsilastir/111067-159730-161067-163034/samsung-55nu7400_samsung-55q60r_samsung-55ru7100_samsung-55ru7400/

bu karşılaştırmadaki tvlerden birini alsam mı diyorum. Bir yandan vestel regal serilerine baktım.(son cıkanlara)
    EN son dün 3 adet 4 k video ile kendim tüm markalara takıp video testini aynı video ile yaptım.

55q70r serisine kadar olan tüm marklarada titreme fiyatına oranla var. vestellerde (8200)titreme artı parlama var. Yanımdaki arkadaşım bence iyi al gitsin vesteli (3350tl) dedi. 55q60r ile aradaki fiyat farkına degmez dedi. Demesindeki sebepte ayda 3-5 filim izlesen bu kadar kaliteli 4kda herzaman denk getirmessin tarzında netflix 4k dada sorun çıkamayacağını düşündüğünden yorumları böyle oldu. Ama ben ilerde bu titremeyi çok farketmeye başlarsam dayanamayıp gider bi tv daha alırım diye cesaret edip alamadım.

Aynı videoları 55nu7100 ve 7400 samsungta denedim. onlarda da titreme oldu ama farkedillmeyecek derecede vestelle kıyaslamada yok denilecek kadar azdı.
    bende vestel alana kadar samsungta titreme yapmayan 55 inç 50hz lik 4k ucuz modellerden almayı düşünüyorum.

Yalnız sevdiğim bir abi samsung bir supriz yapacak ağustosu bekle dedi. aceleniz yoksa sizde bekleyin.
    tahminim ru8000 serisi türkiye pazarına girecek girince fiyatlar düşebilir diye düşünüyorum.

bu arada regalin modellerinede baktım. satıcıları çok bilgisiz 4k video açtık dediler ama sd yayından bile kötüydü benim kanaatim 4k video açamadılar o sebepten regali test edemedim
    Epey
    Regal 55R8560U Ultra HD (4K) TV
    https://www.epey.com/televizyon/regal-55r8560u.html

regalin şu modeli ucuz ve yeni çıkmış gözümle görseydim belki alırdım. birde elimdeki video ları test etmiş olsam on numara olurdu.

Tv seçim konusunda şu kanate vardım. kim ne alacaksa bir kaç video bulsun ve o videoyu alcağı modellerde test etsin. Takılma kesilme olmuyorsa görüntüde hoşşsa karar size kalmış.

Bu testler sırasında enteresan beklemediğim bir şeyde oldu lg nin 55 inç olan medimarkta 4900 tl gibi bir fiyata satılan bir modeline usb den taktığım bu videoları titremeyi geç takılarak oynatı. yani 5 sn de bir ekrana görüntü gelerek ilerledi. satıcıda bizde şok olduk. Oynattığımız video .ts uzantılı 3 adet video idi.

• mustafa1403 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dostum...Çöp diyenlere bakma...Alt bölümde almış olduğum tvye çöp diyenler için fotolar attım..Yorumsuz!!!

• Merhabalar... 3500 tl ye kadar va panel hangi seçenekler önerirsiniz mümkünse 55 inç

• smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Konun Va fetişi ve ekibinin en çok kullandığı kelimeler leş,çöp,berbat

• 
Sayfa: önceki 21812182218321842185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.