Şimdi Ara

Tv kurulumu için servis beklemek şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
28.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG 47LM660S modeli televizyonum geldi. Bende kendim açtım, kurdum, fişe taktım. Babam servis gelip kuracaktı, garantiye girmeyebilir dedi. Tedirgin oldum fabrika ayarlarına dönüp fişten çıkarttık. Gerçekten böyle mi, garantiye girmeme gibi bi şansı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Activision -- 27 Ocak 2013; 18:26:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Kurulumu İçin Servis Beklemek Şart mı?

Yeni bir televizyon satın aldınız ve onu kurmak için sabırsızlanıyorsunuz. Ancak, servis gelmesini beklemek zorunda mısınız?

TV Kurulumunu Kendimiz Yaparsak Garanti Bozulur mu?

Çoğu televizyon markası, cihazı kendiniz kurmanız durumunda garantiyi geçersiz kılmaz. Ancak, kurulum sırasında herhangi bir hasar meydana gelirse, garanti kapsamında olmayabilir.

TV Kurulumunu Kendimiz Yaparsak Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Televizyonunuzu kendiniz kurmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önemlidir:

• Kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz: Her televizyon markası farklı kurulum talimatlarına sahiptir.
    • Tüm parçaların eksiksiz olduğundan emin olunuz: Kutuyu açmadan önce tüm parçaların mevcut olduğundan emin olun.
    • Kurulum için uygun bir yer seçiniz: Televizyonunuzu düz bir yüzeye veya duvara sabitleyiniz.
    • Anten veya kablo bağlantısını doğru şekilde yapınız: TV'nizin yayın alması için anteni veya kabloyu doğru şekilde bağladığınızdan emin olun.

TV Kurulum Ücreti Yasal mı?

Bazı mağazalar TV kurulumu için ek ücret talep edebilir. Bu ücretin yasal olup olmadığına dair net bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, tüketicilerin bu ücreti ödemek zorunda olmadığını unutmamak gerekir.

Servis Gelmeden Kutuyu Açmak Garantiyi Bozar mı?

Televizyonunuzun kutusunu açmak, genellikle garantiyi bozmaz. Ancak, kutuyu açtıktan sonra cihazı kurmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

Philips TV Kurulumunu Kendimiz Yaparsak Ne Olur?

Philips televizyonları, genellikle kendiniz kurabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Ancak, garanti kapsamında olmak için Philips'in kurulum talimatlarına uymanız önemlidir.

TV'yi Kendim Kurdum, Garanti Geçerli mi?

Televizyonunuzu kendiniz düzgün bir şekilde kurarsanız, garanti genellikle geçerli kalır. Ancak, kurulum sırasında herhangi bir hasar oluşursa, garanti kapsamında olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ürün kaydını buradan yaparsam sanırım servisin gelmesine gerek kalmaz doğru mudur?https://wws.lg.com/tr/destek/kayit-girisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Activision

LG 47LM660S modeli televizyonum geldi. Bende kendim açtım, kurdum, fişe taktım. Babam servis gelip kuracaktı, garantiye girmeyebilir dedi. Tedirgin oldum fabrika ayarlarına dönüp fişten çıkarttık. Gerçekten böyle mi, garantiye girmeme gibi bi şansı var mı?

Babanız haklı, kurulumda cihaza vereceğiniz arıza yada zaten arızalı olan bir cihazssa, servis isterse zorluk çıkarabilir ve oluşan arıza için kullanıcı hatası diyebilir, haliylede garanti kapsamından arıza ne ise haric tutulur !

Gerçi servislerde pek işi biliyor denmez, Adamlar kutudan çıkarıp kurulum yapıyor, sorun yok ise tamam deyin çekip gidiyor, inanılmaz hatalı bir kurulum örneğidir !

1. Oysaki yapılması gerekenler bellidir, cihazı kurmadan önce prizlerinizi ölçmeliler sorun var ise 3 dakika içinde prizi değiştirmeniz basittir, cihaz arızalarının en büyük sebebidir !

