Selamlar, ben de eve ufak ufak zigbee sistem kurmuşum. TUYA App ile kullanıyorum. Ev kiralık olmasa daha neler yapacağım da işte ev kiralık olunca uğraşasım gelmiyor. Şimdilik yaptıklarım, kombiye zigbee kuru kontak röle. (Aliexpress) modeme bağlı zigbee kablolu router (Aliexpress) mutfak ışığı için zigbee ikili akıllı switch (Hepsiburada - Novato) salon için zigbee ikili akıllı switch (Hepsiburada - Novato) salon tv arkasına zigbee RGB-WW Led (Aliexpress) mutfak tv arkasına zigbee RGB-WW Led (Aliexpress) lambader için zigbee Trust Akıllı ampul. (Trendyol) salonda ışık ve kombi aç kapat için zigbee 4 lü switch. (Aliexpress) Salonda kullanmak üzere zigbee sıcaklık ve nem sensörü (Amazon) 4 adet 18w zigbee RGB-soğuk sıcak beyaz akıllı ampul (Aliexpress) (Satılık) 2 adet zigbee 20A akıllı priz (Aliexpress) Şimdilik senaryolar ise şöyle, 1.buton - tek = Lambader + TV Led 1.buton - çift = Lambader + TV Led + Avize 1.buton - uzun = Lambader + TV Led + Avize + Led Havuz 2. Buton bütün ışıkları kapat. 3. Buton - Kombi Aç 4. Buton Kombi Kapat Salondaki sensörden gelen veriye göre kombideki röle tetiklenip çalışıyor veya kapatılıyor. Günün belirli saatlerine ve odanın sıcaklığına göre sınırlandırıyorum. veya direk 4 lü switchden kapatıp açabiliyorum. mutfaktaki ışığı açınca mutfak tv arkasındaki led de yanıyor. Akıllı prizlerin birisi kurutma ve çamaşır makinesine bağlı, diğeri de çaycıya bağlıydı ancak şimdilik söktüm boşta duruyor. 4 adet RGB ledleri büyük hevesle aldım ancak gözlerim biraz hassas, çok yoğun ışık sebebiyle kullanmaktan vazgeçtim. tekrar filament led ampule döndüm. Bu sebeple ampulleri satıyorum. iPhone ile kullanıyorum. Oluşturduğum senaryoları siriye ekleyip "hey Siri, şunu şunu aç" deyince otomatik olarak yapıyor. Şimdilik memnunum ancak keşke evim kiralık olmasaydı da daha çok şey yapabilseydim. Bir de oturduğum evin avantajı bütün switchlerde nötr de mevcut. Haliyle bana ekstra bir uğraş gerektirmedi akıllı switchler için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 12 Şubat 2024; 11:19:45 > |