Şimdi Ara

TÜVTÜRK-3 'Duyduk duymadık demeyin' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
15.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aracında cinsi bölümünde Otomobil altında parantez içinde (Heçbek) yazıyor fakat araç sedan Renault 9 muayne çıkışı muayneden geçti ama bunu düzelttirin demişrlerdi bir keresindede jandarma çevirmesinde heçbek yazıyor düzelttirin demişti bunu düzelttirmek için her hangi bir ücret ödüyormuyuz acaba.
  • bu sene hepsi bir araya gelip araç sahiplerine nasıl eziyet edeceklerini kararlaştırmışlar sanki. 2009 model kia bongo kamyonetimizin ruhsatında portatif tente yazıyor ama şimdiye kadar hiç tentesi olmadı. bu sene ise tente yok diye takıldı. adı üstünde portatif, çıkardık kullanmıyoruz dedik ama nafile. mecbur iskelet ve tente yaptırdık. muayeneden sonra çıkardık evin arkasında yatıyor.
  • benim araba da muayeneden kaldı, ruhsatta araç sınıfı boş bırakılmış, bugün emniyete gittim adam pcden 2 dk bişeye baktı tamam düzelttim dedi,

ruhsata işlenmeyecek mi diye sorum? sistemden düzelttim başka birşeye gerek yok dedi başından attı beni polis

şimdi araç sınıfı sistemde düzeltildi, ama ruhsatta hala boş? yeter mi sizce yoksa yine kalır mıyız? ruhsata elle mi yazsam ne yapsam anlamadım bu işi
  • Hepsi bilerek yapılan şeyler. Trafik şube de tüvtürk te bir birinden haberdar yapıyor bu işleri ben bunu anlıyorum artık. Yoksa işlerini adam gibi yapan insanlar olduktan sonra bilgisayar sistemi hayatta hata yapmaz.

Benim eski aracımın rengini ve bilgilerini şase ve motor no dışında yanlış yazmışlardı komple Tekrardan ruhsat çıkarttırmıştım ve para ödemiştim memurun aptallığı yüzünden. Başkası olsa uğraşır ama sade vatandaşın arkasında kim duracak da uğraşacak.

İşini adam gibi yapan yok ya da işinizi adam gibi yapayın hatalı yapında para kazanalım diyen var. İkisinden biri artık ben çözemedim gitti bu işi.
  • Yaptirmayin muayene, cezasida fazla degil indirim geldi. Bizim basimiza gelsin bunlar muayene filan yaptirmam gezerim öyle bu ne arapsaçı gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

Yaptirmayin muayene, cezasida fazla degil indirim geldi. Bizim basimiza gelsin bunlar muayene filan yaptirmam gezerim öyle bu ne arapsaçı gibi.

trafik kontrolünde araba bağlanmıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

Yaptirmayin muayene, cezasida fazla degil indirim geldi. Bizim basimiza gelsin bunlar muayene filan yaptirmam gezerim öyle bu ne arapsaçı gibi.

trafik kontrolünde araba bağlanmıyor mu

http://m.radikal.com.tr/otomotiv/yeni_kanun_muayenede_ne_getiriyor-1212510

Onu bilmiyorumda şöyle bir haber var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 2 Aralık 2014; 22:35:45 >

• muayene raporuna bakıyorum

Taşıt Sınıfı:6

yazıyor, arkadaşın ruhsatından inceledim onun ruhsatta:

(J) ARAÇ SINIFI: M1

yazıyor, trafikten yeni ruhsat çıkarsam "m1" mi yazacak "6" mı?
  • Memur hatasından dolayı cebimizden çıkan ücretler için tüketici hakem heyetine başvurabiliyormuyuz ?
  • Eskiye göre gene iyi. Eskiden akşamdan muayne yerine arabaları bırakyolarmış, sabah alyolarmış.
  • Sorunlar geçmişe göre azaldı. Eskiden otomobil yürütmek daha zordu. Benim de tek sorunum 1289cc arabaya 1397cc yazıldığı için vergiyi yüksek ödemem. İleride swap ihtiyacı doğsa işe yarayabilir.
  • Bizim starexin arka koltuğunun vidası tam oturmayıp koltuk hafif oynuyor diye ağır kusur dediler. Allahtan başka ağır kusur vardı da tek bundan dolayı kalmadı.
  • Geçen ay muayeneye gittim, 99 model aracımla sıkıntısız geçtim. Muayene öncesi yaptığım tek şey patlak olan park ampulünü değiştirmekti.
  • bugün tüvtürkü aradım oto bilgileri sistemden güncellendiyse yeterli dediler 5-10 dk bekletip
    cumaya randevu aldım bakalım bürokrasiye takılmadan geçebilecez mi bu sefer hayırlısı
  • Ukraynada yasıyorum burada ne araç muaynesi var ne egzoz emisyon bilmem nesi nede motorlu tasıtlar vergisi. Sıfır arabayı alırken devlete Kdv ve yüzde 5 vergi ödüyorsun bu kadar sonra ömür boyu istediğin gibi binebilirsin. Kötü yanları yok mu muayne konusunda olabilir belki piyasada çok ilginç kapısı yeşil tavanı mavi kaputu gri eski arabalar falan var. Yada egzoz'undan attıgı dumanla ortalığı kasıp kavuran araçlar var ama bir ömür benzin hariç masrafsız olması gerçekten harika bir duygu.
  • Tavsiyem 4-5 kişi toplanıp muyaneye gidin. ve eğer kusur çıkarsa,sizde kusur çıkarttırırız deyin.. aracınız kusursuz çıkacaktır..
  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    türkiyede de başka yolu var. hiçbir şey ödemeyeceksin. nasılolsa vergi affı gelir..
  • Adamın teki silahla TÜVTURK de birini vurmuştu. King yapmış.

• aynı sorun bendede var araç katagorisi farklı diye ağır kusurlu yazdılar gönderdiler beni araç 2005 polo elime tutuşturdular bi kağıt trafik tesçile git arabanın şasi uyuşuyor motor uyuşuyor ama ne hikmetse sistemde görünmüyormuş
  • Özelleştirme yaparken tekel oluşturursan böyle olur. Bkz. Türk Telekom....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.