Şimdi Ara

Tutkunuz Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsan tutkuları bilmece gibidir; pek akıl erdiremezsiniz; çocuklarda bu iş, yetişkinlerdekinden pek farklı sayılmaz. Tutkuya yakalanan, bunun nedenini açıklayamaz; yakalanmayan ise zaten bunu anlayamaz. Bir dağın zirvesine ulaşmak pahasına hayatını tehlikeye atanlar çoktur. Bunu niye yaptıklarını kendileri de açıklayamaz. Bazısı, onun için kılını bile kıpırdatmayan birinin gönlünü kazanmak uğruna kendini kahreder. Kimisi de, damak tadına -ya da şişeninkine- dayanamadığı için bu uğurda varını yoğunu vermekten geri kalmaz. Bazısı da, kumarda kazanmak için malını mülkünü gözden çıkarır; ya da, asla gerçekleşmeyecek sabit bir fikir uğruna varını yoğunu feda eder. Kimi insan, ancak bulunduğundan başka bir yerde olursa mutluluğa kavuşacağına inanır; bu nedenle de ömrü boyunca orası senin burası benim, dolaşır durur. Bazısı da, iktidar sahibi olamadan rahat edemez. Yani anlayacağınız, ne kadar değişik insan varsa, o kadar da değişik tutku vardır.

Michael Ende'nin Bitmeyecek Öykü adlı kitabından bir alıntı.

Yazarın bahsettiği gibi bir tutkunuz var mı?

Bu kitabı okumadan önce Agora adlı bir film izledim. Hypatia adlı bir kadın filozofun hayatını anlatıyordu. Bu filozof, şiddetli din çatışmalarına ve bunun neden olduğu ölüm, acı ve açlığa rağmen bilimiyle uğraşıyordu. Tek derdi Güneş Sistemini çözmekti. Orestes adlı vali "Çözsen ne olacak çözmesen ne olacak? Dertlerimiz bitecek mi" demişti. O an düşünmüştüm ki bu kadın hayatı pahasına neden bununla uğraşıyor. İskenderiye'yi terk edip hayatını kurtarsa ya! Anca Michael Ende'nin bu satırlarını okuyunca anladım Hypatia'nın tutkusunu. Yazar diyor ya "Tutkuya yakalanan, bunun nedenini açıklayamaz; yakalanmayan ise zaten bunu anlayamaz."

• hiçbir tutkum yok, hiçbir isteğim yok, sadece kendimin zevkine çalışıyorum ama ben diye biri olmadı, bilmiyorum neden zevk için heves ediyorum, umrunda değil aslında
  • Bendeki garip bir tutku..Herşeyin full ve maximum olmasını istiyorum.ÖRN : Gittiğim mekanlar en güzeli olacak, aldığım bilgisayar en üst düzey olacak.Kısacası satın alıp elde etmek istediğim herşeyde maximum faydayı verebilecek nitelikler arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaea

Bendeki garip bir tutku..Herşeyin full ve maximum olmasını istiyorum.ÖRN : Gittiğim mekanlar en güzeli olacak, aldığım bilgisayar en üst düzey olacak.Kısacası satın alıp elde etmek istediğim herşeyde maximum faydayı verebilecek nitelikler arıyorum.

Tehlikeli bir tutkuymuş. Peki aksi olunca mutsuz ediyor mu seni bu durum?
  • Adrenalin, gitar ve basketbol tutkum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

quote:

Bendeki garip bir tutku..Herşeyin full ve maximum olmasını istiyorum.ÖRN : Gittiğim mekanlar en güzeli olacak, aldığım bilgisayar en üst düzey olacak.Kısacası satın alıp elde etmek istediğim herşeyde maximum faydayı verebilecek nitelikler arıyorum.

Bu tutku deil takıntı
  • geçmişteki önemli şahsiyetlere hep tutkulu olmuşumdur. adolf hitlere bile hayranım. neden bilmiyorum ama sanırım hiç bir zaman onlar gibi bir idealim uğruna yaşamayacak olmamdan. atatürk sanırım tutkulu olupde kötülüğünü bilmediğim tek tutkum. diğer hepsi ya katil, ya devrimci,faşist, yada başka bir kötülüğüolan insanlar.

Birde espri yapayım evet tutkum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (dark) -- 4 Mayıs 2010; 0:19:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarış drift benim en büyük tutkularım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

quote:

Aksi olacak bir durum varsa zaten hiç bulaşmıyorum.O an elde edebilecek düzeyde isem elde ediyorum, elde edemeyeceğim bir durum söz konusu olunca hiç bulaşmıyorum ve mutsuz da etmiyor.Nasılsa yakın zamanda elde edebileceğimi bildiğim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 4 Mayıs 2010; 0:31:41 >
  • tüm dünyayı dolaşıp uçsuz bucaksız yerlere gidip, tanımadıgım insanlarla konuşmak ve onlara dokunmak
  • Sanırım tutkuluyum ama bana seçme şansı verilseydi tutkumun olduğu konuda tutkumun olmasını istemezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: de_lorean

Sımsıcak gecelerde buz gibi bi odada doyasıya ama doyasıya sevişmek..

Soğukta büzüşür læ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.