Şimdi Ara

tv ses ve görüntü aktarıcı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tv ses ve görüntü aktarıcı çalışmıyor

sorun aslında şöyle oldu , bu cihaz usb kablo üzerinde güç alıyor , usb kablonun güriş kısmında kopukluk oluştu ve kabloyu kesip onarmak zorunda kaldım , kabloyu kesip lehimledim fakat ilk yaptığımda kutupları ters bağlamışım ve haliyle cihaza ters halde 30 sn kadar güç verdim üzerindeki bildirim ledi yanmayınca ters bağlantı yaptığımı anladım ve kablo uclarını değiştim led yandı fakat sanırım bu durumda işlemci zarar görmüş olacak ki tel ile cihazı wifi üzerinde arayınca cihazı göremiyorum haliyle bağlantı kurulmuyor , tv ye arayüz geliyor ama ssid ve cihazın ağ adı arayüzde çıkmıyor , işlemci yanmış olması arayüze girebilme mi sağlar mı ? yoksa arayüze girebiliyor olmam bir ümit işlemcinin sağlam olmasını gösterir mi , mini usb çıkışlarında gnd direk işlemciye bağlı o açıdan yanmıştır varsayıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 2 Kasım 2021; 20:11:3 >

• sağdaki cihazın kabloları ters takıp düzelttin galiba,

(soldaki cihazın resmini neden eklediniz ?)

ben olsam r1 direncine bakardım (sağdaki cihazda)

• limbesh kullanıcısına yanıt

küçük kart yani wfi modülündeki +5v kablosunun usb ucunu ters taktım sonra değiştirdim öyle çalıştı , ama galiba işlemciyi yakmaya yetti o terslik boşta 10dk güç verdim işlemci 46 derecelere kadar çıkıyor

ne diye usb çıkışlarına diyot eklemezler ki 90 tl çöp oldu :(

r1 direnci normal hocam tüm dc çeviricilerde voltajlar mevcut beslemelerde hiçbi sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Kasım 2021; 0:11:31 >

Girişteki o 5 bacaklı çip nedir hocam, o bozulmuş olmasın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 3 Kasım 2021; 0:21:26 >

evet çünki başka bir anormallik yok devrede , girişteki 5 bacaklılar dc çeviriciler gerekli donanımlara güç veriyor ve hepsininde çıkışları var

mesela girişteki 5v direkt module gidiyordur, çevirici de ayrıca 3.3 ve 4.5 vs gönderiyordur

ama girişteki 5v sadece çeviriciye kadar gidiyorsa, çeviricinin bozulup, modülün bozulmamasını beklerim, felsefeye döndü bu iş bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 3 Kasım 2021; 0:36:21 >

gnd hattı direk işlemciye gidiyor ters bağlayınca işlemciye direk 5v gitti haliyle , gnd den işlemci bacaklarınıda ölçtüm 500-600 gibi değerler görülmesi gerekirken bazı bacaklarda 100lü değerler de var ondan işlemci yanmış ihtimalide güçlendi diyorum ama arayüzün geliyor olmasıda muammada bırakıyor

20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • devrede mutlaka regülatör vardır onu bulmak lazım şu 5 bacaklı smdlerin biri olabilir onda bir ayağa 5v çıkış 3v olmalı

hepsini kontrol ettim onlarda bir sorun yok

2 ayrı cihaz varmı sizde hangisi arızalı işlmecide ısı varsa dediğiniz doğru lakin data uçlarını karıştışmışda olabilirsiniz.

2 ayrı cihaz yok sadece bu cihaz vardı başka cihaza neden gerek olsun , data uclarını karıştırma imkanım yok çünki usb kablosunda sadece 2 kablo mevcuttu onlarda 5v ve gnd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Kasım 2021; 19:40:28 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.