2. Cihazı harici medyalarınıza bağlamadan önce uydu reciver gibi, çıkışlarını ölçmeliler sebebi bir çok hd reciverda malesef topraklama sounu çıkabiliyor, panele hasar veren en büyük sebeblerden biridir, sonrasında Vatandaş uğraşır, Distribütör sorun kaynağını arar, servis aradan sıyrılıp çıkar, bunu ölçmek 10 saniye dahi zaman almaz !

3. HDMI kablonuz markasız yada nerde üretildiği belli değilse size daha kaliteli bir hdmi kablo uyarısında bulunmaları gerekir, hdmi kaboolardan kaynaklı malesefki cihazların tamamen hurdaya çıkma durumlarıda görülür hatta bu farklı cihazlar içinde geçerlidir, ses sistemleri projeksiyonlar vs. !

Projeksiyonlarda ve ses sistemlerinde sonuç daha dramatik olur, hdmi kablo yüzünden daha fişi çekmeye dahi fırsat bulamassınız cihazınız çöp olur yani yakarsınız !

Bu sebeble, yazımı okuyan Servis görevlileri ve Distribütör firmalarda yazdığım detayları ciddiye almak zorundalar, Türkiye en kötü Voltaj akımına sahip Ülkelerin en başında yer alıyor yine en fazl cihaz arızalarına bakarsanız, Türkiyede bu oran oldukça fazladır diğer Avrupa Ülkelerine göre !

Cihazı kurmuşsunuz, servisi çağırmanızda sakınca yok, görürler ve garanti belgesini onaylarlar, içiniz rahat olsun !

Her hangi bir arıza çıksaydı servis haklı olarak canınızı sıkacak bir rapora imza atabilirdi ve bu konuda tartışmasız haklı olurlardı !

• Az once LG müşteri hizmetleri ile telefon görüşmesi sonucunda bu konu hakkında şöyle bir kesin cevap aldım;

"Kutuyu ilk siz açarsanız ve ürün hasarlı/kusurlu çıkarsa, LG'nin bu durum hakkında yapabileceği birşey yoktur. Fakat LG teknik servisi kurulumu yaparsa, olası arıza/kusuru rapor edecek ve ilgili aksiyonlar alınacaktır."

Yani kısaca kendiniz açmayın der. Ama bana çok mantıksız geliyor, ne demek o bozuk çıkarsa LG sorumlu değil mi? Türkiye ve sistemi işte !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FReeStyLeMaSTeR -- 2 Ocak 2014; 9:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kutuyu açtın ya panelde çizik,çatlak veya gövdesinde kırık veya çatlak olsa ne yapacaktın ben açtığımda böyleydi desen sana kim inanır? diyelimki servisi aradın durumu anlattın servisin diyeceği kelime şu kardeşim ben nerden bileyim sen açarken olmadığını hem bize haber vermeden nasıl kurarsın. işin özü bir daha yapma :)
  • simka_3 kullanıcısına yanıt
    Bu nedenle kuzu gibi 60 inch yatiyor odada suan:) bekle ki servis gelsin simdi:))

Saka bir yana, sistem boyleyse uymak lazim. Herkese tavsiyem, sabredin cagirin servisi gelsin acsin. Bir onceki mesajimda yazdigim gibi, LG sen acarsan benden cikar diyor. Eminim tum firmalar ayni yolda gidecektir.

• Beklemek en iyisi.
    Yapacaklari birsey olmasa bile kolluk onlarda, killik onlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • S.a Arkadaslar Ben Kliksadan Sunny tv aldim bugun servis kurmaya geldi tv kurduk actigimizda ekranda kirik var rapor tutuldu tekrar kutuya koyup kliksaya yoladim umarim basim agrimaz

• quote:

Orijinalden alıntı: XnoX

S.a Arkadaslar Ben Kliksadan Sunny tv aldim bugun servis kurmaya geldi tv kurduk actigimizda ekranda kirik var rapor tutuldu tekrar kutuya koyup kliksaya yoladim umarim basim agrimaz

Servis kurduysa o şekilde hatalıysa hiç bir problem olmaz içiniz rahat olsun kliksa size yeni bir cihaz gönderir.

• Umarim Magdur Etmezler beni

• kesinlikle servisi bekleyin, yoksa pişman olabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.