Şimdi Ara

TV Ayarlarınızı En İyi Haline Getirin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba geçen internette gezinirken böyle bir site buldum ne kadar doğru ne kadar çalışıyor bilmiyorum ama benim televizyonumda iyi sonuçlar verdi. Bu siteye girip televizyonunuzun modelini yazarak modeliniz için yapılan laboratuvar testleriyle elde edilen en iyi görüntü ayarlarını ve kalibrasyonu bulabilirsiniz.

Ekleme: Telefonunuza THX Tune-app indirerek kalibrasyonunuzu kolaylıkla ve ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.
    Fakat telefon ve televizyonunuzun screen mirroring (ekran paylaşma/yansıtma) desteklemesi gerekiyor. Eğer desteklemiyorsa telefonunuzu HDMI kablosu kullanarak da televizyona bağlayanilirsiniz.

Ayarlarınızı değiştirmeden önce eski halinin resmini çekin ya da not alın ki beğenmezseniz eski haline dönebilesiniz.

Deneyenler sitenin işe yarayıp yaramadığını yazarsa sevinirim. Umarım herkese faydası olur.

Ekleme 2: Bu arada ingilizcesi yeterli olanlar bu konuda çok detaylı olan şu yabancı rehberden faydalanabilirlerhttps://calibracionhd.com/tv-calibration-screen-calibration-how-to-calibrate-monitor-fast-and-easy/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 8 Mayıs 2020; 2:50:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rtings . com'da da inceledikleri modeller için kendi yaptıkları kalibrasyona göre tüm ayarları yayınlıyorlar.

Tabi bu ayarların daha iyi sonuç vereceği garanti değil çünkü her panel birebir aynı çıkmıyor. Yine de denemeye değer, olmadı "restore default".
    Özellikle dikkat ediyorum, bir çok kişi doğru ayarlar ile görüntü kalitesini ciddi iyileştirebileceğinin veya zevkine uygun hale getirebileceğinin farkında bile değil, kutudan çıktıktan sonra hiç ellememiş ya da bir iki ayar ile rastgele oynamış oluyor.
  • Sadece görüntü modunu dinamikten film moduna almak bile büyük fark yaratıyor. Kalibrasyon yaparak ince ayar çekmek kim bilir nasıl fark yaratır. Benim televizyonum eski olduğu için incelemeleri vs. yok malesef internette ama yeni modeller mutlaka vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.